FőoldalÜzletE-learning Nyári Tábor Balatonalmádiban
2014. szeptember 01., hétfő ::

E-learning Nyári Tábor Balatonalmádiban

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által vezetett, az Európai Unió társtámogatásával megvalósuló E-SOLVE projekt 4 napos, ingyenes Nyári Tábort szervezett 2014. augusztus 25-28. között Balatonalmádiban

Az Európai Unió „Az egész életen át tartó tanulás programjának" keretén belül megvalósuló E-SOLVE projekt, melynek célja, hogy feltérképezze a felnőtt szakmai oktatásban alkalmazott e-learning megoldásokat Európa-szerte, 4 napos, ingyenes Nyári Tábort szervezett Balatonalmádiban. A projekt során a Nyári Tábor az egyik legjelentősebb rendezvény, ahol a projekt eddigi eredményei kerültek bemutatásra és megvitatásra.

A konferencián az e-learning és a hagyományos oktatási módszerek fejlesztésével foglalkozó szakemberek, IT szakemberek és e-learning tartalomfejlesztők egyaránt képviseltették magukat.

Az E-SOLVE projekt, amellett, hogy összegyűjti a korábbi Leonardo da Vinci-program keretein belül elkészült e-learning megoldásokat, kidolgozott egy minősítő rendszert, melynek segítségével értékelte a rendelkezésre álló korábbi projekteket. A Nyári Tábor legfontosabb feladata, hogy ezeket a jó megoldásokat megismertesse a résztvevőkkel, megvitassák az egyes megoldások jellemzőit. Emellett a résztvevők megismerkedhettek magukkal a minősítési szempontokkal is, betekintést kaphattak a mobil eszközökhöz kapcsolódó oktatási megoldásokba, valamint a magyar fejlesztésű Prezi prezentációs megoldás fejlesztésének hátterével is megismerkedhettek.

Az előadásokon túl a Nyári Táborban lehetőség nyílt a bemutatott e-learning, mobile-learning technikák és a Prezi kipróbálására is, így a jelenlévők az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodtak.

A Tábor zárásaként a projekt-partnerek összegezték a 4 nap tapasztalatait és megtették a szükséges előkészületeket az október végén, Oxfordban megrendezésre kerülő záró konferenciára.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény