FőoldalÜzlet21:9 - ultraszéles monitor az LG-től
2012. november 22., csütörtök ::

21:9 - ultraszéles monitor az LG-től

Az LG bejelentette első, 21:9-es képarányú ultraszéles monitorát. A közel 74 cm képátlójú LG EA93 képernyője akár négy részre is osztható, 100 százalékos sRGB színtérrel rendelkezik, így még hatékonyabb multitasking és páratlan multimédiás lehetőségeket kínál. A maximális hatékonyság érdekében a monitort IPS panellel szerelték fel, amely élethű színeket jelenít meg. Az LG EA93 lenyűgöző hatást kelt otthon, az irodában vagy akár egy grafikai stúdióban is

„Az LG folyamatosan a technológia fogalmának kiszélesítésén dolgozik, illetve azt vizsgálja, hogyan tud a technológia hozzájárulni a hatékonyság és a kényelem növeléséhez. Legyen szó akár munkáról, filmnézésről, játékról vagy bármilyen más tevékenységről, az ultraszéles monitor megkönnyíti a párhuzamos feladatvégzést és fokozza a multimédiás élményt. Az ultraszéles monitor mozivásznat idéző képaránya, széles színtartománya és sokoldalú funkciói nagyszerűen tükrözik a folyamatos innováció iránti elkötelezettségünket.” – nyilatkozta J.J. Lee, az LG Home Entertainment Company ügyvezető alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója.

Multitasking otthon és az irodában
Az ultraszéles monitor bármilyen munkakörnyezetbe kiválóan illeszkedik. A EA93 29 hüvelykes képernyője bőséges helyet kínál egyszerre több dokumentum és ablak egyidejű megjelenítésére. A széles kijelzőnek köszönhetően a táblázat több oszlopa megjeleníthető, illetve a kétoldalas dokumentumok is elférnek egymás mellett.
Az ultraszéles monitor grafikusok számára is nagyszerű lehetőségeket kínál. A nagyobb felületnek köszönhetően egyszerre nagyobb felületen dolgozhatnak, ami időmegtakarítást jelent, valamint a monitor tökéletesen alkalmas párhuzamos munkavégzésre, hiszen akár négy, külön-külön testreszabható szegmensre osztható.
A grafikusok általában két monitort használnak, így könnyen összehasonlíthatják az éppen szerkesztett anyagokat. Két monitor használata esetén azonban gyakran eltérés tapasztalható a két képernyő színei között. Ugyanakkor a Dual Link-up technológia és egy display port használata révén az ultraszéles monitorhoz két külső eszközhöz is csatlakoztatható egyszerre, így a teljes képernyőfelületen egységes színeket biztosít, és még zavaró monitorkeret sincs a megjelenített képek között. A monitor emellett az sRGB színtér 100 százalékát képes megjeleníteni és a hardveres színkalibrálást is támogatja, így tökéletesen alkalmas a grafikusok számára kiemelten fontos egységes, élethű színvisszaadásra.

Tökéletes képi élmény filmekhez és multimédiás tartalmakhoz
Az ultraszéles monitor 21:9-es képaránya nagyon hasonló a mozivásznakéhoz, aminek köszönhetően az EA93 pontosan úgy jeleníti meg a filmeket, ahogyan azt a készítők megálmodták. A készülék által alkalmazott IPS technológia szinte bármely szögből élethű képminőséget biztosít. A négy jellemző — a 21:9-es képarány, a lenyűgöző képminőség, a ragyogó színvisszaadás és az LG CINEMA SCREEN kialakítás — ötvözetének köszönhetően az ultraszéles monitor filmekhez és videojátékokhoz is tökéletes megoldást kínál. A beépített MHL-csatlakozónak köszönhetően a videojátékok rajongói az okostelefonjukra letöltött játékokat és videókat is megjeleníthetik a monitoron. A két beépített 7 W-os sztereó hangszóró pedig még tovább fokozza az élményt.

Az LG honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény