FőoldalÜzletA Lenovo erősíti az EMEA régió vezetését
2014. február 04., kedd ::

A Lenovo erősíti az EMEA régió vezetését

A PC üzletágat irányító Gianfranco Lanci ügyvezető igazgatóvá (COO) és ügyvezető alelnökké (executive vice president) lép elő, Aymar de Lencquesaing az EMEA elnökeként és a vállalat alelnökeként csatlakozik a Lenovohoz, hogy a céget az első számú szereplővé tegye az EMEA piacon

A Lenovo, a világ első számú PC-gyártója Aymar de Lencquesaing-et az EMEA régió elnökévé, Gianfranco Lanci-t pedig a Lenovo ügyvezető igazgatójává (COO) és ügyvezető alenökévé nevezi ki. Lanci lesz a felelős a vállalat újonnan alakult PC Group-jának, az EMEA régió egészének, valamint az Ázsia-Óceániai régió fejlett piacainak – Japán, Ausztrália és Új-Zéland – az irányításáért. De Lencquesaing ugyancsak csatlakozik a Lenovo globális felső vezetői testületéhez, mint a Lenovo alelnöke.

Ezek a kinevezések egy globális reorganizáció részét képezik, amelynek keretében a Lenovo tevékenysége négy, elkülönülő üzleti csoportba szerveződik át, hogy kihasználja a vállalat jelenlegi lendületes fejlődését, valamint azokat a növekedési lehetőségeket, amelyek az okos kapcsolt eszközök (Smart Connected Devices, SCD) szegmensében mutatkoznak:

  • PC Business Group – magában foglalja a Lenovo és a Think márkákat, vezetője Gianfranco Lanci
  • Mobile Business Group – okostelefonok, tabletek, okos TV-k
  • Enterprise Business Group – kiszolgálók és tároló eszközök
  • Ecosystem and Cloud Services – magában foglalja az Android és Windows lehetőségeket

A változásokkal kapcsolatban Yang Yuanqing, a Lenovo elnöke és vezérigazgatója a következőket mondta: „Cégünk történetének legizgalmasabb szakaszát éli – negyedévről negyedévre túlszárnyaljuk a piacot; egyenletes globális növekedést érünk el alaptevékenységünkben, a PC üzletágban; és jelentős szereplőként pozícionáljuk magunkat mind a vállalati, mind a mobil szegmensben. Kiemelkedő eredményeink az EMEA régióban kulcsfontosságúak globális sikerességünk szempontjából. Gratulálok Gianfranco-nak ahhoz, amit eddig elért az EMEA régióban, és sok sikert kívánok Aymar-nak ahhoz, hogy vállalatunkat a növekedés következő fázisába vezesse."

Gianfranco Lanci hozzátette: "Amikor 2012-ben csatlakoztam a Lenovo-hoz, célul tűztem ki, hogy 2013-ra a vállalat az EMEA régióban bekerüljön az első három PC-gyártó közé. Ezt jelentősen túlteljesítettük azzal, hogy a másodikak vagyunk a régióban 15,3 százalékos piaci részesedéssel. Növekedésünk következő fázisa arról szól majd, hogy felmérjük a vállalatunk számára kínálkozó lehetőségeket, és olyan szervezeti felépítést alakítsunk ki, amely lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabbak, fókuszáltabbak és hatékonyabbak legyünk az innovatív termékek és szolgáltatások nyújtásában egy hihetetlenül sokszínű piacon. Biztos vagyok abban, hogy Aymar sikerrel vezeti majd az EMEA üzletágat a növekedés következő szakaszába, amely túlmutat a PC-ken és tableteken, és nagyobb mértékben kihasználja a szerverekben és okostelefonokban rejlő lehetőségeket."

De Lencquesaing folytatta: „Bár Gianfranco a második legnagyobb PC-gyártóvá tette a Lenovo-t az EMEA régióban, még mindig óriási lehetőségek kínálkoznak a további növekedéshez. Természetesen célom, hogy ezen szilárd alapokra építve első számú PC-gyártóvá fejlesszem a Lenovo-t az EMEA-ban, de ez még nem minden. Fókuszunk túlmutat a PC-ken, a PC+ és az okos eszközök (smart connected devices) területére - már erős alapokat hoztunk létre számos EMEA piacon az okostelefonok szegmensében, és az elkövetkező évben folytatjuk terjeszkedésünket."

Az új kinevezések 2014. április 1-jén lépnek hatályba.

A globális vállalati átszervezéssel kapcsolatos további információk.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény