FőoldalÜzletKisebb és könnyebb a legújabb PlayStation 3
2012. szeptember 20., csütörtök ::

Kisebb és könnyebb a legújabb PlayStation 3

A Sony bejelentette az új dizájnnal és kisebb méretekkel rendelkező PlayStation 3 modellt (PS3), mely karácsonyra szénfekete színben kerül az üzletek polcaira. Az új PS3-as 3 három különböző kiszerelésben jelenik meg - 250 GiB vagy 500 GiB tárhellyel, valamint egy új 12 GiB flash memóriával rendelkező modell formájában

Magyarországon az 500 GiB tárhellyel rendelkező modell javasolt fogyasztói ára 89 990 Ft, a 12 GiB Flash memória ára 67 990 Ft.

Az új PlayStation 3 modell teljes belső átalakításon ment keresztül, így a gép súlya az első 60 GiB-os PS3 modellhez képest a felével, a jelenlegi modellhez képest pedig 20-25 %-kal lett könnyebb. Az új design elcsúsztatható fedelet kapott, a lemezeket itt kell majd a konzolba helyezni.

A bővített merevlemez-kapacitás a játékokon felül egyéb szórakoztató tartalmak tárolására is tökéletesen alkalmas, így zenéinket, képeinket és videóinkat is élvezhetjük majd a gépen. A 12 GiB flash memóriás PS3 kapacitását pedig egyszerűen kibővíthetjük az új modellel egyidejűleg megjelenő 250 GiB-os dedikált merevlemezzel, melynek használatával a flash memória nem használható belső tárolóként. Ezen felül a Sony több kiegészítőt is bemutatott, mint például a függőleges állványt, melyre akkor van szükség, ha állítva szeretnénk elhelyezni a gépet.

A PlayStation 3 2006. novemberi megjelenése óta a számos fejlesztőnek és kiadónak köszönhetően több mint 3300 Blu-Ray alapú játék jelent meg világszerte, melyet a PS one classics sorozattal, valamint az ingyenes demó játékokkal együtt 4100 letölthető játék egészített ki.

A közeljövőben számos egyéb között olyan izgalmas címek megjelenése várható, mint a Call of Duty Black Ops 2 (Activision Publishing, Inc.), az Assassin's Creed III (Ubisoft Entertainment.), a FIFA 13 (Electronic Arts Inc.), a PlayStation All-Stars Battle Royale, a LittleBigPlanet Karting, a God of War: Ascension (Sony Computer Entertainment). A Sony Computer Entertainment 7 év után is töretlenül dolgozik az újításokon, amelyekkel folyamatosan bővíteni kívánják mind a szoftver, mind pedig a hardver kínálatukat.


PlayStation Plus a PlayStation Vitán
Novembertől már PlayStation Vita kézikonzolon is elérhetővé válik a PlayStation Plus szolgáltatás. A PlayStationStore-ban megvásárolható PlayStation Plus előfizetéssel novembertől már a PSVita tulajdonosok is élvezhetik az egyedi szolgáltatás előnyeit: hozzáférhetnek az ingyenes játékokhoz, frissítésekhez, demókhoz, jelentős kedvezményeket kaphatnak bizonyos játékokhoz, és élvezhetik az összes kényelmi szolgáltatást.
A PlayStation Plus előfizetés 90 napra 4 500 Ft, egy évre 15 000 Ft lesz, amelyért mind PS3 mind pedig PS Vita konzolokon elérhetővé válik szolgáltatás az új és a meglévő előfizetőknek egyaránt1.

Play Station Vitán elérhető PlayStation Plus szolgáltatások2:

  • Játékok: Az előfizetési díjért cserébe számos kijelölt játékot lehet majd ingyenesen letölteni. A játékok listája hamarosan elérhetővé válik.
  • Kedvezmények: Bizonyos PS Vita tartalmakhoz az előfizetők exkluzív kedvezményeket kapnak.
  • Játékállások mentése a felhőben: Az előfizetők 1GB helyet kapnak a PlayStation Network-ön, ahol az Online Game Save Storage-ba kézi beállítással vagy automatikusan feltölthetik játékállásaikat3.
  • Automatikus tartalom letöltések és frissítések: A PS Vita automatikusan le fogja tölteni a megjelölt játékok demóit és frissítéseit csakúgy, mint a szoftverfrissítéseket4.
  • Trófeák automatikus szinkronizálása: Meghatározott időnként a PS Vita szinkronizálja a trófeákkal kapcsolatos információkat a PlayStation Network szervereivel.

A meglévő szolgáltatások mellett a Sony a jövőben tovább erősíti és szélesíti a PS Vita platformját, hogy a kézikonzol még teljesebb hordozható személyi szórakoztató központtá váljon.

1: Azok a PS3 felhasználók, akik első alkalommal vásárolnak PlayStation Plus előfizetést szintén hozzáférhetnek a PlayStation Plus PS Vita szolgáltatásaihoz és funkciókhoz.
2: A tartalom régiónként eltérhet.
3: PlayStation Plus előfizetők összesen 2 GiB helyet kapnak játékállásaik mentésére, ebből 1 GiB PS3 és 1 GiB PS Vita mentésekre.
4: Mivel az installáláshoz a felhasználó beleegyezése szükséges, az installálás nem automatikus.

A Sony honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény