FőoldalÜzletEzért rúgnak ki 600 embert a Flextronics-tól
2012. szeptember 18., kedd ::

Ezért rúgnak ki 600 embert a Flextronics-tól

Az MTI szerint a kanadai Research in Motion (RIM) megszünteti BlackBerry telefonjainak bérgyártását a Flextronicsnál, a vállalat ezért kényszerül megválni mintegy 600 dolgozójától Zalaegerszegen

Állítólag a két zalai gyáregység gyakorlatilag egy lábon áll, mert a RIM mást nem igazán gyártat az üzemekben, ez indokolja a 600 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítést. Valószínűleg nem egyszerre, hanem több hullámban zajlanak majd a zalaegerszegi elbocsátások, az egyes dolgozók felmondási idejétől is függően pedig várhatóan márciusig húzódik el ez a folyamat.

A Flextronicsnál bevált gyakorlat, hogy folyamatosan felülvizsgálják a gyártási helyszíneket, termékeket és szolgáltatásokat, hogy ezzel is biztosítsák a vevőik által elvárt szolgáltatás színvonalát és igényeinek kielégítését.

A Flextronics International a zalai megyeszékhelyen 3208 állandó alkalmazottat, továbbá több mint ezer kölcsönzött munkaerőt foglalkoztatott. A múlt év őszén még közel 8000 embert alkalmaztak Zalaegerszegen, de a cég több mint tízéves zalai múltjában az is előfordult, hogy csaknem 10 ezer ember dolgozott összesen a két zalaegerszegi telephelyen. A törzsállomány létszáma mindig 3-4 ezer között mozgott, a további foglalkoztatotti létszám az elektronikai megrendelések függvényében csökkent vagy emelkedett.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény