FőoldalÜzletBestByte+: nagyot harapott a Ramiris
2012. december 07., péntek ::

BestByte+: nagyot harapott a Ramiris

A kizárólag magyar tulajdonban álló Ramiris csoport 2012. második felében 6 éves kiskereskedelmi hálózata, a BestByte továbbfejlesztésébe kezdett. Ennek keretében a BestByte teljes arculatváltáson esett át, majd pedig egy-egy referenciaüzletet nyitott Pesten és Budán

A BestByte a szolgáltatási szegmens kiemelt hangsúlyozásával, a nagyobb ügyfél elégedettséget célozza meg. A hálózat üzleteinek fontos eleme a szolgáltatás sarok, amely egyszerűbb és összetettebb szolgáltatáscsomagokat egyaránt kínál. Ezek a csomagok a türelmes, részletes és szakszerű vásárlási tanácsadástól a számítógépek konfigurálásán, telepítésén át a fotóelőhívásig, olyan területeket érintenek, amelyekkel a vásárlók leggyakrabban találkoznak, amelyeket leginkább segítséget igényelnek. A szakértelem hangsúlyozását és hátterének biztosítását a BestByte kiemelt feladatnak tekinti.
Az üzletlánc a vevők kényelmesebb kiszolgálása, beszerzési pozícióinak erősítése és a termékskála jelentős bővítése okán nyitotta meg referenciaüzleteit. A két új bolt kínálata a belépő szinttől a prémium kategóriás termékekig terjed. Kialakításuk vásárlói vélemények szerint is XXI. századi, fiatalos, „trendi”.

A BestByte+ Allee, 2.500 m2-en mutatja be és kínálja a teljes elektronikai termékskálát, ami kb. 9.000 féle cikket jelent. Az újbudai Allee üzletközpontban a legújabb BestByte+ üzlet révén a BestByte megjelent a háztartási gép szegmensben és erősített a szórakoztató elektronikai területen is. Az eleve meglévő, jó szállítói pozícióinak és a piaci várakozásoknak köszönhetően a BestByte kiváló beszerzési forrásokhoz jutott a háztartási kis- és nagygépek illetve a szórakoztatóelektronika eddig hiányzó szegmenseiben is.
A váci úti BestByte+ üzlet 600 m2-en, számítástechnikai, telekommunikációs és szórakoztatóelektronikai bemutatóteremként üzemel. Itt a kiállított notebookok száma 80 fölött van, ugyanakkor a nagyáruházi fehéráru (háztartási gép) skála nem jelenik közvetlenül meg, de rendelhető.
A BestByte+ üzletek, a Ramirises kötődés miatt kiemelkedően erősek a számítógép komponensek (alaplapok, processzorok, házak, winchesterek, stb.) és a notebookok területén. Emellett az üzletlánc a közeljövőben igyekszik fokozni jelenlétét a játékkonzolok és játékszoftverek piacán.
A BestByte stratégiájának másik eleme a meglévő, 92 cégből álló, BestByte hálózat korszerű franchise hálózattá alakítása, további bővítése.
A pesti és budai BestByte+ üzletek kialakításukban és az elérhető szolgáltatások terén is mintául szolgálnak a partnerhálózat átalakításához. Az előkészítő tárgyalások október óta folynak. 2013. folyamán az üzlethálózat egymás után alakítja át vidéki boltjait korszerű BestByte vagy BestByte+ üzletekké.
A stratégia harmadik pillére az internetes kereskedelem. A BestByte marketing erőforrásainak jelentős részét erre a csatornára szánja, megcélozva a teljes forgalomra vonatkoztatott 30%-os arányt. A webes rendelések kielégítésére házhozszállítással vagy bolti átvétellel van lehetőség az ország 94 BestByte vagy BestByte+ üzletében, ahol a megrendelt termékhez számtalan értéknövelő szolgáltatás áll a vásárló rendelkezésére.

A BestByte honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény