FőoldalÜzletA Lenovo újdonságai a CES 2015-ön
2015. január 06., kedd ::

A Lenovo újdonságai a CES 2015-ön

lenovo-p90Megfizethető árú A sorozatú tabletek, kibővített all-in-one asztaligép-termékvonal és még jobban alkalmazkodó laptopok. Ultragyors P90 okostelefon a legújabb 64 bites Intel processzorral és LTE-Advanced modemmel, VIBE X2 Pro korlátozott példányszámú kiadás selfie vaku kiegészítővel és VIBE VB10 hordható okoskarkötő. Bemutatkozik tableten az "AnyPen" technológia; a YOGA-t 3D kamerával üzleti használatra optimalizálták

FLEX 3 átalakítható laptop

lenovo-flex-3Az ideális belépő szintű FLEX 3 átalakítható laptop 360 fokos forgópántot kapott, melynek révén az érintőképernyő teljes kifordításával kapcsolható át tablet üzemmódba. A FLEX 3 még több rugalmasságot biztosít használóinak, hogy minél többféle dolgot csinálhassanak különféle üzemmódjaiban: megnézzék a legújabb filmeket sátor módban, megtekintsék a családi fényképeket állvány módban, vagy begépeljenek egy dokumentumot laptop módban.

A vékony és könnyű FLEX 3 átalakítható laptop modellek teljes Windows 8.1 Update felhasználói élményt kínálnak, élő csempékkel és minden windowsos eszközön ugyanúgy megjelenő felülettel. Erőteljes teljesítményt nyújtanak az 5. generációs Intel® Core™ i7 processzorokig terjedő lapkaválasztékkal a 14 és 15 hüvelykes modelleknél, illetve a Pentium processzorokig terjedő lapkaválasztékkal a 11 hüvelykes modell esetében, míg az 1 TiB-ig terjedő tárolókapacitás elegendő helyet biztosít a felhasználók digitális tartalomkönyvtárai számára. A FLEX 3 ugyancsak lenyűgöző hang- és vizuális élményt kínál 1366×768 képpontos HD képernyőjével a 11, 14 és 15 hüvelykes modelleknél (a 14 és 15 hüvelykes modellek FHD felbontású képernyővel is rendelhetők), valamint Dolby Home Theatre hangrendszerével és sztereó hangszóróival.

A vékony, erőteljes és stílusos hagyományos laptopot kereső vásárlók igényeit elégítik ki a Windows 8.1 Update operációs rendszert futtató,13 hüvelykes Lenovo S31 és a 14 hüvelykes S41 laptopok. A csupán 19,5 milliméter vastagságú és kevesebb, mint 1,8 kilogrammot nyomó, vékony és könnyű kivitelű S sorozatú laptopok teljesítménye is kiváló. Lapkaválasztékuk az 5. generációs Intel Core i7 processzorig terjed, opcionálisan újgenerációs NVIDIA GeForce grafikus rendszerrel rendelhetők, tárolókapacitásuk 1 TiB-os SSHD vagy 256 GiB-os SSD meghajtóig terjed, továbbá felszerelték őket sztereó hangszórókkal és Dolby Home Theatre hangrendszerrel, így mind munkára, mind játékra kiválóan alkalmasak.

TAB 2 A7-10 és A7-30

Az első alkalommal tabletet vásárlóknak fejlesztette ki a Lenovo az Android 4.4-et futtató, kivételesen kedvező árú TAB 2 A7-10 és A7-30 modelleket. A 9,3 milliméteres, ceruza vastagságú és csupán 269 grammos tömegű, belépő szintű A7-10 egész nap használható nyolc óráig terjedő akkumulátor üzemidejének köszönhetően. Az A7-10-et felszerelték minden lényeges szolgáltatással, amelyre egy tabletnek szüksége lehet: micro SD kártyával 32 GiB-ig bővíthető tárolóval, négymagos MediaTek processzorral és ötpontos, 1024×600 pixeles IPS érintőképernyővel egy vonzó, ébenfekete házban.

Kivételesen jól hordozható eszköz 8,9 milliméteres vastagságával és ugyancsak 269 grammos tömegével az A7-10 bátyja, az A7-30, amely testvére szolgáltatásain túlmenően opcionális, hanghívást lehetővé tevő 3G kapcsolódási lehetőséget kínál1. Ez az ultrahordozható phablet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen eszközzel minden feladatot megvalósítsanak, ha úton vannak. A SIM-kártya által támogatott hanghívásokon túlmenően a 3G technológia biztosítja a zökkenőmentes video- és zenelejátszást. A felhasználók négy vidám szín – tengerkék, vattacukor, gyöngyfehér és ébenfekete – közül választhatnak.

Mindkét tablet előre telepítve tartalmazza a Lenovo DOit appjait, köztük az eszközök közötti azonnali fájlmegosztásra szolgáló SHAREit-et, a vírusok ellen védő Security-t, valamint a kapcsolati adatok, szöveges üzenetek és híváslisták mentésére, illetve visszaállítására használható SYNCit-et.

All-in-one számítógépek

3D kamerával

A Lenovo első, Intel® RealSense™ 3D kamerával felszerelt AIO (all-in-one) gépe, a Windows 8.1 Update-et futtató B50 3D Camera egy teljesen új szintjét kínálja az interaktivitásnak és termelékenységnek, lehetővé téve, hogy a PC ugyanúgy „lásson", mint használója. A 3D kamera teljes 1080p felbontású, színes képet hoz létre, és mélységérzékelő modulja révén képes szimulálni az emberi szem mélységérzékelő és képalkotó képességeit. A 3D kamera teljesen új dimenzióba helyezi a kommunikációt, a tartalomrögzítést és -megosztást, valamint a játékot azáltal, hogy a videochatelést virtuális terekkel egészíti ki, tárolja a mélységi információkat 3D szerkesztéshez és nyomtatáshoz, továbbá lehetővé teszi a kéz- és ujjmozdulatokkal, sőt akár arckifejezésekkel történő vezérlést1. Előre telepítve tartalmaz négy Intel® RealSense™ élményt (Out of Box Experience, Personify, Wave Warrior, BBB Goal), melyeket videochateléskor, játékoknál és objektumok háromdimenziós manipulálásához használhatunk.

A 23,8 hüvelykes, keret nélküli, 1920×1080 képpontos, FHD felbontású érintőképernyővel és újgenerációs NVIDIA GeForce grafikus rendszerrel ellátott B50 3D Camera gyönyörű képeket jelenít meg, és a JBL hangszórókon magával ragadó, Dolby rendszerű hangélményt szolgáltat. Ugyancsak felszerelték DVD-íróval a multimédia tartalmak megtekintéséhez és átviteléhez. A Windows 8.1-et futtató B50 3D Camera teljesítménye szintén kiváló, köszönhetően a 4. generációs Intel Core i7 processzorig terjedő lapkaválasztéknak, továbbá ellátták WiFi kapcsolattal, valamint HDMI in és out csatlakozókkal. Az AIO ébenfekete vagy platina színben vásárolható meg, billentyűzettel és egérrel.

Hely- és költségtakarékosan

A mindennapos használatra ideális C sorozatú AIO asztali gépek háromféle képernyőméretben – a C20 19,5 hüvelykes, a C40 21,5 hüvelykes, a C50 23 hüvelykes – vásárolhatók meg. A praktikus és elérhető árú C sorozatú asztali gépek opcionális 10 pontos, 1920×1080 képpontos, Full HD felbontású, széltől-szélig érintőképernyőt, valamint Windows 8.1 Update operációs rendszert kínálnak. Az otthoni szórakozási élmény teljessé tétele érdekében a gépeket felszerelték DVD-íróval, előlapi hangszórókkal, opcionális újgenerációs NVIDIA GeForce vagy AMD R5 grafikus rendszerrel és WiFi kapcsolattal. A mélyfekete vagy fényes fehér színben megvásárolható, vonzó kivitelű asztali gépek a 4. generációs Intel® Core™ i5 processzorokig terjedő lapkaválasztékuk révén nagy teljesítményt, valamint gyors memóriát és nagy tárolókapacitást kínálnak.

Lenovo P90 okostelefon

lenovo-p90A Lenovo P90 az első okostelefon, amely kihasználja a legújabb 64 bites Intel® Atom™ Z3560 processzor és az Intel öt üzemmódú XMM™ 7262 modemének együttes erejét. E nagyteljesítményű összetevőknek köszönhetően a P90 kivételesen nagy feldolgozási sebességre képes, továbbá támogatja az LTE-Advanced FDD és TDD rendszerű nagysebességű mobil kommunikációt.

A Lenovo P90 okostelefont úgy tervezték, hogy szolgáltassa mindazt az erőt és teljesítményt, amire a felhasználóknak szükségük lehet a műveletek gyors és eredményes elvégzéséhez. Nagy kapacitású, 4000 mAh-s akkumulátora révén a P90 reggeltől estig képes megfelelni a mai modern életstílus által támasztott követelményeknek. A P90 ragyogó, 5,5 hüvelykes, 400 ppi-s pixelsűrűségű, FHD felbontású kijelzője lehetővé teszi a mobilhasználók számára a tartalmak magas szintű élvezetét és a legjobb pillanatok ismételt átélését élénk színekkel és nagy felbontásban.

Mindezeken túlmenően a P90 a legmodernebb stacking érzékelővel és optikai képstabilizátorral ellátott, 13 megapixeles hátoldali kamerával büszkélkedhet, amellyel még gyenge fényviszonyoknál is ragyogó felvételek készíthetők. Az 5 megapixeles előlapi kamerát képjavító funkciókkal és gesztussal történő vezérléssel látták el, a 4G LTE adatátviteli sebesség pedig ideális az útközbeni videostreaminghez, zenehallgatáshoz vagy játékhoz. A P90 gyöngyfehér, ónixfekete és lávavörös színben vásárolható meg.

X2 Pro okostelefon

A Lenovo X2-ével megegyező, szemet gyönyörködtető, díjnyertes réteges dizájnt kínáló Lenovo VIBE X2 Pro limitált szériájú okostelefon új szintre emeli a kidolgozást, a teljesítményt és a stílust karcsú és könnyű, teljes egészében fémből készült házával. A VIBE X2 Pro lenyűgöző képet adó, 5,3 hüvelykes FHD kijelzőt és 64 bites, nyolcmagos Qualcomm® Snapdragon™ processzort tartalmaz, amely kiemelkedő teljesítményt és hosszú akkumulátor-üzemidőt kínál.

A könnyebb használat érdekében a Lenovo X2 Pro tartalmazza az intuitív VIBE 2.0 felhasználói felületet, amely személyre szabott záróképernyőt, Instant On kamerát, elegáns átlátszó ikonokat és további funkciókat kínál. Ugyancsak része az okostelefonnak két 13 megapixeles, autófókuszos kamera (elő- és hátlapi) LED-es vakuval, gesztussal történő vezérléssel és képjavító funkciókkal, amelyeket az új VIBE Xtension™ Selfie Flash vaku egészít ki a kiváló minőségű selfie-k készítéséhez.

Lenovo VIBE Xtension™ Selfie Flash vaku

A Lenovo VIBE Xtension™ Selfie Flash vaku nélkülözhetetlen tartozék ahhoz, hogy a fényviszonyoktól függetlenül minden pillanatot megörökíthessünk. A zsebméretű vaku az audio jack aljzathoz csatlakoztatható: gyors módját kínálja az ideális világítás és a zárszinkronizálás megvalósításának a világos, természetes kinézetű felvételek készítése érdekében, kültéren és beltéren egyaránt.

A Selfie Flash 8 diffúz LED-et használ a meglévő világítás kiegészítésére gyenge fényviszonyoknál a természetes színárnyalatok elérése érdekében. A vaku egy töltésével akár 100 selfie készíthető, a zárszinkronizálásnak köszönhetően kiváló minőségben.

Lenovo VIBE Band VB10 okoskarkötő

A Lenovo VIBE Band VB10 hordható kiegészítő eszközt arra tervezték, hogy a felhasználók minden pillanatban egyszerűen az internethez kapcsolódjanak. Olyan szolgáltatásainak köszönhetően, mint az E Ink kijelző, a hét napig terjedő akkumulátor-üzemidő a kijelző és a Bluetooth állandóan bekapcsolt állapota mellett, a fitnesz funkciók, a telefonos értesítések és a vízállóság, a VIBE Band segíti a felhasználókat abban, hogy fittek legyenek és kapcsolatban maradjanak, bárhová is mennek. Az E Ink kijelző tükrözésmentes, világos képet jelenít meg – még napfényben is.

A felhasználók azonnali értesítéseket kaphatnak hívásokról, SMS-ekről, a Facebookról, a Twitterről, a WeChatről és egyebekről az egyidejűleg 150 karakter megjelenítésére képes éles kijelzőn, míg a fitnesz funkciók, valamint a fittségi állapot és a fizikai aktivitás figyelése segít a felhasználóknak abban, hogy egészség-megőrzési céljaikra összpontosítsanak. A Lenovo VIBE Band VB10 bármilyen Android vagy iOS alapú mobil eszközzel együttműködik.

Lenovo AnyPen technológia

A Windows-t futtató, AnyPen technológiával ellátott 8 hüvelykes YOGA Tablet 2 kiterjeszti a YOGA család hagyományát: a hardver nem csupán alkalmazkodik a felhasználókhoz négy üzemmódjával, hanem egy új, innovatív írási megoldást is kínál, amely hatékonyabb módját nyújtja a kezelésnek, és megkülönbözteti az eszközt a többi mai tablettől.

A Lenovo AnyPen technológiája révén bármely toll vagy ceruza kézírásos adatbeviteli eszközzé válik – nincs szükség stílusra. A felhasználók fogják az általuk kívánt eszközt és közvetlenül használhatják azt a tablet érintőképernyőjén a navigáláshoz, nincs többé szükség az ujjaikra. A Lenovo AnyPen technológia a tabletre történő kézzel való írást éppoly intuitívvá teszi, mint egy papírlapra való írást. A felhasználók különösen hasznosnak fogják találni a technológiát, mivel a kisebb képernyőjű eszközök pontosabb navigációt igényelnek, mint amit ujjal meg lehet valósítani. Ugyanakkor a Lenovo AnyPen technológia feleslegessé teszi az érintőképernyős használatra tervezett külön toll vásárlását, illetve pótlását elvesztés esetén.

A 2014 őszén bejelentett YOGA Tablet 2 családhoz tartozó, Windows-t futtató, 8 hüvelykes YOGA Tablet 2 figyelemre méltó továbbfejlesztéseket tartalmaz az eredeti YOGA Tablet-hez képest. A piacon lévő más tabletektől eltérően nem csupán négy egyedülálló üzemmódot – kézi, döntött, állvány és függő – kínál, hogy használói többféle módon, még több dolgot csinálhassanak, hanem páratlan szórakoztatási élményt is nyújt. A két előlapi hangszóróval, Wolfson Master Hi-Fi zajcsökkentéssel és Dolby hangrendszerrel felszerelt kompakt méretű tablet a szórakoztatás királya. A Windows 8.1-nek, a 8 hüvelykes FHD képernyőnek és az Intel® Atom™ processzornak köszönhetően mind munkára, mind játékra kiválóan használható eszközhöz jutnak a vásárlók. A mobil felhasználók pedig különösen méltányolni fogják a 15 óráig terjedő, kivételesen hosszú akkumulátor-üzemidőt.

YOGA 3

Az új YOGA 3 még több rugalmasságot biztosít a vásárlóknak azáltal, hogy választhatnak a 11 hüvelykes és az új, háttér-világítású képernyővel felszerelt, 14 hüvelykes modell közül. Mindkét átalakítható gép boríték vékonyságú – 18,3 milliméteres vagy vékonyabb – kialakítással büszkélkedhet. A nagyobb, 14 hüvelykes modell még több képernyőterülettel örvendezteti meg a felhasználókat, miközben kivételesen vékony és könnyű marad egy 13 hüvelykes házban. Csupán 15,8 milliméteres vastagságával és 1,1 kilogrammos tömegével a 11 hüvelykes modell maradt a YOGA család legkönnyebb átalakítható gépe. Mindkét eszköz a klasszikus, két forgópántos YOGA dizájnra épül, amely lehetővé teszi a 360 fokos elforgatást, továbbá négy üzemmódja – laptop, állvány, sátor és tablet – révén elképesztő funkcionalitást és használati értéket nyújt. A Lenovo továbbfejlesztette a forgópántot, így az eszköz immár egyenletesebben nyitható és csukható, továbbá lehetőség van arra, hogy a képernyő 180 fokos szögben maradjon (teljesen vízszintes állapotban).

Nem csupán tetszetősek a YOGA átalakítható gépek, hanem kiváló teljesítményre is képesek az 5. generációs Intel® Core™ i7 processzorokig terjedő lapkaválasztékuknak (a 14 hüvelykes modell esetében), a Windows 8.1 operációs rendszernek, az FHD képernyőknek és a gyors 802.11 A/C WiFi-nek köszönhetően. A kiemelkedő teljesítményhez erős és tiszta hangzás illik, ezért a Lenovo sztereó hangszórókkal és Waves hangrendszerrel szerelte fel a YOGA 3-at. A felhasználói szokásokhoz való alkalmazkodást szolgálja az intelligens Harmony szoftver, amely segít felfedezni és testre szabni az alkalmazásokat. Automatikusan beállítja a képernyő fényességét, ha egy könyvet olvasunk, bekapcsolja a mozgással történő vezérlést, optimalizálja a hangbeállításokat egyes üzemmódokban és új app-okat ajánl.

A vásárlók a YOGA 3 esetében a következő vidám és vonzó színek közül választhatnak: klementin narancs, platina ezüst, az új krétafehér és ébenfekete.

ThinkPad YOGA

A Lenovo az üzleti és az igényes otthoni felhasználók igényeinek kielégítésére fejlesztette ki a ThinkPad YOGA átalakítható gépeket 12, 14 és immár 15 hüvelykes kivitelben is, amelyek tökéletesen használhatók mind munkavégzésre, mind személyes célokra. A kisirodáknak, otthoni irodáknak és felsőoktatási hallgatóknak szánt ThinkPad YOGA rugalmas mobil használatot kínál a kiválasztott modellekben megtalálható, új ActivePen technológiának, az elegáns dizájnnak és az olyan üzleti használatra optimalizált funkcióknak köszönhetően, mint a ThinkPad YOGA 15 opcionális 3D kamerája.

A kiválasztott ThinkPad YOGA modelleket opcionális ActivePen-nel látták el, lehetővé téve a kényelmes és pontos, kézírással történő adatbevitelt. A jegyzetek készítéséhez, e-mail-küldéshez és prezentációkészítéshez ideális ActivePen pontosan utánozza a felhasználó kézírását. A YOGA 12 továbbra is kínál digitalizáló/toll lehetőséget belső tárolóhellyel a toll számára. A ThinkPad innovatív hardveres és szoftveres tollhasználati élményt nyújt, függetlenül a toll technológiától.

A felhasználók a digitálisan írás mellett élvezhetik az egész napos használatot lehetővé tévő ThinkPad YOGA különféle üzemmódjait: gépelhetnek vagy írhatnak a laptop módban, jegyzeteket készíthetnek tablet módban, prezentációkat mutathatnak be kollégáiknak állvány módban vagy filmnézéssel relaxálhatnak sátor módban. Az átalakítható gép Lift n' Lock billentyűzete problémamentessé teszi a laptop és tablet módok közötti váltást, nem ragad be egyetlen billentyű sem.

A vékony és könnyű, a 12 hüvelykes modell esetében csupán 19 milliméter vastag és 1,5 kilogramm tömegű, stílusos átalakítható gépek fekete színben kerülnek forgalomba, vonzó, hátsó megvilágítású billentyűzettel és FHD felbontású érintőképernyővel.

Az üzleti használatra kész ThinkPad YOGA még egy új technológiát kínál a kisvállalkozások tevékenységének támogatására: egy beépített 3D kamerát. A Lenovo első, laptopba épített 3D kamerája a 15 hüvelykes modellhez rendelhető opcionálisan. Manapság a 3D kamerákat a vállalkozások a videokonferenciák személyesebbé tételére és kis objektumok 3D nyomtatási alkalmazásokba való beszkennelésére használják.

Ugyancsak segíti az üzleti használatot a ThinkPad YOGA az 5. generációs Intel® Core™ i7 processzorokig terjedő lapkaválasztéka, a Windows 8.1 operációs rendszer, opcionálisan rendelhető vPro technológiával a felügyelt környezetekhez (csak a 12 hüvelykes modell esetében), az 1 TiB-ig terjedő tárolókapacitás és a Dolby Home Theatre v4 hangrendszer.

Tovább fokozza a Thinkpad YOGA modellek felhasználói élményét a Lenovo SHAREit alkalmazása, amellyel egyszerűen oszthatók meg fájlok a különféle eszközök között. A kisvállalati felhasználók igénybe vehetik ThinkPad YOGA átalakítható gépükhöz a Lenovo Services különféle szolgáltatásait: az Accidental Damage Protection-t, a Warranty Upgrade-et, a Priority Technical Support-ot és egyebeket.

A Lenovo honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény