FőoldalÜzletAz Intel hozzáférést engedélyez a gyártástechnológiájához
2013. március 05., kedd ::

Az Intel hozzáférést engedélyez a gyártástechnológiájához

A félvezetőgyártó óriás története során először teszi elérhetővé a gyártástechnológiáit és a gyártási kapacitásait más cégek számára is

Az Altera az első olyan chipgyártó, amely élhet a lehetőséggel, de a további ügyfelek között lehet akár az Apple is.
A Reuters szerint az Intel így bevételhez jut a partnerek pedig függetlenebbek lehetnek. A koncepció szerint az óriáscég stratégiai partnerei szabadon hozzáférhetnek az összes üzem gyártókapacitásához és ezt teljes mértékben ki is használhatják. Ezzel lehetővé válna a fejlesztési és a gyártási költségek csökkentése, illetve alacsony szinten való tartása. A jövőben ez a kezdeményezés az ágazat egyik meghatározó tényezőjévé válhat, hamarosan a kisebb gyártók is profitálhatnak a lépésből és a társaság technológiáiból. Az Intel így plusz bevételekhez juthatna, amelyekre igen nagy szüksége van a PC-eladások csökkenése miatt.

Az elképzelés eleinte csak egy kísérlet volt, de komoly távlatokat nyithat meg a vállalattal együttműködő partnercégek előtt. Az Apple például nem függene tovább az ázsiai beszállítóitól, hanem saját maga gyárthatná a készülékeihez a szükséges chipeket és profitálhatna az Intel tapasztalataiból és technológiáiból. Az Intel ráadásul az elmúlt évek befektetései miatt komoly lépéselőnybe kerülhet az AMD mellett a legfőbb riválisának számít Qualcomm-Samsung duóval szemben. Mindez hosszú távon innovációs robbanást jelenthet azon kisebb gyártók számára, amelyek így megtakaríthatják a befektetésekre szánt összegeket és éveken át technológiai előnybe kerülhetnek konkurenseikkel szemben.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény