FőoldalÜzletMég nagyobb rendelkezésre állás és skálázhatóság
2015. július 21., kedd ::

Még nagyobb rendelkezésre állás és skálázhatóság

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 4. A 2009-ben megjelent SUSE Linux Enterprise Server 11 képességeit kiegészítő csomag segítségével a vállalatok egyszerűen kihasználhatják a legfrissebb hardverek számítási kapacitását és különféle újításait. A skálázhatósághoz kapcsolódó fejlesztéseknek köszönhetően pedig olyan nagy számítási igényű feladatokat is elvégezhetnek a SUSE Linux Enterprise 11 rendszereken, mint például a memóriában futó adatbázisok kezelése

A SUSE Linux Enterprise 11 megjelenésekor öt hardverarchitektúrát támogatott (x86-32, AMD64, Intel 64, Intel Itanium, IBM Power és IBM z), a most kiadott SP4 csomag pedig további támogatást biztosít az Intel Xeon Processor E7-8800/4800 v3 termékcsaládok, valami az IBM z13 és IBM POWER8 megoldások használatához.

A SUSE Linux Enterprise Server 11 már korábban is a legjobban skálázható rendszerek közé tartozott, hiszen akár 4096 logikai CPU és 16 TiB rendszermemória használatát is támogatja a tanúsított hardvereken. Az SP4 további fejlesztésekkel segíti a nagy számításigényű folyamatok futtatását, többek között hatékonyabb memóriakezelést tesz lehetővé, illetve még rövidebb bootolási idővel csökkenti a tervezett leállások időtartamát. Egy 24 TiB RAM-mal felszerelt rendszeren például 124 percről 14 percre csökkent a rendszerindítási idő. A Btrfs fájlrendszer fejlesztései pedig tovább javítják a teljesítményt és a kezelhetőséget.

A SUSE az új kiadásban a nagy rendelkezésre állású fürtözési technológia legfontosabb komponenseit is továbbfejlesztette ugyanarra a változatra, amely a SUSE SUSE Linux Enterprise High Availability Extension 12 megoldásban is megtalálható. Ezen újítások segítségével az ügyfelek tovább növelhetik a szolgáltatások rendelkezésre állását a működés szempontjából kritikus fontosságú rendszereken.

„Az új kiadás automatikusan jár minden érvényes SUSE Linux Enterprise Server előfizetéssel rendelkező ügyfelünk számára. Egyes VMware szoftverek mellé korábban térítésmentesen lehetett igényelni előfizetést a SLES for VMware változatra. Ehhez a verzióhoz már nem készül új SP4 frissítés, így a támogatás folytonossága érdekében a felhasználóknak azt javasoljuk, hogy kezdjék el az átállási folyamatot a hagyományos SUSE Linux Enterprise Serverre vagy az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált SUSE rendszerre" – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE Linux Enterprise Server 11 Service Pack 4 már elérhető.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény