FőoldalÜzletABB 2012 Q3: szilárd teljesítmény
2012. október 25., csütörtök ::

ABB 2012 Q3: szilárd teljesítmény

Stabil megrendelésekről és az árbevétel növekedéséről számolt be az ABB cégcsoport 2012 Q3-ra vonatkozóan, a kihívásokat jelentő makrogazdasági környezet ellenére is, mert a cég képes volt hasznot húzni kiegyensúlyozott piaci kitettségeiből, különösen az észak-amerikai automatizálási piacon szerzett legutóbbi akvizícióiból nyert tapasztalataiból

A cég kevesebb energetikai megrendelést kapott az év korábbi időszakához képest, ami egy jelentős part menti szélerőmű megrendelést is tartalmazott. Ezt leszámítva az energetikai megrendelések 10%-kal nőttek a villamosenergia-átviteli rendszerekben történt közüzemi és ipari beruházásoknak köszönhetően. Az automatizálási megrendelések 13%-kal emelkedtek (akvizíció nélkül), amelyet az ipari termelékenység iránti igény vezérelt főleg Európában és Észak-Amerikában, valamint a bányászati és tengeri ágazatokban.

Az EBITDA (üzemi eredmény), és az EBITDA haszonkulcsa alacsonyabb volt, mint a tavalyi év erős harmadik negyedévében - amely főleg az alacsonyabb árfekvésű energetikai megrendelések végrehajtásából adódik -, ugyanakkor magasabb lett az érték, mint 2012 Q2-ben. Az EBITDA haszonkulcsa az Energetikai Termékek területen stabilnak bizonyult 2012 második negyedévéhez képest. Az ABB költségmegtakarítása elérte a körülbelül 280 millió USD-t, míg az erősebb amerikai dollár továbbra is negatív hatással volt a cég eredményeire.

A divíziók cash flow-jában bekövetkezett növekedést több mint ellensúlyozta a vállalati kitettségek fedezését szolgáló pénzkiadás, az erősebb amerikai dollár eredményeképpen.
"A jelek szerint képesek leszünk növekedni és továbbra is nyereségesen működni a kitűzött céljainknak megfelelően a nehéz makrogazdasági környezetben is" - mondta Joe Hogan, az ABB CEO-ja. "Folytatjuk a költségcsökkentést és növeljük a szolgáltatási üzletágat, amely két terület része a kulcsfontosságú stratégiai kezdeményezéseinknek. Észak-Amerikában folytatjuk az automatizálási üzletágunk földrajzi értelemben vett egyensúlyának megteremtését, például a Thomas & Betts akvizícióján keresztül, amely kifizetődőnek bizonyult".

"Mindez óvatos optimizmusra ad okot" - mondta Hogan. "A rövid távú piaci kilátások korlátozottak és nagyfokú a volatilitás is. Ebben a környezetben, rövid távú célunk továbbra is a nyereséges növekedési lehetőségek feltárása, amelyhez erős portfoliónk, költségeink versenyképes szinten tartása és kiterjedt nemzetközi jelenlétünk nyújt megfelelő hátteret".

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény