FőoldalÜzletTanévnyitó a Műszaki Informatikai Karon Veszprémben
2014. szeptember 04., csütörtök ::

Tanévnyitó a Műszaki Informatikai Karon Veszprémben

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara szeptember 3-án tartotta tanévnyitó ünnepségét. Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja értékelte az elmúlt időszakot és köszöntötte az elsőéves hallgatókat. Hangsúlyozta, hogy a felvételt nyert hallgatók kiemelkedő tudásról tettek tanúbizonyságot, hiszen országos szinten is magas felvételi pontszámokat kellett elérniük. Ezt a tudást az egyetemi oktatás során tovább fejleszthetik, bővíthetik, és rangos hazai és nemzetközi cégek által kínált projektek, kutatásokban történő részvételük során valós körülmények között is gyakorolhatják

Kiemelten fontos a kar számára, hogy ne csak diplomát kapjanak a hallgatók, hanem hozzáadott értékkel is gazdagítsák ismereteiket, ezért tehetséggondozó programokat, szakmai-, sport- és kulturális versenyeket kínálnak számukra. Mindezek a tényezők alkalmassá teszik a hallgatókat, hogy széles látókörű, releváns szakmai tapasztalatokkal rendelkező szakemberek legyenek, akik hosszú távú szakmai karriert és sikereket érnek el.

A köszöntőt követően díjak, elismerések átadására került sor. A Műszaki Informatikai Kar Kari Tanácsa „Pro Scientia" kitüntetést adományozott dr. Guttman András professzornak kimagasló kutatási, kutatásfejlesztési és kutatásszervezési tevékenységéért. A Műszaki Informatikai Kar „Kiváló Munkatárs" kitüntetését Csillag Zsolt ügyvivő szakértő vehette át. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma példaértékű munkájának elismeréséül nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Bognár Endre tanársegéd részére. Egyetemi tanári kinevezést vehetett át dr. Guttman András. 30 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül emléklapot vett át dr. Vonderviszt Ferenc, dr. Gerzson Miklós és Szalkai András. 25 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül dr. Hartung Ferenc és Halász László. A Final Round of the 10th Internet Mathematical Olympiad nemzetközi matematikai versenyen elért második helyezésért emléklapot vett át Éles András mérnökinformatikus mesterszakos hallgató.

Kimagasló tanulmányi és tudományos tevékenysége alapján Köztársasági ösztöndíjban részesült alapszakon Gyuk Péter, Horváth Sándor Rajmund, Smidla Ádám és Kondákor Balázs, mesterszakon Cseh Lajos Tamás.

A 2014/2015-ös tanévre 20 %-kal több hallgató nyert felvételt a tavalyi adatokhoz képest, idén 199 alap- és 19 mesterképzéses hallgató kezdte meg tanulmányait a karon.

A díjak átadását az első éves hallgatók eskütétele követte, a rendezvény zárásaként pedig a dékán kézfogással egyetemi polgárrá fogadta őket.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény