FőoldalÜzletNem csupán diplomát kaptak a diákok a Pannon Egyetemen
2015. február 02., hétfő ::

Nem csupán diplomát kaptak a diákok a Pannon Egyetemen

Nem csupán diplomát, hanem sikeres szakmai pályájuk alapját kapták a végzett hallgatók, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora. Kiemelte az intézmény nemzetközi eredményeit oktatás, kutatás és innováció területén. A Pannon Egyetem Mérnöki Karának és Műszaki Informatikai Karának diplomaátadó ünnepségét január 30-án rendezték Veszprémben

A rendezvény díszvendége, dr. Rudnay János, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának elnöke elmondta, a befektetők többek között a jól képzett munkaerő miatt jönnek az országba, a piacon a jelenlegi és jövőbeli kihívásoknak kell megfelelniük. A duális képzés, az egyetemek és a gazdaság együttműködésének fontosságát hangsúlyozta beszédében a Duális Képzési Tanács elnökeként.

Az ünnepségen a két szervező kar dékánja bemutatta a hallgatók tudományos és innovációs versenyeken elért eredményeit, valamint az oktatók, kutatók elismeréseit.

Kitüntetések, díjak

Doctor Honoris Causa címet vett át dr. Rafiqul Gani professzor tudományos és iskolateremtő munkásságának elismeréseként. Rafiqul Gani a Dán Tudományos Akadémia Tagja, az Európai Vegyészmérnök Szövetség (EFCE) elnöke, kimagasló tudományos és oktatói tevékenységet folytat számos tudományterületen, a Dán Műszaki Egyetem Folyamatmérnöki Központ igazgatója és társalapítója. Fő kutatási területe a folyamat- és termék szintézis, tervezés és elemzés során felmerülő problémák rendszerszemléletű megoldása. „The need and challenge to find more sustainable alternatives for the modern society" címmel tartott előadást az ünnepséget követően.

Az ünnepségen egyetemi tanári oklevelet vett át dr. Boda Dezső, a Kémia Intézet oktatója és Dr. Szalai István, a Mérnöki Kar dékánja.

Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett kitüntetést kapott Skodáné dr. Földes Rita egyetemi tanár, a Kémia Intézet professzora példaértékű oktató- és nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatómunkájának elismeréseként.

Nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át dr. Kovács József, a Környezetmérnöki Intézet nyugalmazott adjunktusa példaértékű oktatói pályája elismeréseként.

Jubileumi emléklapot vett át Bácskai Sándor testnevelő tanár, a Testnevelési és Sport Intézet korábbi igazgatója 40 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréseként, dr. Kovács József nyugalmazott adjunktus, a Környezetmérnöki Intézet korábbi oktatója 40 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréseként, valamint Rosta Imre műszaki tanár, a Matematika Tanszék oktatója 25 éves közalkalmazotti viszonya elismeréseként.

A végzettektől Radnóti Mária programtervező informatikus alapszakos hallgató búcsúzott, a végzettek nevében Fónagy Orsolya környezetmérnöki mesterszakos hallgató mondta el gondolatait.

A Mérnöki Karon 80, a Műszaki Informatikai Karon 49 hallgató vette át oklevelét.

A Pannon Egyetem honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény