FőoldalÜzletJó évet zárt a Videoton
2012. december 17., hétfő ::

Jó évet zárt a Videoton

A világgazdasági környezet nem kedvezett az elektronikai iparnak, ennek ellenére a Videoton sikeres évet zár - mondta Széles Gábor elnök-vezérigazgató

A Videoton vállalatcsoport a tavalyinál eredményesebb évet zárt, tíz százalékos forgalomnövekedés mellett 110 milliárd forintos árbevétel várható 2012-ben.

Széles Gábor szerint a cégcsoport forgalma dinamikusan nő, és remény van arra, hogy a növekedés üteme tartható lesz a következő években is. Az autóipari cégeknek történő beszállítás a vállalatcsoport fő tevékenységévé vált, az európai utakon most futó autókban 16-18 darab Videoton gyártású alkatrész van. Miközben több külföldi tulajdonú cég magyarországi leányvállalata (Elcoteq, Flextronics, Nokia) bezárt vagy jelentős elbocsátásokat hajtott végre, a Videoton 8000 fős létszáma megmaradt, sőt kétszázzal növelni is tudták. A Videoton saját tőkéje jelenleg 75 milliárd forint.

Sinkó Ottó vezérigazgató arról szólt, hogy a piaci kilátások borúsak, mert az Európai Unió ipari teljesítménye és az újautó-eladások száma csökken, ráadásul az Egyesült Államok esetében is költségvetési bizonytalanság tapasztalható. Ezzel szemben a Videoton kilátásai jók a piacon, mert Ázsia túlsúlya miatt a márkatulajdonos cégek elveszítették kontrolljukat egyebek között a gyártási költségek és a beszerzések felett. Mindez arra késztetheti őket a jövőben, hogy a cégközpontokhoz közelebb hozzák a gyártást, ami Magyarországnak jó esély lehet.
Lakatos Péter vezérigazgató arról számolt be, hogy 2011-ben sok új üzletet kötöttek meg, amelyeket 2012-ben valósítottak meg. Szerinte 2013-ban két nagy feladat vár a Videotonra: egyrészt a meglévő üzleteket megtartani és továbbvinni, másrészt újakat keresni. Elmondta továbbá, hogy az idén futott fel a háztartási fogyasztásmérők, vagy a „világ legdrágább LED képernyőjének” gyártása, miközben jövőre már olyan nagy feladatok előtt állnak, mint a VT-Transman 10 milliárd forint feletti beruházása, amely a sikeres BKV-tendernek köszönhető.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény