FőoldalÜzletSzintet lépett az Oriana
2014. július 03., csütörtök ::

Szintet lépett az Oriana

A magyar tulajdonú Oriana Kft. egy új, egyedi megoldással mutatkozik be az üzleti alkalmazásfejlesztési piacon. A vállalat nemrég bemutatott technológiájával minden eddiginél gyorsabban fejleszthetők a dobozos célszoftvereknél személyre szabottabb, rugalmasabb, de az egyedi fejlesztéseknél akár 50%-kal olcsóbb üzleti alkalmazások, akár a felhasználók által is

A szakértői előrejelzések szerint a business process management (BPM) alkalmazások piaca 2016-ig évente átlagosan 14 százalékkal növekszik1. Az átláthatóbb és hatékonyabb működés mind több cégnél teszi szükségessé az üzleti alkalmazások használatát, ám saját fejlesztői kapacitással nem rendelkeznek az alkalmazások kifejlesztésére. Egy másik lehetőség kész célszoftverek beszerzése, de ezek sem olcsók és a cégre optimalizálásuk sem mindig megoldható.

Az Oriana technológiája

Az Oriana megoldása egy teljesen új megközelítést képvisel, és jelentősen átalakítja az alkalmazásfejlesztési piacot. A technológia alapja a saját fejlesztésű Effector alapmotor, egy funkcióban gazdag és folyamatosan – a felhasználói javaslatokat is figyelembe veveően – fejlődő platform. A motorra épülnek rá az előre programozott modulok, az úgynevezett alapsémák. Ezekből állnak össze a kész üzleti alkalmazásminták, amelyek alapesetben olyan tipikus üzleti problémákra kínálnak megoldást, mint például CRM, ügyfélszolgálat, termeléskövetés, projektmenedzsment vagy pályázatkezelés. Egy üzleti problémával szembesülő vállalat már kész alkalmazásmintákból válogathat, amelyet a szintén előre lefejlesztett alapsémákkal lehet teljes mértékben testre szabni. A később felmerülő igények fejlesztését már nem muszáj a cégtől megrendelni, a motorra épülő alkalmazások lehetővé teszik a módosításokat.

Egyedi szoftverfejlesztési módszertan

„Mire az ügyfélben felmerül az igény egy üzleti alkalmazás iránt, addigra a fejlesztés 60-70 százaléka már meg is történt, hiszen kész üzleti alkalmazásminták állnak a rendelkezésére. Egyedi, prototípus alapú fejlesztési módszertanunk segítségével rögtön az első konzultáció után láthatja a saját alkalmazásának próbaverzióját, így pontosan tudja, hogy mire mond igent. Ezzel a módszerrel az egyedi fejlesztéssel megegyező funkcionalitású, 100%-ban személyre szabott szoftvert tudunk kínálni közel feleannyi idő alatt, és jóval alacsonyabb áron" – mondta Kovács Péter, az Oriana Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Oriana világa – egy tudásmegosztáson alapuló közösség

Mivel a technológia nyílt XML szabványon alapul, ezért a vállalatok szabadon módosíthatnak az alkalmazásukon, és akár saját maguk is fejleszthetnek további sémákat. Az Oriana egy új alkalmazásfejlesztési ökoszisztémát épít, amelyben az ügyfelek és a viszonteladó partnerek hozzáférhetnek az alapsémákhoz és alkalmazásmintákhoz, és felhasználhatják azokat saját fejlesztéseik során. Az ökoszisztéma koncepciójának köszönhetően az alapsémák és az üzleti alkalmazásminták gyűjteménye folyamatosan bővül, hiszen az ügyfelek és a partnerek saját fejlesztéseiket is elérhetővé tehetik a közösség számára. Az ügyfelek szabadon dönthetnek arról is, hogy melyik viszonteladó partnerrel szeretnének együttműködni.

Értékesítői hálózatbővítés a nemzetközi terjeszkedés érdekében

Az Oriana üzleti partnerek csatlakozását is várja, akik különböző módokon profitálhatnak az együttműködésből: értékesíthetik az Effector motort licenc vagy jutalék alapon, vagy az Effectort használva fejleszthetnek saját terméket akár itthon vagy külföldön is. Az Oriana partneri hálózatának kiépítése már folyamatban van Csehországban, Németországban és Lengyelországban, idén a vállalat pedig még több országban lép majd be az alkalmazásfejlesztési piacra.

1: http://www.researchmoz.com/global-business-process-management--bpm-market-2012-2016-report.html

Az Oriana honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény