FőoldalÜzletJames Bond beépült a Sonyhoz
2012. október 27., szombat ::

James Bond beépült a Sonyhoz

Ez év őszétől a világ legrégebben futó filmes franchise-ának főhőse, a 007-es titkosügynök, James Bond is bekapcsolódik a Sony új globális reklámkampányába. A kampány egyszerre ünnepli a James Bond franchise és a Sony szoros partnerségét, valamint a huszonharmadik Bond kaland, a 007 Skyfall október megjelenését

A filmmel együtt debütáló "Profik hálózatban" (Intelligence gathered) elnevezésű kampány a Sony olyan kapcsolódó innovatív termékeit mutatja be, mint az Xperia T okostelefon, az Xperia S Tablet, valamint a VAIO laptopok és a BRAVIA televíziók. A termékek közül jó néhány, például az Xperia T okostelefon kizárólag a 007 Skyfallban jelenik meg.

"James Bondnak is a legjobb minőségű eszközökre van szüksége, hogy akcióit végrehajthassa, tulajdonképpen Bond és a technológia mindig is elválaszthatatlanok voltak egymástól. A 007 Skyfall-ban megjelenő Sony termékek nem csupán, hogy a legjobb választást jelentik az ügynök számára, de ez a legjobb alkalom, hogy akció közben is láthassuk őket" - nyilatkozta Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi vezetője.

A kampány részét képező 30 és 60 másodperces reklámfilmekben James Bond látható, amint behatol egy szigorúan őrzött objektumba és hidegre teszi ellenségeit, miközben megcélozza az irányítótermet. Bond mozgását egy titokzatos nő kíséri figyelemmel BRAVIA képernyőkön, VAIO laptopon, Xperia S Tableten és Xperia T okostelefonon keresztül, ezzel is bemutatva az eszközök kommunikációs képességeit, ahogy összegyűjtik és összerakják az információt.

Amikor az irányítóterem ajtaja kinyílik, a 007-es ügynök belép, majd csatlakozik a nőhöz, és rejtélyesen megkérdezi: "Keres valakit?". Ezzel is bizonyítva, hogy egyedül James Bond lehet olyan ravasz, hogy kijátssza a Sony technológiáját.

Érintőképernyős VAIO Ultrabook

A Windows 8 csempe felületének új kihasználási lehetőségeit jól illusztrálja a VAIO T Ultrabook, melynek érintőképernyőjén keresztül egyszerűen irányíthatjuk a számítógépet. Lapozhatunk a képek között, görgethetjük a weboldalakat és a dokumentumokat, áthúzhatunk és másik mappába ejthetünk fájlokat, vagy belenagyíthatunk a képernyő egyes részeibe - mindezt a képernyőn végzett ujjmozdulatokkal.

A Sony ultrabookja emellett egy 128 gigabájtos SSD (solid state drive) meghajtót kapott, ami még gyorsabbá teszi az operációs rendszer betöltését és a programok elindítását. A gép szíve egy legújabb generációs i5-ös Intel processzor (Intel Core i5-3317U), memóriából pedig 4 gigabájtnyi került bele.

A hordozhatóság a Sony esetében nem jár kompromisszumokkal, így az 1,66 kilogramm tömegű ultrabookon megtaláljuk a VGA, a HDMI és a hálózati csatlakozót, valamint egy SD kártya bemenetet, az akkumulátor 8 órás üzemideje pedig lehetővé teszi, hogy akár hosszabb találkozókra vagy előadásokra is töltő nélkül induljunk útnak.

A VAIO T Ultrabookot emellett erős magnézium és alumínium borítás védi, ami ellenállóvá teszi a gépet a legtöbb hétköznapi veszélyforrással, így például az 1-2 méterről történő leejtéssel szemben. Az ultrabook ajánlott fogyasztói ára bruttó 299 990 forint.

Üzleti és hétköznapi notebookok
A Sony ultrabookja mellett a többi VAIO modell is megújult. A Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkező üzleti csúcsmodell (SVS1312R9E) 8 GiB memóriát és Intel i5 processzort (Intel Core i5-3210M) kapott. A dedikált NVIDIA GeForce GT 640M LE GPU videókártya alkalmassá teszi a gépet akár a fotószerkesztési feladatok elvégzésére is.

Ennél is nagyobb teljesítményt nyújt a lifestyle sorozatba tartozó, 17,3 hüvelykes képernyővel felszerelt E modell (SVE1712V1EB), mely i7-es Intel processzort (Intel Core i7-3632QM), 6 GiB memóriát és 2 gigabájtos ATI videókártyát (AMD Radeon HD 7650M) kapott.

A Sony összes notebookja HD felbontású, Exmor technológiára épült webkamerát kapott, mely még rossz fényviszonyok mellett is remek képet közvetít a videóbeszélgetések során.

Mindegyik modell USB 3 és Bluetooth 4 csatlakozási lehetőségekkel érkezik, illetve az egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy kikapcsolt állapotban is képesek mobiltelefon töltésére.
A VAIO notebookok emellett olyan prémium szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, mint a gesztusokkal történő vezérlés (Gesture Control), amely lehetővé teszi az alkalmazások mozdulatokon keresztüli irányítását. A képek lapozásához vagy a weboldalak görgetéséhez elég a beépített kamera előtti kézmozdulat; egy egyszerű intéssel akár elindítható a Media Player vagy állítható a hangerő.

A Sony honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény