FőoldalÜzletBoldog 50. születésnapot!
2012. október 11., csütörtök ::

Boldog 50. születésnapot!

Az első látható fényt kibocsátó LED-et ötven évvel ezelőtt október 9-én mutatta meg munkatársainak Nick Holonyak a laboratóriumban, ahol dolgozott

Az első látható fényt kibocsátó LED-et ötven évvel ezelőtt hozták létre. Bár az elektrolumineszcencia jelenségét már 1907-ben felfedezte egy brit tudós Henry Round, a „LED létrehozója” címet csupán 1962-ben nyerhette el a fizikus Nick Holonyak. A General Electrics-nek dolgozó kutató ekkor mutatta be látható vörös fényt kibocsátó gallium-arzenid-foszfid (GaAsP) alapú LED-ét az American Institute of Physics kutatóinak.

A Verbatim a korábbi foglalatokkal kompatibilis, lakossági és professzionális felhasználásra szánt LED-izzók gyártásával foglalkozik, amelyeket arra terveztek, hogy kielégítsék a jó minőségű, megbízható és alacsony energiafogyasztású fényforrások iránti egyre növekvő igényt.

A vállalat egyik vezetője Gary Milner így nyilatkozott: "A környezeti fenntarthatóság szempontjából a LED az elmúlt évszázad egyik legjelentősebb találmányának számít."

A múlt hónapban életbe lépett az a szabályozás, ami megtiltja a hagyományos izzók importját és gyártását az Európai Unióban. Ez jelentősen növeli az olyan energiatakarékos alternatívák iránti igényt, mint a LED-izzók.

A Verbatim kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény