FőoldalÜzletEgyüttműködés a Pannon Egyetem és az OKITI között
2014. április 30., szerda ::

Együttműködés a Pannon Egyetem és az OKITI között

Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) és a Pannon Egyetem között április 29-én Veszprémben. A megállapodás aláírásával a vezetők kinyilvánították stratégiai együttműködési szándékukat a két intézmény között az egészségügyi informatikai egyetemi oktatás, a kutatásfejlesztési tevékenység és a betegellátás vonatkozásában

Dr. Nagy Zoltán mb. főigazgató, Országos Klinikai Idegtudományi Intézet és Dr. Friedler Ferenc rektor, Pannon Egyetem
Dr. Nagy Zoltán, az OKITI főigazgatója az ünnepélyes aláírás alkalmával elmondta, az intézet a betegek ellátása, a hagyományos egészségügyi szolgáltatások mellett az egészségügyi informatikai oktatást, a klinikai kutatást és fejlesztést is kiemelten kezeli. Az OKITI az idegsebészet és a neurológia területén legmagasabb progresszivitási szintű egészségügyi ellátások, gyógyító-megelőző, szervezés-módszertani, továbbképző és tudományos-kutatások végzésére jogosult, országos hatáskörű intézet. A főigazgató kiemelte, az informatika munkájukban nagy jelentőségű, a gyors döntési algoritmusok segítik a napi orvosi munkát. A szerződés értelmében pedig telephelyet biztosítanak a Pannon Egyetem számára Budapesten.

A Pannon Egyetem rektora, dr. Friedler Ferenc hangsúlyozta a hosszú távú együttműködés fontosságát oktatás, kutatás és projekttevékenység területén, közös céljaik mentén.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara évtizedes múlttal rendelkezik orvosi és egészségügyi informatika területén. Az intézmény sokévi kutatási és fejlesztési eredményei elsősorban a korszerű szív- és agyvizsgálati eljárásokhoz, valamint az otthoni gondozás informatikai eljárásaihoz kapcsolódnak. Egészségügyi Informatikai Kutató-Fejlesztő Központot működtetnek dr. Kozmann György vezetésével, aki elmondta, a közös tevékenység eredményeként a bioelektromos képalkotás eljárását fejlesztették ki, amely az agyműködés dinamikus változásainak követésére alkalmas. Két professzori kutatólaboratóriumban is foglalkoznak orvosi informatikai kutatásokkal.

A Pannon Egyetem kapcsolódó honlapja

Fotók: Szabó László

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény