FőoldalÜzletA BlackBerry és a Samsung szövetségre lépett
2014. november 19., szerda ::

A BlackBerry és a Samsung szövetségre lépett

BB-samsungAz Apple az IBM stratégiai (értékesítésre, integrációra és támogatásra vonatkozó) együttműködési megállapodáshoz hasonlóan a Samsung a BlackBerry segítségével szeretne erősíteni a piacon

A két gyártó hivatalos közleménye szerint a cégek értékesíteni fogja egymás termékeit, így mindkét oldal teljes vállalati mobil megoldással tud részt venni a piacon.

A Samsung telefonjai kelendőek, de nincs igazán versenyképes vállalati menedzsmentplatform hozzájuk a cég kínálatában. A Samsung az elmúlt két negyedévben jelentős visszaesést könyvelt el az okostelefonos piacon: az innen származó bevétel egyharmada elpárolgott, ami roppant nehéz helyzetbe hozta. Ezért a cég igyekszik a kirajzolódó negatív trendet megfordítani, aminek egyik útja a nagyvállalati szegmens meghódítása lehet.

A BlackBerry új mobiljai nem fogynak, felügyeleti szoftvere azonban az egyik legjobb a piacon. Ugyanakkor a BlackBerry Enterprise Service (BES) a kanadaiak húzótermékévé vált és mára kilépett a készülékgyártás árnyékából. A világszinten is élenjáró megoldások között számon tartott nagyvállalati mobilitási platform több funkciót egyesít, a végpontok között egész úton titkosított kommunikációtól a mobileszköz-menedzsmentig, mindezt a nyugati kormányok által is szentesített színvonalon és minőségben. A központi BES szolgáltatás ma már nem csak BlackBerry telefonokkal, hanem iOS-szel és Androiddal is együttműködik, vagyis vegyes vagy idegen környezetben is telepíthető.

Adja magát, hogy a két cég összefogjon, és a két kiegészítő kompetenciát egymás mellé helyezve egy integrált egészet kínáljon az (integrált egészeket imádó) nagyvállalatok számára. A megállapodás annak felismerése a két cég részéről, hogy ma már nem számítanak versenytársaknak. Az amerikai okostelefon-piacot egykor toronymagasan uraló BlackBerry mára apró tényezővé vált, amely néhány százezres eladásaival csak néhány réspiacot szolgál ki, a Samsung üzletét már nem zavarja. Ugyanígy a fejlett országokban a BES, illetve a versenytársai mellett a Knox nem rúgott labdába érdemben, így mindkét vállalatnak többet hoz a kooperáció, mint az önálló küzdelem.

A képhez hozzátartozik, hogy a Samsung próbálkozott már saját nagyvállalati platform kifejlesztésével. A második iterációjánál járó Knox a cég prémium telefonjain biztosít extra biztonságot és API-t a Google-féle MDM-funkciók elérésén túl is. A Knoxhoz központi felügyeleti elem is tartozik, amely (például) a BES ellen indult harcba, ez azonban érdemi részesedést nem tudott szerezni a piacon, a 87 millió Knox-kompatibilis telefonból mindössze 1,8 millióhoz tudott a Samsung felügyeleti szoftvert eladni. Az együttműködéssel a kliensoldali Knox és a BES kombinációja adja majd ki azt a nagyvállalati platformot, amit egyben tud majd a koreai gyártó értékesíteni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény