FőoldalÜzletMinden utcában van egy jó ötlet
2013. december 06., péntek ::

Minden utcában van egy jó ötlet

A világ és immáron Magyarország első számú PC gyártója által indított, Motivátor Nagydíj első élő döntőjén az öt tagú szakmai zsűri a 2 hónap alatt beérkezett 60 pályázat közül kikerült öt döntősből választotta ki azt a csapatot, akik 1 000 000 forintot, valamint értékes Lenovo gépeket vihettek haza

A BP Shoppal közösen megrendezett rendhagyó show keretein belül a Lenovo kiemelt partnereit is díjazta, ahol egész éves együttműködésüket köszönte meg. A díjátadó gálát a Lenovo első DOER Party-ja, a vállalat legújabb kezdeményezése zárta. A Lenovo legújabb kezdeményezéseinek, a Motivátor Nagydíjnak és a DOER Clubnak nem titkolt célja az igazi DOER életérzés megteremtése és a tehetséggondozás.

A múlt héten zárult le a Motivátor Nagydíj Döntője és záróeseménye az Ötkertben, ahol tehetségesebbnél, tehetségesebb fiatalok tűntek fel, akik mind egy miatt, az 1 000 000 forintos fődíjért érkeztek a népszerű szórakozóhelyre. A Lenovo két hónapig tartó kampányára összesen 60 csapat nevezett, azonban a döntőben már csak a legjobb öt csapat mérkőzhetett meg egymással a szakmai zsűri előtt. Az élő showban az öt csapatnak egyenként mindössze 3 perce volt meggyőzni a zsűritagokat, hogy az övéké a legjobb ötlet. A zsűri most sem kímélte a fiatalokat, hiszen a legjobb és legmegvalósíthatóbb, kreatív pályázatot választotta az első helyre, amelyet végül a MiUtcánk.hu nevű csapat nyert meg.

A szakmai zsűri elnöke Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott a Motivátor Nagydíj döntőjéről: „Úgy gondolom, hogy nagyon elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen hosszú folyamat és felkészülés előzte meg a mai estét, aminek meg is lett az eredménye. Öt felkészült, összeszedett, lelkes csapatot láthattunk, akik mindent megtettek azért, hogy a dobogó legfelső fokára állhassanak. A MiUtcánk.hu csapat teljes mértékben megérdemelte az első helyet és az értékes nyereményeket, hiszen kreatív és színvonalas prezentációval készültek. A legfontosabb dolog, hogy ezek a csapatok olyan tapasztalatokra tehetnek szert a jövőben, ami biztosan előre fogja mozdítani a karrierjüket. Természetesen a többi csapat sem szomorkodhat, hiszen ők is nyertesek, ha nem is első helyezettek. Valamint azt mindenképpen ki szeretném emelni, hogy a Motivátor Nagydíj Felkészítő Napján nagyon megkedveltem a csapatokat, hiszen ha még kiforratlanul is, de olyan jellemzőkkel bírnak, mint amilyen a Lenovo is, kreatívak, újítók, nagyra törőek és innovatívak."

A MiUtcánk.hu csapattagjai Bakó Zsolt, Pangert Roland és Szabó Dávid a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanulói, akiket közel száz csapat közül választott ki a szakmai zsűri. Az egyetemisták elmondása szerint a projektjük egy barátságosabb és személyesebb lakókörnyezetet mutat be, ugyanis a nagyvárosi emberek kevésbé ismerik egymást, így nem használják ki az összetartó és modern lakóközösség szociális és gazdasági előnyeit. A csapat célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket azáltal, hogy élhetőbb és összetartóbb közösséget tudjanak teremteni maguknak az egyetemisták saját fejlesztésével.

A Motivátor Nagydíj Döntőjét a Lenovo Magyarország Díjátadó Gálája és Partnereseménye zárta, ahol a Lenovo megköszönte a partnerei egész éves munkáját, amelynek köszönhetően a Lenovo idén először a világ és Magyarország első számú PC gyártója lett.

Az est további részében a BP Shop a Lenovo közreműködésével bemutatta legújabb őszi/téli kollekcióját, amelyet Busa Pista, a BP Shop támogatott előadójának exkluzív klipp premierje követett. A Lenovo Motivátor Nagydíj és DOER Club kezdeményezéseinek célja, hogy hazánkba is megteremtse az igazi DOER életérzést, valamint, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, akik nem félnek megmutatni tehetségüket és különleges szemléletmódjukat. A Lenovo Magyarország elköteleződött a tehetséggondozás-és ápolás mellett, aminek köszönhetően azokat a „Those Who Do" fiatalokat szólítja meg, akik a technológia segítségével álmokat, karrierterveket és remek ötleteket valósítanak meg.

A nyertes pályázatok elbírálását a Motivátor Nagydíj-ra felkért szakmai zsűri végezte: Dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény