FőoldalÜzletNem válik meg nyereséges üzletétől a Sony
2013. augusztus 07., szerda ::

Nem válik meg nyereséges üzletétől a Sony

A japán társaság azzal indokolta döntését, hogy a film és a zeneipari üzletágában a társaság terveinek megvalósításához 100 százalékos tulajdoni hányadra van szüksége

A Sony bejelentette, hogy az igazgatóság egyhangúan elutasította a cégben jelenleg mintegy 6,9 százalékos részesedéssel rendelkező Third Point hedge fund ajánlatát, miszerint leválasztották volna a vállalat nyereségesen működő szórakoztató üzletágát. A nehéz időket élő cégcsoport az elektronikai valamint a szórakoztatóipari divíziók közti szinergiák kihasználásával kíván újra sikeressé válni.

A Sony az elmúlt években folyamatos veszteségekkel küzd, öt éve először most, a március végén záruló pénzügyi évben számolt be nyereségről. A veszteségekért elsősorban a televízió-üzletág felelős, amely 2004 óta összesen 800 milliárd jenes (8,4 mrd USD) veszteséget halmozott fel. A japán technológiai óriás egyrészt a televíziók iránti kereslet hanyatlása, másrészt az erős piaci verseny miatt szenved, amit a dél-koreai rivális Samsung és az Apple termékei jelentenek. A társaság piaci részesedése rohamosan csökken, a január-márciusi időszakban 5,1 százalékra esett a piaci részesedése, a negyedik negyedévi közel 7 százalékról. A Sony menedzsmentje az elektronikai üzletág kilátásait továbbra is borúsan látja a Samsung által támasztott erős verseny miatt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény