FőoldalÜzletA szükség hozza az innovációt?
2013. április 29., hétfő ::

A szükség hozza az innovációt?

Idejét múlt telefonközpontok, elavult, és például éppen emiatt drágán üzemeltethető, nem megfelelő kapacitás-kihasználtsággal működő szerverek, az utolsókat rúgó asztali számítógépek... Sokaknak ismerős lehet ez a vállalati infokommunikációs infrastruktúrát leíró kép, miközben a trendek szerint a tabletek korát éljük. Szükség lenne a fejlesztésekre, de egylépcsős megújításra nagyon kevés vállalatnak van most lehetősége beruházni

Az ACE Telecom egy olyan, több lépcsőben bevezethető infokommunikációs modellt dolgozott ki, amely teljes mértékben megfelel a kor elvárásainak. Megoldást kínál a már működő vállalatok kihívásaira, és egy most induló vállalakozás esetén is beruházás nélkül teszi lehetővé a teljes infokommunikációs infrastruktúra kialakítását. Az új modell integrálja a távközlési és IT-rendszereket, biztonságos, rugalmas működést tesz lehetővé, miközben akár 30 százalékos költségmegtakarítást eredményez a hagyományos irodai modellhez képest.

Nem meglepő, hogy a fejlesztésre fordított költségek csökkentésével együtt nőtt a karbantartásra, üzemeltetésre fordított kiadások aránya, a meghibásodásokból adódóan pedig kiesésekkel, akár adatvesztéssel kell számolniuk a vállalatoknak. Az ACE Telecom modellje képes ezeknek a kiküszöbölésére, emellett csökkenti a vállalatok energiafogyasztását, és olyan zöld megoldást jelent, amelynek köszönhetően az IT-hulladékképződés is alacsonyabb szintre szorítható.

„Megoldásunk 3 fő elemből áll: egyrészt a virtuális szolgáltatások hátterét biztosító klaszterből, másrészt internetszolgáltatásból, valamint a vállalati oldalon működő IT-infrastruktúrából. Az internet-, fájl/alkalmazásszerver, a router, a telefonközpont – amely SIM-hosztinggal is kiegészíthető –, valamint a munkaállomások nagykapacitású hardvereken, virtualizált környezetben futnak. Mindezek eléréséhez magas rendelkezésre állású bérelt vonali internetelérést biztosítunk, amelyet egy tartalékvonallal teszünk még biztonságosabbá. A munkatársak pedig akár az irodából, akár távoli felhasználóként laptopról, tabletről vagy az általunk fejlesztett vékony kliensről érhetik el a rendszert" – mutatta be a modell felépítését Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

A fejlesztés során a több lépcsős bevezethetőség mellett a biztonságos, költséghatékony és rugalmas működés biztosítása volt a legfontosabb szempont. Az ACE Telecom azt is szem előtt tartotta a modell kialakításakor, hogy az akár egy nehéz helyzetben lévő vállalat számára is elérhető megoldást kínáljon az infokommunikációs rendszerének megújítására. Ennek megfelelően az egyes elemek, szolgáltatások önmagukban is igénybe vehetőek, a megrendelt kapacitások pedig bármikor átméretezhetőek. Az adatok biztonságáról és a szolgáltatások hátterét biztosító, saját tulajdonban lévő, nagykapacitású hardverkörnyezet folyamatos működéséről az ACE Telecom gondoskodik, így az ügyfeleknek nem kell többé amortizációval, karbantartással számolnia. Amellett, hogy ezek a költségtényezők nem jelennek meg többé a vállalatok életében, a szolgáltatások igénybevételével havi működési költségüket is akár 30 százalékkal csökkenteni tudják.

„Az új modellünkben elérhető szolgáltatásokkal azt a lehetőséget kínáljuk a vállalatoknak, hogy a már szükségessé vált fejlesztéseket beruházás nélkül hajtsák végre. Ezzel együtt pedig egy, a kor kihívásaira választ adó infokommunikációs modellt vezessenek be" – tette hozzá Farmosi Attila.

Az ACE Telecom honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény