FőoldalÜzletÚjabb stratégiai megállapodások várhatók
2013. április 17., szerda ::

Újabb stratégiai megállapodások várhatók

A Magyar Közlöny szerint a Siemens és az Ericsson is stratégiai partner lesz. A kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök ír alá együttműködési megállapodást a Siemens Zrt.-vel, illetve a nemzetgazdasági miniszter láthatja el kézjegyével az Ericsson Magyarország Kft.-vel kötendő megállapodást

Mint ismert, a Siemens Zrt. a hazai elektrotechnikai és elektronikai vezető nagyvállalatok egyike. Az elmúlt két évben 400-zal nőtt a magyarországi Siemens-cégek dolgozói létszáma, így az alkalmazottak száma 2012 végén már meghaladta a kétezret. A Siemens Zrt. három telephelyen négy üzletágat visz Budapesten. Ezek: ipar, infrastruktúra, energia és egészségügy. Emellett egy hallókészüléket előállító és két szoftveres Siemens-cég tevékenykedik Magyarországon, melyek kifejezetten exportra termelnek.

A svéd Ericsson a világ legnagyobb távközlési berendezés gyártója. A cég Magyarországon 1991-ben létrejött leányvállalata, az Ericsson Magyarország Kft. az informatikai szolgáltatások területén tevékenykedik. A vállalkozás okos hálózatokat fejleszt, ehhez Magyarországon kutatóintézetet működtet. A cégnél több mint 1500-an dolgoznak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény