FőoldalÜzletA teljes körű moziélmény fontos kiegészítői
2014. január 14., kedd ::

A teljes körű moziélmény fontos kiegészítői

Tökéletes hangzást, kiváló képminőséget, valamint az online tartalmakhoz minden eddiginél gyorsabb és egyszerűbb hozzáférést biztosítanak a Sony intelligens és sokoldalú Blu-ray lejátszói. A televíziókészülék alá helyezhető hangállvány és az elegáns új hangprojektorok minden eddiginél valósághűbb hanghatást és új kapcsolódási lehetőségeket kínálnak, miközben letisztult dizájnt kölcsönöznek a tévékészülékeknek. A hamarosan megjelenő új házimozi és vezeték nélküli audiotermékek pedig még közelebb juttatnak minket az élő zene valódi hangjaihoz

A Sony tavasszal érkező Blu-ray lejátszóit a gyorsaság, a stabilitás, a sokoldalúság és az egyszerű kezelhetőség jellemzi. A folyamatos és megbízható adatátvitelt biztosító extra érzékeny Wi-Fi antenna és a Miracast™ segítségével az okostelefonokon vagy tableteken megjelenő tartalom könnyedén megosztható mind az öt modellen és azonnal megjeleníthető a tévé képernyőjén, így az internetes videók, a YouTube klipek, de akár a játékok is problémamentesen élvezhetőek.

A szélesebb codec-támogatás még kiterjedtebb hozzáférést tesz lehetővé, ami rengeteg fájl- és tartalomtípust jelent a mozifilmektől a fényképek tárolásán át az otthoni hálózati funkciók ellátásáig. A készülékekkel garantáltan részletgazdag képmegjelenítés, természetes és kiváló hangzás érhető el. Az internetes tartalmakhoz való hozzáférés minden eddiginél gyorsabb, a bootolási idő kevesebb 1 másodpercnél, a Super Quick Startnak köszönhetően pedig a lemez behelyezését követő 30 másodpercen belül megkezdődik a film lejátszása.

A meghajtó csendesebb és tartósabb, a lezárt porálló mechanizmus csökkenti a zajt, és garantálja a pontos, hibamentes lejátszást. A kínálat csúcsát BDP-S6200 és S7200 modellek képezik, melyek képesek 4K Ultra HD felbontásúra felskálázni a meglévő Full HD lemezeken található filmeket, új élményeket adva a korábbi filmekhez a 4K felbontásra képes televíziókon.

A lejátszók emellett az online videotartalom minőségét is képesek javítani. A Dual Core processzor segítségével az IP Content Noise Reduction Pro az alacsony felbontású videofelvételek képét tisztábban és élesebben jeleníti meg, így a tévé képernyőjén kevésbé zajos és természetesebb színvilágú felvételeket láthatunk viszont.

A Blu-ray lejátszók lenyűgöző képmegjelenítéséhez az eddigi legjobb hangminőség társul. A Digital Music Enhancer a silányabb soundtrack minőséghez hozzáadja a Sony egyedi audiotechnológiáit, így az internetes videók vagy MP3 zenei gyűjtemények finom, magas frekvenciájú részletei sem vesznek el az erősen tömörített digitális zenei fájlok lejátszásakor. A Dynamic Range Recovery visszaállítja az alacsony bitrátájú hangsáv elveszettnek hitt dinamikáját, így sokkal természetesebb hallgatási élményt biztosít.

Az új, BDP-S7200 , BDP-S6200 , BDP-S5200 , BDP-S4200 és a BDPS1200 intelligens Blu-ray lejátszók Európa-szerte 2014. február és július között kerülnek forgalomba.

Helytakarékos mozihangzás

Stílusos hangprojektorok és tv-hangállvány

A Sony új 2.1 csatornás S-Master™ Digital Amplifier technológiája új életre kelti a tévéműsorok, filmek és játékok hangzásvilágát. A többcsatornás hangrendszer elképesztően tisztán és élethűen ad vissza minden egyes hangszert és párbeszédet, legyen szó egészen mély vagy élesen magas hangokról. Az S-Force Pro Front Surround™ hangfeldolgozási technológia gazdag textúrájú, magával ragadó, széles optimális középponttal rendelkező hangteret biztosít, melyet a szoba minden részén jól lehet élvezni.

A hangprojektorok újdonsága, a ClearAudio+TM technológia megkönnyíti a finomhangolást, a hangzást pedig új generációs digitális jelfeldolgozás optimalizálja. A DTS-H és Dolby TrueHD támogatásnak köszönhetően garantált a legjobb minőségű hanghatás.

A Voice gomb megnyomásával a párbeszédek tökéletesen hallhatóvá válnak, sőt többféle mód közül választhatunk a beszédhangok fokozatos felerősítéséhez. A hangprojektorokkal és a tv alá helyezhető hangállvánnyal is könnyedén játszhatunk le zenét okostelefonunkról, tabletünkről vagy bármilyen Bluetooth® kapcsolatra képes készülékről, az NFC kompatibilis eszközöket pedig egyetlen érintéssel csatlakoztathatjuk. Az AAC kodek tiszta, finoman részletezett hangot biztosít Apple és Android™ telefonokról is.

Az ingyenesen letölthető SongPal alkalmazás segítségével az új készülékeket okostelefonunkkal vagy tabletünkkel vezeték nélkül is irányíthatjuk Bluetooth kapcsolaton keresztül.

HT-CT770 és HT-CT370 hangprojektorok

A nagyképernyős tévékhez tökéletesen illő HT-CT770 összesen 330 W kimeneti teljesítményt nyújt, két darab 20 mm-es magassugárzó egységgel és egy darab 160 mm-es mélynyomó egységgel.
A HT-CT370 pedig még ennél is kisebb méretekben hozza a rendíthetetlen 330 W-os teljesítményt. Mindössze 5 cm-es magasságával az elegáns hangprojektor diszkréten helyezkedik el a tv előtt, anélkül hogy eltakarná a képernyőt vagy az IR szenzort, de akár a falra is szerelhető. Karcsúsága ellenére tökéletes hanghatást biztosít az új hangszóró diffúzornak köszönhetően, mely könnyedén és egyenletesen terjeszti a hangot. A HT-CT370 modellt ezenkívül vízszintesen a polcra, a fotel alá vagy függőlegesen a földre téve is elhelyezhetjük.

HT-XT1 hangállvány

A Sony Sound Base hangállvánnyal extra kábelek és hangszórók nélkül turbózhatjuk fel tévékészülékünk hanghatását. Vékony és tiszta vonalvezetésével, karcálló borításával és 2.1 csatornás virtuális hanghatásával tökéletes párosítás a BRAVIA televíziók 32 és 50 coll közötti modelljeihez.
A két beépített mélynyomó egység tisztán adja vissza a legmélyebb basszushangokat is, anélkül hogy félnünk kéne a rezgéstől: merev szekrény, megerősített üvegtető és gondosan elhelyezett hangszórók biztosítják, hogy a 170 W-os hangteljesítménybe sem fog beleremegni a tévékészülék.

Az új hangprojektorok és a tv alá helyezhető hangállvány 2014 áprilisában kerülnek az európai üzletekbe.

A Sony fokozza a zenei élményt

A 2014-es új és kibővített felhozatalával a Sony még közelebb hozza az igazi stúdióvagy akár koncertterem élményt. Az élő zene vagy más analóg hangok digitális formátumokba (CD, MP3) konvertálása során az eredeti hanganyag visszafordíthatatlanul és általában sokat veszít a minőségéből. A 192 KHz/24 bitrátájú High Resolution Audio azonban sokkal több részletet megőriz az analóg-digitális konverzió során, így az audioélmény sokkal jobban megközelíti az előadó eredeti hangjait. Most három „minden az egyben" Blu-ray házimozirendszer csatlakozik a stílusos vezeték nélküli hangszórórendszerhez.

BDV-N9200W, BDV-N7200W és BDV-NF7220 Blu-ray Disc™ házimozirendszerek

Mostantól mindig a miénk a legjobb ülőhely az előadáson: a Sony házimozi-felhozatala bemutat három új multifunkciós rendszert, amely a szórakoztatást kibővíti a High Resolution Audio képességekkel.

A Sony mindent felkínál ahhoz, hogy a Blu-Ray filmeket és a zenéket úgy keltsük életre, hogy azokból egy erőteljes, lenyűgöző video- és audioélmény váljon. Többcsatornás 5.1 surround hang (BDV-N9200W/N7200W) tölti be a szobát, minden egyes robbanással és erősödő hanggal, mintha csak ott lennénk az események közepében.

A fejlett DSP (Digital Signal Processiong – a digitális jelek manipulálása egy jobb eredmény elérése érdekében) technológia eddig soha nem látott részletességet és hatásokat biztosít az emberi hangoknak, hangszereknek és effekteknek. A Digital Music Arena elhozza számunkra Anglia leghíresebb szórakoztatótermeinek autentikus hangzását. A fejlett analitikai technikák használatával a Sony mérnökei precízen lemérték és megalkották az O2 London Aréna audiolenyomatát. Ezt az egyedi hangzást a házimozirendszer képes visszaadni úgy, mintha a színpad előtt ülnénk a legjobb helyek egyikén.

Az egyedülálló Sony Magnetic Fluid Speaker technológia hűen reprodukálja a legfinomabb részleteit is a hangoknak, a suttogó dialógusoktól a falat kidöntő robbanásokig.

A BDV-N9200W, BDV-N7200W és a BDV-NF7220 rendszerekkel még több lehetőségünk van a film- és a zenei kollekciónk tiszta, erőteljes, precíz élvezetére. Streamelhetjük a hangokat az otthoni hálózatunkról, egy USB meghajtóról, vagy vezetékek nélkül lejátszhatjuk a zenéket az NFC képes okostelefonokról és tabletekről az egyérintéses meghallgatás funkcióval. Pontosan láthatjuk, mi történik a mobileszköz képernyőjén, szuper nagy méretben tükrözve mindent a tv-re az új egyérintéses tükrözés funkcióval.

A szórakozási lehetőségeink tárházát az olyan népszerű online szolgáltatások közvetlen elérésével szélesíthetjük, mint a Spotify, a Deezer vagy a Music Unlimited. Ez rendkívül egyszerűvé vált az intuitív új távirányító vagy a SongPal mobilos alkalmazás használatával.

SRS-X9 vezeték nélküli hangfalrendszer

High-Resolution Audio hangfal még sosem nézett ki ilyen jól. Erőteljes basszus és ultramodern stílus, amely minden belső térhez illik. Ezek a jellemzők különböztetik meg az SRS-X9-et más hordozható vezeték nélküli hangfalaktól.

A prémium 2.1 csatornás hangfalrendszer erőteljes, teljes skálájú gazdag audiót, precíz basszust produkál a kettős erősítésű bi-amp mélynyomóból és a szintén kettős passzív hangsugárzókból. Nem kevesebb, mint 7 darab, felül és elöl elhelyezett magassugárzó teszi teljessé az élményt. Nyolccsatornányi S-Master HX Audio erősítés hajtja őket 154 W RMS teljesítménnyel. Így nyugodtan feltekerhetjük a hangerőt, és mégis tiszta, torzításmentes magas és földbe döngölő mély hangokat kapunk.

A Sony fejlett Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) technológiája finomítja és tárolja az audiojelet, újraalkotva a magas frekvenciás harmóniákat, amelyek tipikusan elvesznek a tömörített MP3 és AAC fájlok esetén. A DSEE HX technológiával élvezhetjük a High Resolution Audio minőséget, amely képes visszaadni a zenei stúdiók és a koncerttermek eredeti hangzását is.

A minőség megtapasztalására több módunk is nyílik. A beépített WiFi-vel High-Resolution hangfájlokat streamelhetünk a számítógépről vagy az otthoni hálózaton keresztül. A Sony új SongPal alkalmazását használva telefonunkon vagy táblagépünkön keresztül is könnyedén elérhetőek a népszerű online zenei szolgáltatások, mint a Music Unlimited és a Spotify. Az Apple Airplay támogatás révén pedig hallgathatjuk iPad-en vagy iPhone-on tárolt zenéinket is, szintén vezetékek nélkül. Ha van egy NFC képes Xperia telefonunk vagy tabletünk, csak hozzá kell érintenünk ezt az SRS-X9 hangsugárzókhoz. Ilyenkor a kapcsolat a két eszköz között automatikusan létrejön, mindenféle trükkös beállítás vagy kód nélkül, és már streamelhetjük is a zenéket a mobileszközről.

Még több zene: a High-Resolution Audio állományok száma folyamatosan nő

Gyors ütemben növekvő High Resolution Audio minőségű zenék listája a www.sony.co.uk/hub/high-resolution-audio címen található.

A Sony honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény