FőoldalÜzletOkostelefon Akadémia a Millenárison
2015. június 09., kedd ::

Okostelefon Akadémia a Millenárison

Idén kilencedik alkalommal került megrendezésre a Millenáris D csarnokában az Okostelefon Akadémia. A résztvevők megismerkedhettek az előadók jóvoltából az okostelefonok olyan funkcióival is, melyeket eddig nem használtak, a gyártók és a szolgáltatók pedig bemutatták új készülékeiket

Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér című film rendezője nyitotta az előadások sorát. Bemutatta, hogyan került a rókatündér az ötletgazda fejéből a mozivászonra, ráadásul az okostelefonok hathatós segítségével, hiszen szinte minden, a film elkészítésével kapcsolatos teendőt a telefonjaikon keresztül intéztek a készítők.

Zsupos Anita, a Philips tévéket gyártó TP Vision marketing menedzsere megmutatta, hogy az Androiddal hogyan lesz olyan okos a tévénk, mint amilyen a telefonunk – természetesen cége termékein keresztül. Ez a technológia ma már teljes mértékben elérhető és használható is, így a nappalink nagyképernyős készülékén keresztül is élvezhetjük az androidos programjainkat.

Orbán Szabolcs, a MuzixGroup ügyvezetője arról tartott előadást, hogyan változtatta meg a mobiltechnológia a zenehallgatási szokásainkat, és ezzel együtt az ahhoz használt hangsugárzó eszközeinket. Érdekes előadást hallhattunk, arról hogy milyen elven működnek a hangfalak, fülhallgatók, és mi alapján érdemes választani közöttük.

Koren Balázs, matematikatanár, geek, az Androidportal.hu alapítója bemutatta, hogyan tud az oktatás szórakoztató lenni a mobiltechnológia segítségével, és hogy milyen alkalmazásokat érdemes használni a tanításban. Ezekkel az új alkalmazásokkal sokkal egyedibbé, érdekesebbé tehetők a tanórák.

Dr. Takács Barnabás, a PanoCAST cég kutató-fejlesztője, virtuális valóság szakértője a virtuális valóság a szórakoztatásban és a tudomány világában témakörében tartott érdekes előadást.

Istenes Bence, az RTL Klub műsorvezetője segített bemutatni néhány frappáns, de teljesen felesleges eszközt, melyekkel megnehezíthetjük – esetleg megkönnyíthetjük életünket. A bemutatott eszközöket a kiállítók felajánlott eszközeivel együtt tombolán ki is sorsolták a résztvevőknek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény