FőoldalÜzletÚjabb 30 ezer dolgozóját küldheti el a HP
2015. szeptember 29., kedd ::

Újabb 30 ezer dolgozóját küldheti el a HP

A Reuters híradása szerint ismét jelentős leépítésre készül a Hewlett-Packard, az elbocsátások a vállalati üzletágat érintenék

A társaság másfél évvel ezelőtt már bejelentett egy 50 ezer fős leépítést. Ezt követi a mostani akár 30 ezer főt is érintő döntése. Ráadásul elemzők szerint ezzel még nincs vége a leépítéseknek, amelyek 2016-ig elhúzódhatnak. A mostani hírek szerint HP a dolgozóinak 10 százalékától válik meg, ami 2,7 milliárd dolláros egyszeri költséget jelent majd a vállalatnak. A cég közlése szerint ugyanekkora egyszeri kiadást jelent majd a negyedik negyedévre is a döntés. A mostani leépítések globálisan a vállalati tevékenységet érintik, további részleteket azonban arról, hogy pontosan hol és hány dolgozótól válnak meg, nem lehet tudni egyelőre.

Mint arról már hírt adtunk, a HP idén kettéválik, novemberben ugyanis leválasztja a vállalati üzletágakat, amelyek a Hewlett Packard Enterprise nevű cég alatt működnek majd. A vállalati hardverek és szolgáltatások a leggyorsabban növekvő terület a vállalaton belül, viszont jelenleg a kereslet lassulásával küzdenek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény