FőoldalÜzletÚj eszközök a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában
2014. április 29., kedd ::

Új eszközök a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában

A Siemens mintegy 2,2 milliárd forint értékben szállított egészségügyi eszközöket a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centruma számára. A megrendelés keretében az ország első Biograph mMR képalkotó diagnosztikai berendezését is átadták

Eddigi legnagyobb hazai megrendelésének keretében 2,2 milliárd forint értékben szállított komplex radiokémiai labort és további berendezéseket a Siemens egészségügyi üzletága a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum számára. A projekt részeként a vállalat az ország első Biograph mMR berendezését is átadta. A teljesen integrált MR-PET eszköz, egyedülálló módon, egy gépben egyesíti a két különböző diagnosztikai eljárást.

A Siemens Zrt. 2013 júniusában a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás keretében megerősítette szándékát, hogy a magyar oktatási intézményekkel és kutatóközpontokkal együttműködve jelentős kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet végezzen hazánkban is. A jelenlegi projektben biztosított eszközökkel a cég hozzájárult egy világszínvonalú kutatóközpont kiépítéséhez, mely kiegészülve a Kaposvári Egyetem szakembereinek tudásával és szakmai tapasztalatával jelentősen hozzájárulhat a gyógyítás eredményességéhez.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény