FőoldalÜzletDr. Ábrahám László az EJMSZ új elnöke
2014. július 23., szerda ::

Dr. Ábrahám László az EJMSZ új elnöke

Július 22-én új vezetőt választott az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ), miután a korábbi elnök, Dr. Palkovics László államtitkári megbízatást kapott. A szervezet elnöki tisztségét a továbbiakban Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője tölti be, aki eddig az Egyetemi munkacsoport alelnökeként támogatta az EJMSZ munkáját

Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárként folytatja pályafutását az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

Dr. Ábrahám László 2001 óta az NI Hungary Kft. ügyvezetője, az ő irányításával kezdte meg működését a vállalat debreceni gyára. Korábban olyan kitüntetésekkel jutalmazták, mint például a Kármán Tódor-díj, a Wahrmann Mór-érem, a Pro Urbe-díj, vagy a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, elismerve a közéletben betöltött szerepét, valamint magas színvonalú támogató tevékenységét a tudásintenzív területeken. „Örömmel tölt el, hogy a jövőben elnökként folytathatom az EJMSZ-ben végzett munkámat. Az elsődleges célunk továbbra is annak ösztönzése, hogy minél több fiatal válassza a mérnöki pályát hivatásul." - nyilatkozta elnökké választása kapcsán Dr. Ábrahám László.

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség 2012-ben jött létre annak érdekében, hogy a természettudományos képzés iránt növekedjék a fiatalok érdeklődése és vonzóbbak legyenek számukra a mérnöki pályák. Az EJMSZ célja, hogy a szülők és a társadalom egésze is támogassa ezt a folyamatot, illetve hogy a természettudományos és mérnöki pályák elismertsége, presztízse emelkedjék. A szövetség tevékenysége ugyanakkor arra is lehetőséget teremt, hogy a felsőoktatás szereplői jobban értsék az ipar elvárásait, a munkaerőpiac igényeit, és így a pályakezdők jó álláshoz jussanak, a magyarországi vállalatok versenyképessége pedig növekedjék.

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény