FőoldalÜzletSikeres tőkebefektetést zárt a HandInScan
2016. január 14., csütörtök ::

Sikeres tőkebefektetést zárt a HandInScan

A Perion Kockázati Tőkealap 411 millió forintot fektetett be az innovatív egészségügyi technológiát fejlesztő HandInScan Kft.-be. A befektetés fő célja az új piacokra jutás és a további fejlesztések felgyorsítása

A több innovációs és start-up díjat elnyert HandInScan Kft. a Jeremie program keretein belül 411 millió forintos befektetési kört zárt. Az új befektető a Perion Kockázati Tőkealap. A HandInScan a befektetést az első szériagyártású, már Red Dot díjjal is kitüntetett Hand-in-Scan Medical Trainer, kézhigiéniát oktató, illetve a Semmelweis Scanner kézhigiénés fertőtlenítést ellenőrző eszközök világpiaci bevezetésére, valamint újabb technológiák és eszközök fejlesztésére fogja felhasználni.

A HandInScan egy olyan technológiai cég, amely fejlett és a fejlődő világ egyik legnagyobb egészségügyi problémájára, a kórházi fertőzések megelőzésére és csökkentésére alkalmas eszközöket fejleszt. A cég termékei és szolgáltatásai révén elérhető a tökéletes kézhigiénia, azok szakszerű és folyamatos használatával bizonyítottan csökkenthetők a kórházi fertőzések. A multirezisztens kórházi fertőzések az egyik legkomolyabb egészségügyi problémának számítanak napjainkban, és évente több százezer ember halálát okozzák világszerte.

A HandInScan a BME egy spin-off vállalkozásaként indult, és a korai start-up fázisban a DBH Investment Kockázati Tőkealap fektetett a cégbe abból a célból, hogy a termék prototípusát validálják, és az első piaci visszajelzések alapján kifejlesszék piacképes terméküket és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat. Miután az első generációs eszközöket több mint 16000 kórházi dolgozó tesztelte európai és ázsiai kórházakban, elkészült a Hand-in-Scan Medical Trainer, kialakult a hozzá kapcsolódó oktatási, képzési és szolgáltatási csomag. Ezen a ponton döntött a befektetés mellett a Perion Kockázati Tőkealap, melynek célja a külpiacokra jutás valamint a további fejlesztések finanszírozása.

A HandInScan technológiájára a piaci igényt jól jelzi, hogy már több mint 30 országgal tárgyalnak disztribúciós szerződésről 3 kontinensen (Európa, Ázsia, Észak-Amerika).
A cég egyik stratégiai partnere, a PAUL HARTMANN AG Fertőtlenítési Üzletág Igazgatója és a BODE Chemie GmbH vezérigazgatója, Dr. Klaus Ruhnau kiemelte: „A HandInScan technológia jelentősen át fogja alakítani a kézhigiéniai folyamatokat az egészségügyben. Örömünkre szolgál, hogy a HandInScan trendet formáló innovációjának piacra vitelében stratégiai partnerséget kötöttünk.”

Ezen felül a cég számos kutatás-fejlesztési együttműködési szerződést kötött több vezető kórházzal az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Svájcban, Szingapúrban és Magyarországon is. A technológiát az orvosképzésben is hatékonyan lehet használni, és egyes orvos egyetemeken szervesen beépült az oktatási rendszerbe, valamint a legújabb orvosi tankönyvekbe. A HandInScan a jövőben további termékek kifejlesztését és szabadalmaztatását is célul tűzte ki.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény