FőoldalÜzletÉry Gábor az Ericsson Magyarország vezérigazgatója
2013. július 04., csütörtök ::

Éry Gábor az Ericsson Magyarország vezérigazgatója

2013. július 1-től Éry Gábort nevezték ki az Ericsson Magyarország vezérigazgatójának. Éry Gábor a vezérigazgatói pozícióban Ali Shah-ot váltja, aki 2011-ben csatlakozott az Ericsson Magyarországhoz és a továbbiakban a Közép-európai Üzleti Egység műszaki igazgatójaként folytatja tevékenységét

Thomas Jul, az Ericsson Közép-európai Üzleti Egységének vezetője a kinevezés kapcsán elmondta – „Gábor széleskörű vezetői tapasztalata és a nevéhez fűződő üzleti sikerek fé-nyében biztos vagyok abban, hogy az Ericsson magyarországi üzleti növekedése a legjobb kezekbe került. Továbbá hozzátette – „Köszönjük Alinak a magyarországi üzletekért végzett értékes munkáját. A Közép-európai Üzleti Egység stratégiai céljainak elérésében a további-akban is számítok kiemelkedő vezető és támogató közreműködésére.„

Éry Gábor az elmúlt közel 22 év alatt nemcsak Magyarországon, hanem számos országban töltött be vezető pozíciókat az értékesítés területén, így a stockholmi anyavállalatnál eltöltött évei mellett Közel-Keleten, az észak-afrikai országokban és Oroszországban.

Éry Gábor kinevezése kapcsán hangsúlyozta: "Megtiszteltetés számomra, hogy megbíztak a magyarországi vállalat irányításával, és izgalommal tölt el, hogy újra hazámban kaptam fele-lősséget. Arra törekszem majd, hogy kollégáimmal biztosítsam a cég folyamatos hazai üzleti növekedését és megszilárdítsam az Ericsson Magyarország pozícióit."

Ugyanezen alkalomból az Ericsson Magyarország megújítja az igazgatósági és felügyelő bizottsági testületeket, amelyekben Éry Gábor az igazgatóság, Thomas Jul a felügyelő bi-zottság elnöki pozícióját tölti be.

Thomas Jul 20 éves, a világ számos pontján szerzett vezetői tapasztalattal rendelkezik az IT és telekommunikáció területén. Az Ericsson Közép-európai Üzleti Egységének vezetőjeként látja el a hazai Ericsson felügyelő bizottságának elnöki funkcióját.

Az Ericsson víziója a fenntartható, hálózatba kapcsolt társadalom, amelyben minden olyan eszköz csatolakozik, amely a hálózati kapcsolata révén kényelmesebbé, hatékonyabbá teszi életünket. Az Ericsson mobil és vezetékes hálózati megoldásai, üzleti támogató rendszerei és távközlési szolgáltatásai valódi változást hoznak a világunkban.

Az Ericsson szenvedélyesen elkötelezett a technológia iránt. A vállalat több mint 33 ezer szabadalmat jegyez, ezzel az iparág egyik legerősebb portfóliójával rendelkezik. A kutatók globális csapata folyamatosan fejleszti a jelenlegi technológiákat és jövőnket formáló, átütő jelentőségű megoldásokat hoz létre.

Az 1700 fős magyar Ericsson az innováció egyik hazai fellegvára. Kutatás-fejlesztési köz-pontja a legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver és hardverfej-lesztéssel foglalkozó vállalat hazánkban. Az Ericsson Magyarország az innovatív technológi-ák hazai elterjesztésének elkötelezett híve, követve az Ericsson alapítójának, L.M Ericssonak szellemiségét, aki hitt abban, hogy a kommunikákció alapvető emberi igény.

A vállalat az 1990-es alapítása óta járul hozzá a távközlési technológiák hazai bevezetésé-hez: az NMT (analóg mobilhálózat), majd a GSM, a 3G és 4G szolgáltatásokat elsőként Ericsson berendezéseken valósítottak meg Magyarországon. E sikerek nyomdokain haladva az Ericsson most a hálózatba kapcsolt társadalom hazai megvalósítását tűzte ki célul.

Az Ericsson honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény