FőoldalÜzletA vállalatok 52%-a veszélyben van!
2013. június 28., péntek ::

A vállalatok 52%-a veszélyben van!

A munkavállalói gondatlanság komoly veszélyt jelent a vállalati adatok biztonságára, az IDC 2013-as vállalati informatikai biztonsággal foglalkozó felmérése szerint. A megkérdezett vállalatok többsége jelentős hangsúlyt fektet a jövőben a munkavállalók biztonságvédelmi képzésére, valamint különböző tréningekkel és foglalkozásokkal kívánja fejleszteni a munkavállalók felelősségteljes hozzáállását és a biztonságos információkezelést

A biztonsági szabályok betartatása minden vállalat számára létkérdés, legyen szó akár pár fős kezdő vállalkozásról vagy egy multinacionális, több ezer főt foglalkoztató szervezetről. Az ilyen típusú szabályokat és korlátozásokat a jogi osztálynak közösen kell kidolgoznia és kontrollálnia az informatikai részleggel, a személyiségi jogok sérülése nélkül. Azonban, ha még megfelelő biztonsági házirenddel is rendelkezik az adott vállalat, még akkor is előfordulhat adatvesztés emberi mulasztások vagy a nem megfelelő informatikai ismeretek miatt. Az IDC felmérésében rávilágít, hogy a vállalatok 36 százalékának biztonsági helyzete aggasztó, hiszen az egyre nagyobb mértékben ellenőrizhetetlen mobil eszközök száma folyamatosan növekszik. A megkérdezett vállalatok 41 százaléka aggódik a bizalmas adatok kiszivárgásának veszélye miatt. Bár számtalan védelmi technológia létezik a bizalmas információk védelmére, olyan megoldást kell választani, amely jól összehangolt védelmet biztosít a vállalati infrastruktúrákat érintő támadások ellen, mint például a Kaspersky Endpoint Security for Business.

„Fontos kiemelni, hogy az alkalmazottak tájékozatlansága és megfontolatlansága hatással lehet a szervezetek informatikai biztonságára. Az adatokat, a kommunikációt és más tevékenységeket ellenőriznie kell a vállalatoknak a saját biztonságuk érdekében, természetesen az ellenőrzési hozzáférések irányvonalai és szabályai szerint." - mondta Kevin Bailey, az IDC EMEA régió kutatási igazgatója.

Elveszett okostelefon, elveszett adatok?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a személyes eszközök üzleti célra szánt használata, amely csak tovább növeli az így is magas sebezhetőséget. A Kaspersky Endpoint Security for Business tartalmazza a Kaspersky Security for Mobile megoldást, amely különállóan is elérhető. A Kaspersky Security for Mobile megoldása lehetővé teszi a gyors, egyszerű és biztonságos integrációt a vállalati eszközökkel, köszönhetően a szenzitív adatok titkosításának, valamint távoli eltávolításának lopás vagy elvesztés esetén.

A Kaspersky Lab honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény