FőoldalÜzletBizalom és hitelesség
2013. július 19., péntek ::

Bizalom és hitelesség

Ezzel a címmel adta ki a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) 15. éves jelentését, melyben Magyarország gazdasági fejlődéséhez ad ajánlásokat. A jelentés bemutatóján Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár értékelte a jelentést és a Tanács 15 éves munkáját, majd a Tanács tagjai mutatták be a jelentést részletesebben

A meghívott vendégeket Kerekes László az AkzoNobel Decorative Coatings Közép-Európa Dél vezérigazgatója, a HEBC elnöke köszöntötte, majd a HEBC 15 éves magyarországi működését mutatta be, és kitért az elmúlt egy év közös munkájára a Miniszterelnökséggel, mely során a konzultációk alatt nyújtott segítséggel igyekeztek tapasztalataikat megosztani a kormányzattal.

Szijjártó Péter átfogónak, hitelesnek és politikamentesnek nevezte a jelentést és szerinte hozzá fog járulni Magyarország fejlődéséhez. Számítanak a HEBC tagjainak további együttműködésére Magyarország fejlődésének tekintetében, hiszen a tagvállalatok hazánkban 60 ezer embernek adnak munkát és árbevételük is több ezer milliárd forint.

A jó kormányzati döntések alapfeltétele az óvatosság és a körültekintés. 2010 óta a Kormány komoly energiákat fektetett abba, hogy kiderítse mi folyik a világban, mivel az ázsiai országokban nincs válság, az utóbbi években is folyamatos volt a növekedésük. A keleti nyitás oka is az volt, hogy kiegyensúlyozza Magyarország exportját, hiszen jelenleg exportunk 76%-a az Európai Unióba kerül, a kormányzat célja pedig az, hogy az export 1/3-a 2018-ra Ázsiába irányuljon. Az európai válság előtt alkalmazott régi módszerek nem voltak sikeresek a válság kezelésére, ezért indult el a Kormány 2010-ben más utakon. A cél, hogy Magyarország az Európai Unió termelési központja legyen.

Az államtitkár beszéde után a Tanács tagjai mutatták be a jelentés egy-egy részletét.

A HEBC éves jelentése

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény