FőoldalÜzletAcer: távozik a vezér
2013. november 07., csütörtök ::

Acer: távozik a vezér

A tajvani számítástechnikai cég elnök-vezérigazgatója, J. T. Wang kedden jelentette be, hogy 2014. január 1-jétől Jim Wong veszi át a helyét. 2014 júniusától Wang már az igazgatóságnak sem lesz tagja

Mint arról annak idején tudósítottunk, az előző vezér, Gianfranco Lanci 2011-ben nem tudott megegyezni az igazgatótanács tagjaival a PC-gyártó vállalat hosszú távú stratégiájáról. Ezért akkor Lancit minden tisztségéből azonnali hatállyal felmentették, a vezérigazgatói és elnöki feladatokat az utódja kinevezéséig J. T. Wang, a több vállalatot tömörítő Acer-csoport első embere és az Acer Inc. igazgatótanácsának elnöke vette át.

Maga Wang egy közleményében sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudta újra nyereségessé tenni a céget. Wang szerint a cég sok bonyolult és nehéz kihívással nézett szembe az elmúlt években. Az ismétlődően rossz pénzügyi eredmények azonban azt mutatják, hogy ideje félreállnia, és átadnia a vállalkozás irányítását egy új vezetőségnek. Az Acer mostani közleménye szerint a vezetőség felvázolta a vállalat teljes átalakításának tervét, és most már ennek a tervnek a megvalósításán dolgoznak.

A leginkább laptopjairól ismert Acer a harmadik negyedévet 445 millió dollár veszteséggel zárta. Az cég szerint a nagy veszteség leginkább a régi árukészletek felszámolása miatt keletkezett, de a fogyasztókkal szemben elvesztett perek is növelték a kiadásaikat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény