FőoldalÜzletMegérkeztek az új VAIO notebookok
2013. június 26., szerda ::

Megérkeztek az új VAIO notebookok

A Sony Magyarországon is bemutatta az elmúlt évek egyik legizgalmasabb VAIO szériáját. A nyári termékkínálattal hazánkban is elérhetővé válik a világ leghosszabb üzemidejével rendelkező hibrid ultrabookja, a VAIO Duo13, az audiovizuális élményre fókuszáló VAIO Fit sorozat, valamint a világ legkönnyebb érintőképernyős ultrabookja, az üzletembereknek szánt VAIO Pro 13 Ultrabook

A vadonatúj sorozatban a vállalat legújabb fejlesztései egyesülnek, a megszokott gyorsaság és teljesítménynövelés mellett a letisztult és elegáns kialakítású VAIO notebookok minden eddiginél könnyebben elkülöníthető, hangsúlyos funkciókat hordoznak.

A VAIO Fit széria az audio- és vizuális élményre, a VAIO Duo13 hibrid ultrabook a praktikusságra, a VAIO Pro13, a világ legkönnyebb érintőképernyős ultrabookja a könnyű hordozhatóságra és a kiemelt üzemidőre fókuszál. Az új termékekben megtalálható egyérintéses technológia (NFC) segítségével vezeték nélkül, gyorsan és egyszerűen kapcsolhatóak össze más NFC technológiával rendelkező szórakoztatóelektronikai eszközökkel, a kiemelkedő képminőséget és a valósághű színeket pedig a Sony BRAVIA tévék által ihletett TRILUMINOS Display for mobile Full HD kijelző biztosítja.

VAIO Fit széria – egyszerű kezelhetőség, kiemelkedő hang- és képélmény

A 15 hüvelykes (39,5 cm) érintőképernyővel elérhető VAIO Fit és 14 illetve 15 hüvelykes VAIO Fit E modellek tervezésekor az audiovizuális élmény maximalizálása kapta a főszerepet. Ennek köszönhetően az új notebookokba olyan Sony technológiák is belekerültek, mint a széles spektrumú, tiszta hangzásért felelős ClearAudio+ mód, a kiemelkedően hosszú üzemidőt biztosító NVIDIA Optimus technológia vagy a díjnyertes Exmor R CMOS képszenzor, amely még gyenge fényviszonyok mellett is éles HD minőségű fényképek készítését teszi lehetővé.

VAIO Fit 14E és 15E – vékony és nagyot szól

Egyszerű kezelhetőséget, a funkciók gyors elérését és prémium hangzást ígér a 14 és 15 hüvelyes VAIO Fit E-sorozat. Az élőzene élményéhez két nagyméretű, beépített hangfal járul hozzá, amelyet a VAIO Fit 15E mélysugárzója ütős basszussal egészít ki.

VAIO Fit 15 – laza és erős

Az új VAIO Fit 15 esetében a vizuális élmény már a külső jegyekben megmutatkozik. Impozáns megjelenését a szálcsiszolt alumíniumborítás, a lekerekített sarkok, a csuklótámasz és a gyémánttal vésett VAIO logó adja, amely tökéletesen kiegészíti belső értékeit. A gyorsabb és nagyobb teljesítményre képes hibrid merevlemezzel felszerelt VAIO Fit 15 a megszokott idő töredéke alatt tölti be az alkalmazásokat, a VAIO Fit 15 fullHD felbontású kijelzőjének lenyűgöző színvilágával a kép- és videofelvételek valódi multimédiás élménnyé válnak.

A széria különleges kiegészítője az előre installált Sony Imagination Studio VAIO Edition program, amely négy speciális szerkesztőprogram használatát teszi lehetővé: Movie Studio Platinum (videofelvételek szerkesztése), ACID Music Studio és Sound Forge Audio Studio (hangfelvételek szerkesztése), valamint DVD Architect Studio (professzionális DVD-lemezek készítése).

Kiemelkedő alapfelszereltség

Az új VAIO Fit modellek egyérintéses technológiával (NFC) felszereltek, amelynek köszönhetően az adatátvitel más NFC technológiával felszerelt eszközökkel – vezeték nélküli fejhallgató, televízió, erősítő – egyetlen érintéssel megoldható. A széles spektrumú, tiszta hangzást a ClearAudio+ mód biztosítja, a gyenge fényviszonyok mellett is éles, HD felbontású felvételek a Sony díjnyertes Exmor R CMOS szenzorának köszönhetőek.

A VAIO Fit szériába választható NVIDIA Optimus kiemelkedően hosszú üzemidőt tesz lehetővé. A beépített technológia automatikusan vált a hosszabb üzemidő és a maximális teljesítmény között, és azonnal pluszenergiát biztosít játék, filmnézés és videószerkesztés esetén. Egyes modellek billentyűzetvilágítással rendelkeznek.

VAIO Duo 13 hibrid Ultrabook – a jegyzetfüzet halálos ítélete

A digitalizáló stylus tollal a tablet valódi író-, rajz- és vágólappá válik, amelyre egy pillanat alatt felvázolhatók a legújabb ötletek, feljegyezhetők az emlékeztetők, átrajzolhatók a fényképek vagy diasorok, így a legfontosabb gondolatok garantáltan nem vesznek el. A gyors munkavégzést jelentősen segíti az indításkor bekapcsoló arcfelismerő alkalmazás, amely megkíméli a jelszavak begépelésétől és azonnal azonosítja a felhasználót.

 

A hosszabb munkákhoz egyetlen mozdulattal notebook varázsolható a tabletből az egyedi Surf Slider kialakításnak köszönhetően, a munkafolyamat megszakítása nélkül. A karcmentes kijelzővel még dolgozni is sokkal kellemesebb, hiszen a TRILUMINOS Display for mobile fullHD felbontása a Sony X-Reality képjavító technológiájával ötvözve képes a környezet valódi, természetes színeinek visszaadására. A részletgazdag képminőséghez tiszta hangzásért felelős ClearAudio+ mód társul, amellyel a számítógép-használat kiemelkedő audiovizuális élménnyé válik.

A VAIO Duo 13 elöl elhelyezett, 8 megapixeles, Exmor RS for PC érzékelővel és autófókusszal felszerelt fullHD kamerája könnyedén rögzíti akár a falra kivetített szöveget is. Az optikai karakterfelismerés funkció képes megkülönböztetni a beszkennelt vagy befényképezett szavakat, így a képként tárolt dokumentumok között is egyszerűvé válik a keresés. Az sem okoz gondot, ha egy kép rosszul sikerül, hiszen a beépített CamScanner alkalmazás segít a képminőség gyors és egyszerű feljavításában.

Energia egész napon át

A VAIO Duo 13 az irodán kívül dolgozók kedvencévé válhat, hiszen az innovatív standby technológiával a készülék úgy lép energiatakarékos üzemmódba, hogy az internethez továbbra is kapcsolódik. A világ leghosszabb üzemidejű ultrabookja megfelelő beállításokkal akár 16 órán át használható. A beépített, gyors 3G vagy LTE mobil szélessáv segítségével egyszerű az e-mailek ellenőrzése vagy a videokonferenciákhoz történő csatlakozás még akkor is, ha épp nincs a közelben WiFi. Az AC adapterrel támogatott WiFi router egy ethernet kapcsolatot vezeték nélküli központtá változtat, így elég csatlakoztatni a készüléket és azonnal létrejön a személyes WiFi hálózat, amellyel egyszerre öt okostelefonhoz vagy tablethez is lehetséges a kapcsolódás, megosztva az internetelérés lehetőségét.

VAIO Pro 13 Ultrabook – a profik könnyedsége

A Sony BRAVIA televíziók lenyűgöző képminősége ihlette a TRILUMINOS Display for mobile kijelzőt, amely gazdagabb és természetesebb látványt garantál, így a videók, fotók és prezentációk is full HD felbontásban élvezhetők. A beépített X-Reality technológia az elmosódott vagy szemcsés hatások szűrésével javítja a képrészleteket, és kristálytiszta, kiváló minőségű képi megjelenést biztosít.

 

A tiszta és kifinomult hangzásért felelős Clear Audio+ funkció négy beépített választható hangzásmódot kínál, amelyek az egyéni ízlésnek megfelelően tovább finomíthatók és állíthatók. A zenehallgatás élményét a beépített egyérintéses technológia varázsolja még egyszerűbbé és kényelmesebbé. Elég az NFC kompatibilis Sony vezeték nélküli hangszórót vagy fejhallgatót a notebookhoz érinteni ahhoz, hogy vezetékek nélkül is kiváló minőségben csendüljenek fel a kedvenc dalok.

Kényelem és könnyedség

A munkafolyamatok gyorsaságáért az Intel legújabb, 4. generációs processzora felel, a felhasználói élményt a kényelmes kialakítású, háttérvilágítással ellátott billentyűzet biztosítja. Az AC adapterrel felszerelt WiFi router egy egyszerű ethernet kapcsolatot képes hordozható központtá változtatni. A csatlakoztatást követően létrejön saját WiFi hálózatunk, amellyel egyszerre öt okostelefonhoz vagy tablethez is lehetséges a kapcsolódás, megosztva az internetelérés lehetőségét. Az akkumulátor hivatalos üzemideje 8 óra, amelyet egy könnyű kiegészítő akár 18 órára is növelhet.

A legújabb Sony VAIO termékek 2013. június végétől elérhetőek Magyarországon.

A Sony honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény