FőoldalÜzletA Lenovo újdonságai a CES 2014-en
2014. január 09., csütörtök ::

A Lenovo újdonságai a CES 2014-en

Az új ThinkPad X1 Carbon a legkönnyebb 14 hüvelykes ultrabook a világon. Az új ThinkPad OneLink Pro Dock egyesíti az összes szükséges dokkolási szolgáltatást és funkciót, beleértve az áramellátást, egykábeles csatlakozást kínálva a OneLink csatlakozóval felszerelt Lenovo notebookoknak. Az alumíniumból formázott, 8 hüvelykes, prémium kialakítású ThinkPad 8 tabletet felszerelték mindazokkal a technológiákkal, amelyekre a profi felhasználóknak a sikeres munkához szükségük lehet. Az Y és Z sorozatú laptopok, valamint a C560 AIO a vásárlók életstílusához igazodik

ThinkPad X1 Carbon

Az új X1 Carbon egy csodálatos ellentmondás. Kompromisszumoktól mentesen könnyű, csupán 1,27 kilót nyom, és gyakorlatilag elpusztíthatatlan. A világ legkönnyebb 14 hüvelykes ultrabookja rendelkezik mindazzal az erővel és tartóssággal, amire korunk profi felhasználóinak szüksége lehet. A repülőgépekhez és a versenyautókhoz hasonlóan az X1 Carbon is szénszálból készült, amely könnyebb, mint a magnézium és az alumínium, ugyanakkor mindkettőnél erősebb.

Az X1 jelű termékek a határok kiterjesztéséről ismertek, mind dizájn, mind használhatóság tekintetében, és az új X1 Carbon sem jelent ez alól kivételt. A korát egy generációval megelőző technológiának köszönhetően kiválóan igazodik a felhasználók munkavégzési szokásaihoz. Az új X1 Carbon adaptív billentyűzet szolgáltatása dinamikusan alkalmazkodik az éppen használt szoftverhez vagy alkalmazáshoz, kiemelve a leginkább releváns billentyűket. Az új ultrabook ugyancsak lehetővé teszi a hanggal és gesztusokkal történő vezérlést, így a felhasználók korszerű, közvetlen módon tudnak kommunikálni PC-jükkel.

Az új X1 Carbon szintén fokozza a felhasználók vizuális és tapintási élményét. Az új ColorBurst megjelenítő élesebb, fényesebb képeket nyújt nagyobb felbontásoknál, méghozzá szélesebb hasznos látószöggel a kiemelkedő vizuális élmény érdekében, mind filmnézéskor, mind prezentációk megtekintésekor. Az úton lévő felhasználók pedig élvezhetik az új X1 Carbon gyorstöltési szolgáltatását, melynek révén egy órán belül 80 százalékos töltöttségi állapotba hozhatják az akkumulátort. Ha ehhez hozzávesszük a 9 óráig terjedő használati időt (ez több mint 70 százalékos javulás az előző generációhoz képest) és az opcionális, beépített 4G képességeket, elmondható, hogy az új X1 Carbon rendelkezik mindazzal a hordozhatósággal és kapcsolódási lehetőséggel, amire a vásárlóknak szükségük lehet, akárhová is mennek.

Azok a vásárlók, akik egy vékony és könnyű eszköz esetében is fejlett dokkolási szolgáltatást igényelnek, jó hasznát veszik majd az új X1 Carbonkábelrengeteget kiküszöbölő OneLink csatlakozójának. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a ThinkPad OneLink dokkolási megoldások használatakor egyetlen kábelen keresztül kapjanak áramellátást, gigabites ethernetet és két képernyős támogatást.

Nagyteljesítményű dokkolás egyetlen kábellel

Az új ThinkPad OneLink Pro Dock egyesíti az összes szükséges dokkolási szolgáltatást és funkciót, beleértve az áramellátást, egykábeles csatlakozást kínálva a OneLink csatlakozóval felszerelt Lenovo notebookoknak. A ThinkPad OneLink Pro Dock több USB portot, hang- és Ethernet csatlakozókat, valamint a kiválasztott modelleken DisplayPort és DVI felületű, vezérlőprogram mentes kettős videotámogatást tartalmaz. Az integrált, 90 wattos AC adapter áramellátást biztosít továbbá a notebook számára, támogatja a gyors feltöltést, valamint más eszközök, például okostelefonok is feltölthetők vele.

ThinkPad 8: profi igényekhez igazított tablet három üzemmóddal

Az alumíniumból formázott, 8 hüvelykes, prémium kialakítású ThinkPad 8 tabletet felszerelték mindazokkal a technológiákkal, amelyekre a profi felhasználóknak a sikeres munkához szükségük lehet. Azok számára készült, akik egy könnyen hordozható eszközre vágynak, de nem akarnak lemondani a teljes körű PC használati élményről, a billentyűzethez és a monitorhoz való csatlakozás lehetőségéről. Használhatjuk tablet üzemmódban utazás közben. Csatlakoztathatjuk az opcionális billentyűzet bázishoz, dokkolóhoz vagy monitorhoz a desktop üzemmódban. És végül az opcionális Quickshot Cover kiegészítő alkalmazásával hozhatjuk a tabletet sátor üzemmódba.

Az eszköz lehetővé teszi továbbá fényképek és videók könnyű, intuitív módú rögzítését a Quickshot fedőlap segítségével. A felhasználók egyszerűen visszahúzzák a fedőlapot a 8 megapixeles nagyfelbontású kamera szabaddá tételéhez, elindítva ezzel a kamera alkalmazást. Az elkészült fényképeket és videókat megtekinthetik és szerkeszthetik a szuper fényes, 8,3 hüvelykes, 1920×1200 képpontos kijelzőn, valamint továbbíthatják őket vezeték nélkül a Miracast technológia segítségével, vagy megnézhetik őket kábel használatával a microHDMI porton keresztül. A teljes körű PC élményt nyújtó ThinkPad 8-at a legújabb négymagos Intel Bay Trail processzorral, 128 GiB-os kapacitásig terjedő tárolóval, microUSB 3.0 porttal, LTE kapcsolódási lehetőséggel és a profi igényeket kielégítő Windows 8 Pro operációs rendszerrel szerelték fel.

A MIIX 2 szétválasztható modellek kiterjesztik a több üzemmódú dizájnt

Lenovo MIIX 2 – ultra hordozható 10 hüvelykes és a teljesítményre fókuszáló 11 hüvelykes

Felismerve, hogy egyetlen dizájn nem elégíti ki mindenki igényeit, a Lenovo a MIIX 2 egyedülálló, szétválasztható kialakításával egy új módot kínál a felhasználóknak a több üzemmódú számítógépek előnyeinek kihasználásához. A MIIX 2 megadja azt a szabadságot a felhasználóknak, hogy csak az érintőképernyős tabletet vigyék magukkal, amikor úton vannak, majd a bázishoz csatlakozva ismét élvezhessék egy teljes Windows 8.1-es laptop szolgáltatásait, amikor erre szükségük van. Laptop üzemmódban kihasználhatják a képernyőterület és a teljes méretű billentyűzet remek kombinációját. Majd a tablet egyszerű, 180 fokos elforgatásával és a billentyűzet bázisba való beillesztésével létrehozhatják a MIIX 2 harmadik üzemmódját, az állvány módot, hogy hátradőljenek, és filmeket vagy fényképeket tekintsenek meg.

A szállításra kiválóan alkalmas, kisebb, 10 hüvelykes MIIX 2 kivételes hordozhatóságot nyújt mindössze 9,2 mm-es, iparágvezető vastagságával és csupán 580 grammos tömegével. A négymagos Intel Atom processzort és Windows 8.1-et futtató eszköz ideális elegyét kínálja a hordozhatóságnak és a szórakoztató funkcióknak opcionális FHD 1920×1200 képpontos vagy nagyfelbontású, 1366×768 képpontos, 10 ujjas érintőképernyőjével, a WiFi és opcionális 3G kapcsolattal, a gazdag, magával ragadó hangzást nyújtó JBL surround hangszórókkal, az akár 128 GiB-os eMMC tárolóval, valamint a mikro SD csatlakozón keresztüli legfeljebb 32 GiB-os tárbővítési lehetőséggel. A felhasználók élményeiket a 720p felbontású 2 megapixeles előlapi és az 5 megapixeles hátoldali kamera segítségével örökíthetik meg. A 10 hüvelykes MIIX 2 szétválasztható modell egész napos akkumulátor üzemidejének köszönhetően, a felhasználók tovább dolgozhatnak és játszhatnak egyetlen akkutöltéssel. A 10 hüvelykes MIIX Clementine narancs vagy ezüstszürke változatban vásárolható meg.

Míg a 10 hüvelykes MIIX 2-t a kivételes hordozhatóságra optimalizálták, addig a 11 hüvelykes modell a magasabb szintű teljesítmény elérésére összpontosít az akár 4. generációs Intel Core i7 processzorával, 256 GiB-ig terjedő kapacitású gyors, félvezető alapú tárolójával, és FHD 1920×1200 képpontos, 178 fokos hasznos látószögű IPS képernyőjével. A 11 hüvelykes MIIX Silver Gray-t ugyancsak felszerelték kisebb testvére fejlett szolgáltatásaival, kezdve a Windows 8.1-gyel, a 10 ujjas érintőképernyős támogatással, WiFi-vel, opcionális 3G-vel, JBL hangszórókkal, nagyfelbontású előlapi és hátlapi kamerával, valamint hosszú akkumulátor üzemidővel az egész napos használathoz.

Mindkét MIIX 2 modell egyszerűvé teszi a tartalmak bevitelét, tárolását és továbbítását, köszönhetően a tartalmak nagyobb képernyőkön való megjelenítésére szolgáló mini HDMI portnak, a SD kártyaolvasónak és a mikro USB portnak, valamint a billentyűzeten található USB 2.0 portnak.

Általánossá válik a YOGA 2 és a Flex 14/15D, s kiterjesztik a vásárlóbarát funkciókat

Az átalakítható YOGA laptop, amely megalapozta a több üzemmódú informatikai eszközöket, tovább finomítja vásárlóbarát funkcióit a YOGA 2-vel, trendteremtő dizájnt nyújtva a felhasználóknak új, intelligens szoftverfunkcionalitásával, méghozzá elérhetőbb áron. A felhasználók továbbra is szeretni fogják laptop, álló, sátor és tablet üzemmódjait, melyekhez most karcsúbb csomagolásban juthatnak hozzá. A 11 hüvelykes modell csupán 17 mm vastag és 1,35 kilót nyom, míg a 13 hüvelykes változat 17,3 mm vastag és 1,54 kilót nyom. A YOGA 2 YOGA Picks-en, a Lenovo saját alkalmazásszolgáltatásán elérhető több appnak köszönhetően okosabb is lett. A YOGA 2 továbbfejlesztett műszaki jellemzőkkel is büszkélkedhet: a processzorválaszték a 13 hüvelykes modell esetében akár a 4. generációs Intel Core i5-ös processzorig terjed, továbbá akár 500 GiB-os HDD vagy SSHD tárolóval, Full HD (1920×1080) kijelzővel és háttérmegvilágítású billentyűzettel rendelkezik.

Az új Flex 14D és 15D átalakítható laptopok kiterjesztik a Lenovo több üzemmódú átalakítható laptop modelljeinek a választékát, kivételes teljesítményt nyújtva a négymagos AMD A6-os processzoroknak és az AMD Radeon grafikának köszönhetően. A Flex 14D és 15D két kiválóan használható üzemmódot – laptop és állvány – kínál a felhasználóknak egyetlen eszközben. Nagy teljesítményű laptopként használhatók, ha erre van szükség, vagy 180 fokos elforgatással a legkorszerűbb szórakoztató központtá alakíthatók, olyan szolgáltatásokkal, mint a Dolby Advanced Audio v2 hangrendszer és az egész napos akkumulátor üzemidő.

Az Y sorozatot a teljesítményre, a Z sorozatot a multimédiás szórakoztatásra optimalizálták

Az új 14 hüvelykes Y40 és 15,6 hüvelykes Y50 laptopok erőteljes mobil Windows 8.1-es PC-használati élményt nyújtanak. A fekete házban helyet kapott eszközök olyan technológiát kínálnak, mint például egy opcionális, hátsó megvilágítású billentyűzetet az Y50-hez. Ugyancsak az Y50 esetében választhatunk a 3840×2160 képpontos UltraHD és az 1920×1080 képpontos, opcionálisan érintésérző full HD kijelző közül, míg az Y40 full HD kijelzővel kerül forgalomba.

A laptopok a legjobb grafikai lehetőségeket kínálják – opcionális AMD Radeon™ az Y40 és NVIDIA® GeForce® az Y50 esetében. Az akár 4. generációs Intel® Core™ i7 processzorral, Windows 8.1 operációs rendszerrel és HDD vagy SDD meghajtóval szállított gépek felhasználói könnyedén végezhetnek egyidejűleg olyan tevékenységeket, mint videók és fényképek megtekintése, alkalmazások megnyitása, valamint közösségi webhelyekre való posztolás. A filmeknek és videóknak az Y40 és az Y50 két JBL® hangszórójának, valamint Dolby® Home Theater® v4 hangrendszerének köszönhetően gazdag hangzást biztosít.

A könnyűsúlyú kivitel mellett a 14 hüvelykes Z40 és a 15,6 hüvelykes Z50 laptopok megemelik a mércét a mobil termelékenység terén. Ezek a kivételesen jól hordozható laptopok biztosítják a mai szórakozáshoz szükséges teljesítményt az opcionális, 1920×1080 képpontos full HD képernyővel, az akár Intel® Core™ i7 processzorral, az opcionális NVIDIA® GeForce® grafikával, a Windows 8.1-gyel és a Dolby Home Theatre v4 hangrendszerrel. Egy TB kapacitásig terjedő nagy tárolóval kerülnek forgalomba, HDD vagy hibrid SSHD kivitelben. A Z40 és Z50 laptopok fekete, ezüst vagy fehér színben vásárolhatók meg.

A felhasználók vezeték nélküli kapcsolaton keresztül nézhetnek filmeket a TV-jükről a WiDi technológia használatával, vagy a HDMI-out csatlakozó segítségével kábelen keresztül továbbíthatják a nagy felbontású tartalmakat. A laptopok ugyancsak ismerik a legújabb és leggyorsabb WiFi szabványt, a 802.11ac-t, és nagy felbontású webkamerával szerelték fel őket. Olyan szolgáltatásokkal látták el őket, amelyek egyszerűvé és szórakoztatóvá teszik a számítógép-használatot. Így például a Lenovo VeriFace Pro arcfelismerő funkciója lehetővé teszi a felhasználók arcukkal történő gyors bejelentkezését. A mozgással való vezérlés révén egyetlen kézlegyintéssel átpörgethetők a fényképek és videók, míg a hangvezérlés néhány egyszerű szóbeli utasítást használ a multimédia tartalmak böngészésére.

Lenovo C560 AIO: érintőképernyő a családnak

Az elérhető árú C560 AIO egy sokoldalú, Windows 8.1-es gép, amely ideális választás az egész családnak. Huszonhárom hüvelykes, 1920×1080 képpontos, full HD, opcionálisan érintésérző képernyője életre kelti a munka során használt és a személyes tartalmakat. Ez az AIO kompromisszumok nélküli teljesítményt nyújt a felhasználóknak: az akár 4. generációs Intel® Core i7™ processzor és az NVIDIA® GeForce® grafika gyors reagálásúvá teszi a tartalmakat. Az audiofil felhasználók és a mozirajongók élvezni fogják a Dolby® Advanced Audio™ hangrendszert, a kényelmes DVD-írót és a 2 TiB-ig terjedő bőséges tárolókapacitást. A C560 AIO ellátták WiFi-vel és egy opcionális TV tunerrel, melynek révén az egész lakásban használható nagyképernyős tabletként vagy televízióként. Ugyancsak felszerelték HDMI-out támogatással, amelynek segítségével kábelen keresztül továbbíthatók nagy felbontású tartalmak TV-re vagy nagyobb képernyőre. A C560 AIO egyszerűvé teszi továbbá a memória bővítését és a merevlemez cseréjét, mivel ezek a műveletek nem igényelnek szerszámot. A gép fehér vagy mélyfekete színben vásárolható meg.

Lenovo monitor 4K felbontással

Az új 28 hüvelykes Lenovo LI2821 Wide monitor semmi máshoz nem fogható élményt kínál 3840×2160 képpontos UHD képernyőjével, amely 4K felbontásban jeleníti meg a tartalmakat. Azoknak a felhasználóknak készült, akik a jelenleg elérhető legnagyobb felbontást igénylik. Az LI2821 Wide monitor Display Portot – választhatunk a HDMI, az MHL és a VGA között –, a gazdag hangélményhez JBL® hangszórókat, 1080p felbontású webkamerát, szuper gyors reakcióidőt, valamint 10 millió az 1-hez dinamikus kontrasztarányt kínál. Ugyancsak lehetőség van legfeljebb négy részre osztani a képernyőt "kép a képben" megtekintéshez. A kiváló minőségű videóhívásokat biztosító webkamerát fedővel látták el, míg a tiszta hangzást a mikrofonba épített zajszűrő biztosítja. A Skype vagy Lync hívások egy gomb lenyomásával fogadhatóak, és egyszerűen állítható a hangerő.

A keret nélküli, 21,5 hüvelykes Lenovo LI2223s és 23 hüvelykes LI2323s IPS FHD monitorok letisztult és praktikus dizájnt kínálnak a felhasználóknak stabil és falra szerelhető egyszerűen eltávolítható alumínium állványukkal.

A Lenovo az összes új termékhez integrált szervizszolgáltatási portfóliót kínál, amely garancia kiterjesztéseket, garancia upgrade-eket, prémium technikai támogatást, valamint a laptopok esetében véletlen balesetből eredő károsodás elleni védelmet is tartalmaz.

A Lenovo honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény