FőoldalÜzletAz EPCOS Kft. mechatronikai tudásközpontot nyitott
2013. december 11., szerda ::

Az EPCOS Kft. mechatronikai tudásközpontot nyitott

Az új mechatronikai képzési központ révén leegyszerűsödik az EPCOS által alkalmazott gyártástechnológiák megismertetése. A szombathelyi cégnél december 5-én adták át az intézményt

A mechatronikai képzési központ megnyitását megelőzően az oktatások az EPCOS telephelyén kívül zajlottak, ami a kizárólag az EPCOS által alkalmazott technológiák megismertetését nehézkessé, illetve számos esetben lehetetlenné tette. A most megnyitott képzési központban elsősorban mechatronikai technikus, illetve a jövőben automatikai technikus szakon tanuló diákok számára nyújt gyakorlati képzést a vállalat. A kétéves képzésre a jövőben 20 gyakornokot, évfolyamonként 10-10 főt vesz fel, és számukra a sikeresen lezárult képzést követően lehetőség szerint munkahelyet is kínál. Ezen túlmenően az EPCOS a képzési központban havonta 15 munkavállaló továbbképzésére is lehetőséget nyújt. A vállalat gyakornoki programjában résztvevők, valamint jövőbeni munkavállalói a megyében egyedülálló méretű és felszereltségű új tudásközpontban átfogó szakmai ismereteket szerezhetnek, már a munkaviszony kezdetétől megismerhetik a részben az EPCOS által fejlesztett termelési technológiákat. Ezáltal jelentősen lerövidül a betanulási idő, az oktatást követően sokkal gyorsabban válnak az EPCOS termékek technológiailag is kihívást jelentő gyártási rendszereit jól ismerő, kezelésükben gyakorlott munkatársakká.

A mintegy 160 négyzetméteren kialakított EPCOS képzési központ három szaktantermet foglal magába: egy elektronikai labort, egy gépészeti műhelyt és egy automatikai labort. Az új mechatronikai képzési központban a legfejlettebb technológiák elsajátításával a diákok és a munkatársak piacképes ismereteket szerezhetnek, így az EPCOS a saját tudásközpont megnyitásával jelentősen hozzájárul a szombathelyi foglalkoztatási helyzet, és ezáltal a város foglalkoztatási statisztikai adatainak javításához.

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. a vezető elektronikai konszern, a tokiói székhelyű TDK konszern tagja. (A 2013-as gazdasági évben a TDK 9,1 milliárd USD értékesítési bevételt ért el és körülbelül 800.000 munkavállalót foglalkoztatott világszerte.) A szombathelyi gyárban induktivitások széles körét gyártják, többek között fojtótekercseket és zavarszűrőket. Ezen túlmenően a telephely az ipari elektronikai alkalmazásokban használt alumínium elektrolit kondenzátorok kompetencia központja, s a vállalatnál kondenzátorok széles körét gyártják. A Szombathelyi Vállalatnál jelenleg körülbelül 1700 főt foglalkoztatnak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény