FőoldalÜzletTizenévesek bemutatkozása a Kutatók Éjszakáján
2015. szeptember 22., kedd ::

Tizenévesek bemutatkozása a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakája idei programjaira 2015. szeptember 25-én kerül sor. A fesztivál egyik helyszíne a Science Parkban, az Ericsson Kutatás-fejlesztési Központjában lesz, ahol a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkáival ismerkedhetnek meg a látogatók. A kiállítást az Ericsson Magyarország Kft., mint a Kutatók Éjszakája nagyvállalati partnere és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny egyik szponzora biztosította

Az ifjúsági verseny tizenéves fiataljai poszterek, prototípusok és egyéb szemléltető eszközök segítségével mutatják be pályamunkáikat, többek között egy robotot, mely képes a sebesültek felderítésére, egy exoskeleton kesztyűt, és egy kis helyen is leszállni tudó kompakt helikoptert.

Továbbá az érdeklődök belemélyedhettek, a növénytermesztés és a haltenyésztés, a bevásárló lista-készítő alkalmazás, egy sokszálas kamra, hangfájból készített kotta és az ösztrogének 2- és 4hidroxilációs útjainak kvantumkémiai vizsgálatának rejtelmeibe is.

A résztvevők ezen kívül megismerhetik a milánói, 27. EU Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében is szerepelt magyar fiatalok munkáit:

  • TPC detektort részecskék mérésére,
  • Új energiatakarékos eljárást az üvegházi kultúrnövények szabályozott környezetének optimalizálására,
  • GyroMouse távvezérlőt és
  • az erekből épített őssejtek c. eljárást.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény