FőoldalÜzletÁrverezik a Remy Automotive Hungary Kft vagyontárgyait
2013. április 29., hétfő ::

Árverezik a Remy Automotive Hungary Kft vagyontárgyait

Tavaly decemberben fejeződött be a termelés a mezőkövesdi gyárban, akkor bocsátották el az utolsó dolgozókat. Most a megmaradt eszközöket online aukción elárverezik, mintegy 600 tétel kerül kalapács alá

A járműiparnak elektromos részegységeket gyártó Remy International Incorporation (USA) vállalata az elmúlt nyáron jelentette be, hogy befejezi termelését a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. A cég elsősorban a gyártási költségek csökkentése miatt döntött úgy, hogy 2012 végén befejezi a gyártást Mezőkövesden és azt Mexikóba, Kínába és Dél-Koreába telepíti át, a több mint kétszáz munkást elbocsátották.

Az árverezésen szereplő vagyontárgyak között vannak forgácsoló eszközök, fémmegmunkáló célgépek, CNC-eszterga, de olyan szerszámok is, amelyek a háztartásban is használhatók. A legolcsóbb egy 10 eurós bútor, a legdrágább egy 20 ezer euró értékű szikraforgácsoló gép. Az összérték a 300-400 ezer eurót is elérheti. A többfordulós licit május 14-én zárul.

A járműipar egyik vezető indítómotor- és generátorgyártó cégének számító mezőkövesdi társaságot a német Robert Bosch még 1928-ban kereskedelmi, vevőszolgálati és javítóműhelyként alapította. A gyár háborús jóvátételként a Szovjetunió tulajdonába került 1945-ben, majd 1952-ben, immár magyar tulajdonként Autovill néven jelent meg a piacon. Az amerikai Remy 1995-ben vásárolta meg, akkor kezdték meg az indítómotorok gyártását itt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény