FőoldalÜzletKinyílnak a középiskolás lányok előtt az NI kapui
2015. április 08., szerda ::

Kinyílnak a középiskolás lányok előtt az NI kapui

Harmadik alkalommal csatlakozik az NI Hungary Kft. a Lányok Napja rendezvényhez. A minden évben április negyedik csütörtökén megrendezett nemzetközi pályaorientációs nyílt nap célja az infokommunikációs és technológiai életpályák népszerűsítése a szebbik nem körében. Idén április 23-án a National Instruments (NI) debreceni és budapesti leányvállalatának virtuális összekapcsolása révén kétszáz középiskolás fiatalnak nyílik lehetősége bepillantást nyerni a high-tech cég működésébe

A pályaválasztás előtt álló lányok nemcsak az NI női szakembereitől és vezetőitől kapnak majd hasznos tanácsokat a karrierépítéshez, hanem a tudományokban és más férfiasnak tartott területeken sikeres női vendégektől is.

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón dr. Széles Diána elmondta, hogy Debrecen első női alpolgármestereként örömmel csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez, amely a nők pályaválasztását érinti. Az április 23-i program nyitóbeszélgetésének résztvevőjeként azt ígérte az érdeklődő lányoknak, hogy őszintén megosztja majd velük tapasztalatait, ezzel is segítve őket a döntésben és később a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtésében.

Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a mérnöki szaktudást hasznosító vállalatoknak nagy szüksége van a nők bevonására tevékenységük kiteljesítése érdekében. Példaként említett olyan női munkatársat, aki a cégnél operátorként dolgozva kapott kedvet a mérnöki végzettség megszerzéséhez. Az NI Hungary Kft. Mentor Programjával, valamint oktatási szerepvállalásai és gyárlátogatások révén folyamatosan igyekszik megszólítani a jövő újítóit, de szükség van a kifejezetten lányoknak szóló programra is. A vállalat 2013 óta vesz részt a Lányok Napja elnevezésű kezdeményezésben, és tavaly a legnépszerűbb, országosan az összes résztvevő mintegy 10%-át vonzó helyszínnek bizonyult. Idén az interaktív programok és a vetélkedővel összekapcsolt gyárlátogatás mellett egy virtuális sétára is invitálják a lányokat a CERN-be, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumába, jelezte az ügyvezető.

Svantner Éva, az NI európai belső kommunikációs szakértője a tervezett budapesti programot ismertetve olyan területek bemutatását is ígérte az érdeklődőknek, amelyek a mérnöki munka mellett nélkülözhetetlenek egy vezető elektronikai gyártó globális működéséhez. A korábbi évek debreceni tapasztalataira alapozva idén a két helyszín virtuális összekapcsolása révén is képviselni kívánja a vállalat a Lányok Napja üzenetét: messzire jutottunk az infokommunikációs technológiák tekintetében, de a további fejlődéshez elengedhetetlen a nők minél nagyobb fokú bevonása.

Április 8-án és 9-én a helyi középiskolákba is ellátogatnak az NI munkatársai, hogy minél több lányhoz személyesen is eljuttassák a Lányok Napja által képviselt egyedülálló lehetőség hírét – mondta el Fekete Annamária szervizvezető. A rendezvény megvalósításában a kezdetektől részt vevő szakember a csoportbontásban megvalósuló interaktív programok közül kiemelte a „Karrier pizza" fantázianevű munkaebédet. Ennek keretében a lányok a nyitóbeszélgetéshez hasonlóan első kézből, de szűkebb körben kaphatnak praktikus tanácsokat karrierépítésről, életvezetésről a munkát és a magánéletet sikeresen összeegyeztető női munkatársaktól.

A nemzetközi Lányok Napja kezdeményezést (International Girls in ICT Day) 2010-ben indította útjára az ENSZ szakosodott ügynöksége, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU). A csatlakozó vállalatok és felsőoktatási intézmények nyílt napok, állásbörzék, gyakorlati szemináriumok szervezésével igyekeznek alakítani a lányok és a társadalom viszonyulását az infokommunikációs és technológiai területekhez. Az elmúlt négy évben 140 országban több mint 111.000 lány és fiatal nő vett részt mintegy 3.500 Lányok Napja programban világszerte.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény