FőoldalÜzletAz adathalász e-mailek 70 százaléka sikeresen ér célba
2013. április 22., hétfő ::

Az adathalász e-mailek 70 százaléka sikeresen ér célba

A Kaspersky Lab bejelentette a számítógépes védelem legújabb zászlóshajó termékét a Kaspersky PURE 3.0 Total Security-t. A PURE 3.0 számítógépes biztonsági csomag minden felhasználói igényt kielégít, beleértve az online banki biztonságot, a jelszó kezelést és az online biztonsági mentés funkcióit. Továbbá maximális védelmet nyújt a felhasználók számára az online tevékenységek és a digitális eszközök között az otthoni hálózat használata során

Teljes körű védelem

A Kaspersky Lab 2012-ben elvégzett felmérése szerint a számítógépfelhasználók 77 százaléka vásárol az interneten, amelynek köszönhetően több millió tranzakció és hitelkártya információ kerülhet a kiberbűnözők kezébe. Továbbá az adathalász e-mailek 70 százaléka ér sikeresen célba, amelynek következtében az áldozatok egy kattintással megfertőződnek a rosszindulatú vírusoknak köszönhetően, a károkozók célja, hogy ellopják a gyanútlan felhasználók személyes banki adatait. A Kaspersky PURE 3.0 ötvözi az egyedi és hatékony technológiákat, amelyek megvédik a felhasználókat a kibertámadások jelentős többségétől.

A legfontosabb cél, hogy a digitalizált személyes információkat biztonságosan tudjuk virtuálisan tárolni még internetezés és online banki tranzakciók esetén is. A Kaspersky Lab legújabb terméke a PURE 3.0 úgy funkcionál, mint egy trezor vagy egy személyes biztonsági őr, ami képes minden személyes adatot és információt biztonságosan tárolni a felhasználók számítógépén.

A Kaspersky Lab PURE 3.0 innovatív védelmi technológiájának legfontosabb funkciói és jellemzői:

Safe Money

A mai kor technológiái és az internet kellőképpen megalapozza a modernkori csalók lehetőségeit, hogy ellopják és megkárosítsák a felhasználókat, így a Kaspersky PURE 3.0 olyan új módszereket és fejlesztéseket kínál, amelyek segítségével megvédheti számítógépét. Az új Safe Money technológia keretein belül a PURE 3.0 ellenőrzi a webhelyek banki és fizetési tanúsítványait, a vásárlási információkat, ezzel elkerülve, hogy a csalás áldozataivá váljunk. Ezt követően a Safe Money ellenőrzi a biztonsági tanúsítványokat, a honlapot majd ezt követően automatikusan elindítja a biztonságos üzemmódban működő böngészőt, ami extra védelmet nyújt az online rosszindulatú vírusok ellen. A még nagyobb védelem érdekében a Safe Money tartalmaz egy új Secure Keyboard funkciót, amely biztosítja, hogy nem kerülnek rögzítésre a bejelentkezési adatok. A Secure Keyboard funkció automatikusan aktiválódik, ha valaki megnyit egy banki vagy fizetési felületet.

Online jelszó kezelő

A jelszavak igazolják a felhasználó személyazonosságát, így kulcsfontosságú a jelszó erősségének és összetettségének biztosítása. A Kaspersky Lab szakembereinek felmérése szerint a felhasználók átlagosan legalább öt jelszóval rendelkeznek, amelyeket különböző karakterekkel és szimbólumokkal kombinálnak. A Kaspersky Lab online jelszó trezorja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tárolja az összes bejelentkezési adatot egyetlen biztonságos felületen, amelyeket több PC-vel is szinkronizálhat. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a saját jelszavunk elég erős-e, akkor a Password Manager segítségével új és teljesen biztonságos jelszavakat generálhatunk, amelyeket a rendszer egy felhő alapú tárhelyen tárol.

Online archiválás

Napjainkban nagyon sok fontos dokumentumot, információt tárolunk a számítógépeken, amelyeknek elvesztése súlyos károkat okozhat. A Kaspersky PURE 3.0 egy integrált, online archiválást tesz lehetővé, amelynek segítségével a felhasználó automatikus másolatot tud készíteni a feltöltött fájlokról, amihez csak egy előre regisztrált Dropbox fiók szükséges. A regisztráció után a felhasználó az internet kapcsolat segítségével elérheti a dokumentumait.

Automatic Exploit Prevention

A felhasználók által használt, népszerű szoftverek sebezhetősége igen nagy, amelyeket a kiberbűnözők hatékonyan ki is tudnak használni. Az ilyen programok, mint az Adobe Acrobat, a Java és más programok tartalmazhatnak veszélyes biztonsági réseket, amelyeket ha nem frissítünk könnyen áldozatokká válhatunk. A Kaspersky Lab szakemberei azt tanácsolják, hogy sose kattintsunk a „mellőzés" gombra, mikor a program felajánlja a frissítés lehetőségét, amivel elérhetjük a program legújabb, biztonságos verzióját. Sajnálatos módon, ha ezek a rések javítatlanul maradnak a számítógépen, akkor a kiberbűnözők ezeken keresztül megfertőzhetik a teljes rendszert. A Kaspersky Lab legújabb Automatic Exploit Prevention technológiája blokkolja az ilyen típusú támadásokat, továbbá figyelemmel kíséri a telepített programokat és a számítógép esetleges rendellenes viselkedését. Ha a program veszélyt érez, akkor blokkolja a potenciális fenyegetettséggel bíró programot.

Szülői felügyelet

A szülők sokszor nem tudják, hogy milyen tartalmakkal találkoznak a gyerekek számítógépezés közben. A Kaspersky PURE 3.0 Parental Controls technológiájának köszönhetően a szülők ezentúl mindig biztonságban tudhatják gyermekeiket. A szülő blokkolhatja a nem megfelelő tartalmakhoz való hozzáférést, valamint megakadályozhatja, hogy privát információkat osszanak meg a gyermekek a közösségi oldalakon. Ha gyermekeknek saját számítógépük van, akkor a Parental Control segítségével saját gépünkről is blokkolni tudjuk a nem kívánt tartalmakat a központi menedzsment segítségével.

„A Kaspersky Lab legújabb fejlesztésével a PURE 3.0-val igyekeztünk egy olyan innovatív terméket kifejleszteni, amely nem csak a család számítógépét védi meg, hanem a felhasználók online identitását és eszközeit is. A PURE 3.0 biztosítja, hogy a felhasználók személyes dokumentumai, családi fotói teljes körű védelmet élvezzenek." - mondta Petr Merkulov, a Kaspersky Lab termékmenedzser igazgatója.

A Kaspersky Lab honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény