FőoldalÜzletHogyan fog alakulni a mobiltelefon piac 2024-ig?
2014. augusztus 04., hétfő ::

Hogyan fog alakulni a mobiltelefon piac 2024-ig?

Piaci robbanás várható Ázsiában, stagnálás az USA-ban és az EU-ban

A folyamatok megértésében segíthet az Asymco elemzője, Horace Dediu által közzétett becslés, ami azt mutatja meg, hogy miként alakul át gyökeresen a piac és hol szaporodnak meg az okostelefon felhasználók.

A fejlett országokban egyre kisebb a mozgástér, a gyártók fókusza már jó ideje a fejlődő országokra irányul, a kínai és indiai piacok egyre fontosabb szerepet játszanak a közép és hosszú távú üzleti stratégiákban. Az jól látszik, hogy a smartphone piac dinamikája áttevődött Kínára, Indiára, Indonéziára, az afrikai államokra, a készülékek közül több kifejezetten ezekre a területekre készül. Az azonban nehezen belátható, hogy 10 év múlva milyen részesedéssel bírnak majd a főbb területek.

Dediu jóslata szerint 2023-ra 7 milliárdnál is többen fognak okostelefont használni a világon, a legnagyobb felfutást pedig az APAC régió, azaz Ázsia és a Csendes-Óceán térségébe tartozó országok fogják produkálni. Kína, Malajzia, Tajvan, Vietnám és a többi ország 3,1 milliárd felhasználót fog hozzáadni az össztáborhoz, de jelentős növekedési potenciállal rendelkezik Afrika, és Közel-Kelet is. Ez utóbbi 1,2 milliárd új felhasználót termel majd, amit Közép és Latin-Amerika követ fél milliárddal, az európai országok pedig csak ezután sorakoznak. Íme a grafikon, amiből kiderül, hogy 10 éven belül Nyugat-Európa (W Europe) és Észak-Amerika (NA) jelentősége alaposan visszaesik.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény