FőoldalÜzletNők az Innotrendsen?
2014. október 14., kedd ::

Nők az Innotrendsen?

A Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Innotrends Hungary 2014 eseményen szakmai partnerként serkenti és támogatja a Nők a Tudományban Egyesület a női részvételt és a nők innovációban betöltött szerepét

A Nők a Tudományban Egyesület célja egy olyan társadalmi és innovációs ökoszisztéma kialakítása, amely integrálja és elismeri mindkét nem tudását a társadalmi és technológiai innováció folyamataiban. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán az alapszakon 566 fiú és 32 lány végzett 2012-ben. A munkaerőpiac viszont több ezer végzőst szívna fel, amely egyértelműen utal a lányokban rejlő tartalék fontosságára. Évről évre nő a betöltetlen informatikai álláshelyek száma. Az okok egy része a közoktatás hiányosságaira vezethetők vissza. Egy másik része viszont a konzervatív férfi-női szerepekkel lehet összefüggésben. A lányok ugyanis feltűnő mértékben hiányoznak nem csak a műszaki, hanem az egyetemi informatikusképzésből is.

A példamutatás elengedhetetlen. Ennek érdekében az Innotrends Hungary 2014 eseményen olyan nők által alapított start-upok mutatkoznak be, mint a KicsiCake, PaperSpokes Samebug és itt kerül átadásra a Nők a Tudományban Egyesület által létrehozott, a TÁMOP 4.2.3 „Hétköznapi Tudomány" című projekt keretében kidolgozott Női a Tudományban Kiválósági Díj is űrkutatás, biotechnológia és anyagtudomány területén.

Az Innotrends Hungary 2014 honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény