FőoldalÜzletMindent a kéznek — LG Touch 10 monitor
2012. december 01., szombat ::

Mindent a kéznek — LG Touch 10 monitor

Az LG bemutatta a Windows 8 operációs rendszerre optimalizált Touch 10 monitorát, a 23ET83-at. Míg a hagyományos érintőképernyőkön csak két ujjal lehet áthelyezni, görgetni vagy zoom-olni, addig az LG 23 hüvelykes Touch 10 monitorján egyszerre akár mind a tíz ujjunkat is használhatjuk. A Touch 10 monitor kiváló választás azoknak, akik fejlettebb érintőképernyős megoldásokra vágynak, de nem tervezik felújítani a teljes számítógépüket

„A Touch 10 monitorral az LG alapjaiban újragondolta az érintőképernyők által nyújtott élményt, az eredmény pedig jól mutatja, hogy a vállalat élen jár az újgenerációs érintőképernyők fejlesztésében.” – mondta el J.J. Lee, az LG Home Entertainment Company ügyvezető alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója. „Az okostelefonok és táblagépek elterjedésével már bebizonyosodott, hogy a felhasználók készek teljes mértékben elfogadni az érintőképernyős megoldásokat. A tíz pontos érintőképernyőnk az interaktív lehetőségek hatványozott kiterjesztésével újabb nagy előrelépést jelent. Hiszünk abban, hogy ez a technológia a szoftverfejlesztőket és a felhasználókat egyaránt érdekelni és inspirálni fogja.”

A táblagépek és okostelefonok tulajdonosai a Touch 10 képernyő használatakor óriási különbséget tapasztalnak majd a már megszokott felhasználói élményhez képest. A legtöbb érintőképernyő csak két ujj felismerésére képes, ami a képernyőelemek alapszintű kezelését teszi lehetővé. Az LG Touch 10 monitor ezzel szemben mind a tíz ujj használatát, vagyis egy időben több különböző művelet végrehajtását, például több elem egyidejű mozgatását vagy elforgatását teszi lehetővé. A kivételesen érzékeny érintőképernyővel a felhasználók a Windows 8 szolgáltatásait, például a virtuális billentyűzetet is kihasználhatják. A Touch 10 képernyő a — külön megvásárolható — kapacitív tollak használatát is támogatja, ha a tollal történő bevitelt részesítenénk előnyben.

„Nagyszerű látni, hogy az LG újszerű és innovatív érintési megoldásokat visz a számítástechnikába. Ha az LG Touch 10 monitort egy asztali számítógéppel vagy egy hagyományos laptoppal társítjuk, lenyűgöző érintőképernyős Windows 8 élményben lehet részünk.” – nyilatkozott John Case, a Microsoft WW OEM marketingrészlegének alelnöke.

A 23 hüvelykes (58,42 cm) képernyő kiválóan alkalmas például virtuális zongorát, szintetizátort és pengetős hangszereket megszólaltató zenei alkalmazások használatára. A nagyobb kijelző a filmnézést, a játékot és a gyermekeknek szánt oktatóprogramok használatát is sokkal élvezetesebbé teszi. A Windows Store-ban számos érintőképernyőre tervezett alkalmazás érhető el. A vásárlók számára nem utolsó szempont a képernyő egyszerű beállítása, hiszen a monitor csatlakoztatását követően rögtön minden érintési funkció használható, külön szoftver nélkül.

Az optimális képminőség érdekében a monitor IPS panelre épül. A színek és a képélesség szempontjából az IPS-kijelzők kialakításuknál fogva előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek a korábbi, TN paneles képernyőkkel szemben. A megjelenített színtartomány üdítően élénk és természetes, kiváló kontraszttal és egységes színekkel rendelkezik. Az IPS technológia mindemellett kevésbé megterhelő a szemnek, így hosszabb ideig élvezheti a képernyőn megjelenő tartalmakat szemfájdalom nélkül.

Az LG 23ET83 monitor várhatóan 2013 januárjában jelenik meg a hazai piacon.

Az LG honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény