FőoldalÜzletKizárólagos globális megállapodás az RS Components és a Red Pitaya között
2014. március 19., szerda ::

Kizárólagos globális megállapodás az RS Components és a Red Pitaya között

Az RS-sel kötött megállapodás révén a tesztelési- és mérőműszereket forgalmazó, fiatal vállalatnak lehetősége nyílik arra, hogy a tömegpiacot megfizethető, nyílt forrású mérőműszerekkel lássa el; az egyedülálló Red Pitaya technológia mindenki számára elérhető, egyszerű felhasználói felületet biztosít

Az RS Components kizárólagos megállapodást írt alá a Red Pitaya vállalattal, mely jelentős új versenyzőként jelent meg a tesztelési és mérési termékek piacán. A vállalat bevezette első áttörést jelentő termékét: az egylemezes, nyílt műszerezésű és vezérlésű platformját, mely számos költséges laboratóriumi eszköz kiváltására alkalmas csupán kevesebb mint 500 dolláros áron.

A Kickstarter finanszírozási kampányt követően a Red Pitaya hihetetlen támogatást kapott a szélesebb mérnöki közösségtől, melynek során a cél ötszörösen teljesült. A Red Pitaya iránti kezdeti érdeklődés az egyedülálló ökoszisztéma-megközelítésnek köszönhető, mely alkalmazások olyan nyílt forrású online gyűjteményével ötvözi a Xilinx-alapú hardver platformot, mint a hullámforma-generátor, az oszcilloszkóp és a spektrumanalizátor.

A Red Pitaya jellemzői:

  • Egy bankkártya méretű, újrakonfigurálható eszköz, mely ARM/FPGA kombinált megoldásokat nyújt egy fedélzeti Xilinx Zynq chipbe integrált rendszeren (SoC), ezáltal páratlan rendszerteljesítményt biztosít. Az eszköz két RF analóg I/O porttal, négy alacsony sávszélességű analóg I/O porttal, valamint 16 általános célú digitális I/O porttal rendelkezik. Ethernettámogatással és microSD kártyanyílással van ellátva.
  • A Bazaar, nyílt forrású tesztelési- és mérőalkalmazások tárhelye, melyek első, formabontó eszközei közé tartozik egy oszcilloszkóp, egy spektrumanalizátor és egy tetszőleges hullámforma-generátor. Az alkalmazások táblagépről vagy személyi számítógépről a legtöbb webböngészővel elérhetőek.
  • A Backyard – a megfelelő nyílt forrású kódok, használati utasítások és a további fejlesztéshez szükséges eszközök gyűjteménye, mely új alkalmazások megosztását és közös fejlesztését teszi lehetővé a mérnöktársadalom számára.

A Red Pitaya célja, hogy függetlenségre és kreativitásra ösztönözzön, valamint hogy egy sokkal szélesebb felhasználói réteg számára tegye nyitottá és elérhetővé a műszereket, az amatőröktől és rádióamatőröktől az oktatáson és az induló vállalkozásokon át egészen a tapasztalt kutatókig és ipari felhasználókig.

A Red Pitaya első kereskedelmi forgalomban kapható műszerei és alkalmazásai az év folyamán az RS kizárólagos forgalmazásában lesznek elérhetőek. A Red Pitaya alapja a GNU/Linux operációs rendszer, és programozása különböző szinteken számos szoftverinterfész használatával lehetséges, többek között: HDL, C/C++, szkriptnyelvek és HTML-alapú webinterfészek.

„A Red Pitaya egy rendkívül innovatív ötletre épül – nyilatkozta Philip Dock, az RS Components globális termék- és szállítási igazgatója. „Ez egy kompakt és nagy teljesítményű építőblokk a tesztelési- és mérőalkalmazások számára, mely kevesebb mint 500 dolláros áron vásárolható meg. Rendkívül izgalmas egyedüli forgalmazóként részt venni az új termék ünnepélyes útjára bocsátásán, és úgy gondoljuk, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mekkora hatással lesz az e terület iránt érdeklődők életére, legyen szó akár tapasztalt szakemberek olcsó csereeszközéről, akár kezdő mérnökök tanulóeszközéről."

„Az RS Components vállalattal való együttműködésnek köszönhetően a Red Pitayának lehetősége nyílik, hogy arra a területre összpontosítson, melyen a legjobb, vagyis a számos drága laboratóriumi berendezést kiváltó, innovatív eszköz és támogató ökoszisztéma kifejlesztésére. Hisszük, hogy ez egy olyan mérnökközösség létrejöttét eredményezi majd, melynek határtalan kreativitása eredeti és még kiválóbb műszerek megalkotásában nyilvánul meg" – nyilatkozta Borut Baričevič, a Red Pitaya alapító tagja és termékigazgatója.

A Red Pitaya vállalatot 2013 júniusában alapította négy mérnök, akik korábban a robotika és nagy teljesítményű diagnosztikai eszközök, valamint a részecskegyorsítókhoz kifejlesztett műszerek területén szereztek tapasztalatot. Az újonnan induló vállalkozás több mint 255 000 dollárt őrzött meg a tavalyi Kickstarter projektből, ami azt mutatja, hogy az iparág támogatja a vállalat tesztelés és mérés szektorban végzett, innovatív megközelítésű termékfejlesztését.

A Red Pitaya honlapja

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény