FőoldalÜzletTovábbra is stabil szereplője a hazai gazdaságnak a Siemens
2015. november 27., péntek ::

Továbbra is stabil szereplője a hazai gazdaságnak a Siemens

A Siemens megbízható, stabil szereplője a hazai gazdaságnak. Ezt igazolja, hogy a cégcsoport az elmúlt 5 évben több mint 800 fővel növelte foglalkoztatottainak létszámát, budapesti telephelyén képzési központot épített, a duális képzésben belépett a felsőoktatás területére is és tovább erősítette jelenlétét a hazai kutatás-fejlesztésben is

Jelentős hazai események kísérték a Siemens Zrt. üzleti évét

A Siemens aktív szerepet vállalt az ország infrastruktúrájának modernizációjában a digitalizáció, az automatizáció és a villamosítás területén. A vállalat Mobility divíziója elektronikus biztosítóberendezéseket épített ki az Óbuda-Piliscsaba vasútvonalon, Building Technologies divíziója tovább növelte jelenlétét a bankszektorban, a Power & Gas és a Power Generation Services divíziók pedig műszaki megoldásaikkal csökkentették a Gönyűi Erőmű minimális terhelését, növelve ezáltal hatékonyságát. A cég Gizella úti központjában megnyitotta a Siemens Wind Power Training Center-t, amely a világszerte a szélerőművek építésén dolgozó kollégák képzését biztosítja. A Power and Gas Budapesti Üzeme tavalyhoz képest 25%-kal több üzemórát teljesített, megdöntve ezzel a gyártóegységben regisztrált eddigi rekordokat, az Energy Management budapesti üzemének kapacitása pedig hónapokra előre lekötött a nagy megrendelés-állománynak köszönhetően.

Erősödő szerep a hazai oktatási rendszerben

A Siemens 2012-ben az elsők között indította el duális szakképzését, melynek keretében idén már több mint 90 diákot képeznek a tavaly 600 millió forintból felújított Siemens Képzési Központban. A vállalat 2015-ben elindította felsőoktatási duális képzését is: a Budapesti Gazdasági Főiskolával kötött megállapodásának értelmében 8 hallgató kezdte meg több mint másfél éves szakmai gyakorlatát a Siemens-nél. A vállalat emellett a 2015-ös üzleti évben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel is szorosabbra fűzte együttműködését, melynek keretében 6 millió forint értékű támogatást nyújtott az intézménynek. Az összeget többek között kutatás-fejlesztési és diákprojektekhez kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésére, illetve ösztöndíjra és hallgatói szakmai kezdeményezésekre adta a vállalat.

Jelentős eredmények a K+F területén

A Siemens a 2015-ös üzleti évben tovább növelte munkatársainak létszámát a kutatás-fejlesztés területén, ahol jelenleg 8 magyarországi helyszínen, több mint 800-an dolgoznak. Lezárta továbbá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával (BME VIK) közös kutatás-fejlesztési projektjét. A két és fél éves együttműködés Magyarország Kormányának támogatásával, illetve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósult meg. A közel 300 millió forintos projekt célja az elektromos autók hajtásinvertereinek és energiaellátó rendszerének optimalizálása volt. Eredményeként a felek már három szabadalmi kérvényt adtak be, amelyek több Siemenses fejlesztésnek is részét képezik majd a jövőben.

Élen a hatékonyságban

A Siemens idén második alkalommal hirdette meg a vállalat alapítójáról elnevezett hatékonysági díjat, amellyel az elmúlt évek legsikeresebb hatékonyságnövelő beruházásait kereste. A Siemens célja, hogy a jó példák bemutatásával ösztönözze a hazai gazdaság szereplőit a fenntartható működésre. A Werner von Siemens Hatékonysági Díj zsűrije az ipari gyártás, a közlekedés, az energia és az egészségügy területéről a következő hét vállalat pályázatát ítélte a legjobbnak: Albert Schweitzer Kórház, Columbian Tiszai Koromgyártó Kft., E.ON Erőművek Kft, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, MATECH Magyar Technológiai Kft., MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., Rail Cargo Hungária Zrt.

További információ a projektekről

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény