FőoldalÜzletA Dolgok Internete és az adatrobbanás
2015. december 04., péntek ::

A Dolgok Internete és az adatrobbanás

Az NI közzétette NI Trend Watch 2016 című iparági jelentését. Ez a harmadik éves jelentés a Dolgok Internete (IoT) számos témakörét és adatkezelésére gyakorolt hatását vizsgálja, a szoftverek közszükségleti cikké válásától az 5G rendszerekhez kapcsolódó prototípus-fejlesztésekig, melyek célja ezen új technológia bevezetése

„Amint egyre szélesebb körben terjednek el a kommunikációs eszközök, a ― már jelenleg is hihetetlen mennyiségben rendelkezésre álló ― valós világbeli adatok óriási műszaki és tudományos lehetőségekkel kecsegtetnek. A nagy kihívás azonban az, hogy milyen módon juthatunk el ezekig a felismerésekig” – jelentette ki Eric Starkloff, az NI globális értékesítési és marketing-üzletágának ügyvezető elnökhelyettese. „Igyekszünk segíteni ügyfeleinket abban, hogy felül tudjanak kerekedni az analóg adatok tömkelegén. Ennek érdekében vizsgáljuk azokat a fejlődési irányokat, amelyek ismeretében kezelni tudják az egyre bonyolultabb összetételű, begyűjtött adatokat, lehetővé téve, hogy jókor jó döntéseket hozzanak.”

Az NI Trend Watch 2016 az alábbi témaköröket vizsgálja:

• Az 5G a prototípus-fejlesztés révén az elképzelésekből valósággá válik – Az 5G kétségkívül eddig nem álmodott szintekre fogja eljuttatni vezeték nélküli hálózatainkat, de a cél eléréséhez számos akadályt kell leküzdenünk.
• A jövő nagy analóg adatmennyiségei: a perifériától a vállalati szintig – Az érzékelők és a hálózatépítési technológiák egyre újabb területekre terjednek ki, ezért minden eddiginél könnyebben és olcsóbban bővíthetők a rendszereink különféle mérésekkel.
• Itt az idő! A Dolgok Internetének (IoT) fejlődő hálózati szabványai – A hálózati technológiáknak úgy kell fejlődniük, hogy kielégítsék az ipari rendszerek új generációjának követelményeit és alapvetően elősegítsék a gépek, energiahálózatok és szállítási rendszerek kezelését.
• A tömegesen megjelenő intelligens eszközök tesztelése – Az egyes eszközökhöz egyedileg tervezett mérőrendszerek helyett olyan intelligens tesztelő megoldásokra van szükség, amelyek képesek mindenféle intelligens készülékhez alkalmazkodni és a szükséges méréseket elvégezni.
• A szoftver közszükségleti cikké válik – A piac a konvergencia gyorsulását és a világ legjavát igényli; ezen elvárások kielégítése a szoftvergyártók feladata.

A teljes jelentés

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény