FőoldalÜzletMobil-védelem a Kaspersky Lab-tól
2015. március 24., kedd ::

Mobil-védelem a Kaspersky Lab-tól

A Kaspersky Lab bemutatja új, ingyenes androidos alkalmazását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen megvédjék okostelefonjukat és a számukra értékes adatokat. A Phound! – neve a phone (telefon) és a hound (vadászkopó) szavakból áll össze – segítségével a felhasználók gyorsabban megtalálhatják elveszett eszközeiket, illetve könnyedén elrejthetik értékes információikat a kíváncsi szemek elől

A vállalat egyik felmérése szerint az internetezők 5 százaléka – egyes országokban a hatoda – vesztette el okostelefonját vagy tabletjét figyelmetlenség vagy lopás miatt, a vizsgált egy éves időszak alatt. Ugyanakkor a válaszadók 36 százaléka elismerte, hogy eszköze tartalmaz olyan bizalmas adatokat, amelyek semmiképpen sem kerülhetnek rossz kezekbe. A Kaspersky Phound! alkalmazás arra lett kifejlesztve, hogy megakadályozza az ilyen helyzeteket.

A Phound! alkalmazás segítségével könnyedén ellenőrizhetjük mobil készülékeinket, valamint a My Kaspersky portálon keresztül elérhetjük a rajtuk tárolt személyes adatainkat. Ha egy eszközünk elvész vagy ellopják, az applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen blokkolhatjuk azt, amellyel megakadályozhatjuk, hogy jogosulatlan személyek hozzáférjenek az adatainkhoz. Továbbá a GPS, GSM vagy WiFi hálózatok segítségével egyszerűbben meghatározhatjuk a készülékünk pontos helyét. Annak érdekében, hogy könnyebben megtaláljuk, felvételeket készíthetünk az elülső kamera segítségével, vagy üzenetet küldhetünk a készülékünk kijelzőjére.

Ha szem elől tévesztettük a készülékünket otthon vagy az irodában, a riasztás funkció segítségével egyszerűen megtalálhatjuk: ez addig ad hangos jelzést, amíg be nem írjuk a titkos kódunkat. A Phound! alkalmazással továbbá távolról törölhetjük a készülékünkön tárolt személyes adatokat, beleértve a névjegyzéket, az üzeneteket, a fotókat és az SD kártya teljes tartalmát, valamint hardver resetet hajthatunk végre, ha szükséges.

„Sok felhasználó manapság kizárólag csak a mobil eszközén tárolja a legfontosabb adatait, telefonszámokat, személyes üzeneteket, privát fotókat és hasonlókat. Ez azt jelenti, hogy az okostelefonoknak és a tableteknek hasonló biztonságra van szükségük, mint egy bank széfjének. Azonban, ellentétben a páncéltermekkel, az okostelefonok kicsik, hordozhatók és könnyen rossz helyre kerülhetnek. Ezért is hoztuk létre legújabb biztonsági megoldásunkat felhasználóink számára, amely megakadályozza, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek a legféltettebb adataink." - mondta Alexey Chikov, a Kaspersky Lab vezető termékmenedzsere.

A Kaspersky Phound! alkalmazás jelenleg 8 nyelven érhető el a hivatalos Google Play áruházban. Az alkalmazás kiegészíti a Kaspersky Lab otthoni felhasználóknak szánt ingyenes portfólióját, amely magában foglalja a Kaspersky Safe Browser-t, a Kaspersky QR Scan-t, a Kaspersky Threat Scan-t, a Kaspersky Security for Android-ot, valamint a Kaspersky Password Manager for iOS and Android-ot.

A Kaspersky Lab honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény