FőoldalÜzletA Toshiba forradalmasítja az irodai nyomtatást
2013. augusztus 27., kedd ::

A Toshiba forradalmasítja az irodai nyomtatást

Öt év fejlesztés után a Toshiba piacra dobta a világon elsőként papírtakarékos másolónyomtató készülékét valamint papír újrahasznosító és archiváló egységét. Az új készülékek használatával akár 5-10-szer is nyomtathat (sőt, a Pilot Frixion által gyártott, a szivárvány minden árnyalatában kapható speciális tollal írhat, rajzolhat is) ugyanarra a papírra, így az irodai papírfelhasználás ennek megfelelően akár 90%-kal csökkenthető

A TOSHIBA e-STUDIO306LP készülék egy speciális, kék színű, alacsony hőmérsékleten fixálható festékkel nyomtat, és a kinyomtatott dokumentumról ezt a speciális festéket a TOSHIBA e-STUDIORD30 papír újrahasznosító és archiváló egységgel hő hatására színtelenné lehet tenni, virtuálisan le lehet "törölni". A TOSHIBA RD30 papír újrahasznosító és archiváló egység a Pilot Frixion tollal írt megjegyzéseket is színteleníti. Így a papírra újra meg újra lehet nyomtatni, ugyanakkor a korábbi dokumentum(ok) képe elektronikus formátumban továbbra is elérhető. Az eljáráshoz ráadásul nincs szükség speciális papír használatára.

Bár a papírmentes iroda továbbra is elérhetetlen álom, a TOSHIBA e-STUDIO306LP/RD30 készülékek egy új fogalmat vezetnek be az irodai világba: az átmeneti dokumentum fogalmát. Hiszen sokszor csak átmeneti dokumentumokat nyomtatnak ki a felhasználók, majd az elolvasás, bemutatás, felhasználás után néhány nap múlva nem lefűzik, hanem megsemmisítik azokat. Ezekben az esetekben van létjogosultsága a TOSHIBA RD30 papír újrahasznosító és archiváló egységnek.

Az elérhető megtakarítás mértékének megadott adatok alapján történő meghatározásában segít a webes kalkulátor.

Bemutató videó

A TOSHIBA honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény