FőoldalÜzletCsúcskategóriás laptopok és switch a Dell-től
2012. szeptember 04., kedd ::

Csúcskategóriás laptopok és switch a Dell-től

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója az IFA szakkiállításon mutatta be az iparágvezető XPS számítógépcsalád három legújabb tagját. A díjnyertes XPS 13 Ultrabook, az XPS 14 és XPS 15 laptopok termékválasztékát kiegészítő, sokoldalú modellek számos újdonságot kínálnak a magán és üzleti célú felhasználók számára. A PowerConnect 8100 switch termékcsalád használata növeli a vállalati létesítmények hálózatainak teljesítményét és méretezhetőségét, emellett csökkenti az üzemeltetési költségeket, az új termékek segítségével egyszerűbbé válik a rich media tartalmak megjelenítése, a felhasználói kommunikáció és az együttműködés támogatása

Teljesítmény és dizájn, kompromisszumok nélkül

  • A hatékony és sokoldalú XPS 10 stílusos kialakítással és teljes értékű dokkolóval rendelkezik
  • Az átalakítható XPS Duo 12 Ultrabook egyedülállóan tiszta és ragyogó Full HD kijelzője 97 százalékkal több képpont megjelenítésére képes, mint a normál HD kijelzők
  • Az XPS One 27 élénk, széles Quad HD kijelzője 78 százalékkal több képpont megjelenítésére képes, mint a Full HD kijelzők

A termékcsalád új tagjai a WindowsRT rendszert támogató 10 hüvelykes XPS 10 táblagép; a két készülék funkcióit egyesítő, ultrabookból teljes értékű táblagéppé alakítható, nagy teljesítményű XPS Duo 12; illetve a Wide Quad HD képernyővel rendelkező XPS One 27 All-In-One számítógép, amely hamarosan érintőképernyős változatban is megvásárolható. A felhasználók széles körű igényeinek megfelelően az XPS márkát a legújabb technológia, a magas minőség, a teljesítményközpontú, gondos kialakítás és a kompromisszumok nélküli kivitelezés jellemzi.

"Az XPS 10, az XPS Duo 12 és az XPS One 27 modellek a BYOD mozgalom alapgondolatait, valamint a fogyasztói és vállalati ügyfelek körében végzett felmérések eredményeit ötvözik, így a formaterv, a kialakítás és a felhasználói élmény szempontjából egyaránt mérföldkövet jelentenek. Az XPS termékcsalád jövőképe nem csupán a készülékekről és a technológiáról szól, hanem a lenyűgöző kialakítás, a végfelhasználói hatékonyság és az IT-rendszerekbe illeszthetőség tökéletes egyensúlyának megteremtéséről is" - mondta Sam Burd, a Dell személyi számítógépes termékcsoportért felelős globális alelnöke.

Dell XPS 10: hatékonyság, mobilitás és hosszú akkumulátoridő
A Dell XPS 10 a munka és a játék közötti tökéletes egyensúlyt testesíti meg: könnyen használható érintőképernyője, hosszú üzemidejű akkumulátora és mobil billentyűzetdokkolója fejlettebb tartalomkészítést biztosít, és egyben javítja az üzleti hatékonyságot.
A Dell teljes körű technológiai megoldásai - amelynek része az ARM processzorarchitektúra és a WindowsRT operációs rendszer - garantálják a vállalatoknak az XPS 10 egyszerű felügyeletét és a biztonságot.

XPS Duo 12: nagy teljesítményű Ultrabook, és teljes értékű táblagép
A Dell egyedi és innovatív megoldásaira építve fejlesztette ki az XPS Duo 12 modellt, amely újszerű és elegáns kihajtható érintőképernyővel rendelkezik, így a felhasználók tökéletesen kihasználhatják a legújabb operációs rendszerek szolgáltatásait. Az eredmény egy olyan, két készüléket egyesítő eszköz, amely a laptopok összes szolgáltatását ötvözi a táblagépek kényelmével.
Az innovatív kialakításnak köszönhetően a felhasználók egyszerűen válthatnak a laptop és az abból kihajtható táblagép között. A Full HD kijelző 97 százalékkal több képpont megjelenítésére képes, mint a normál HD kijelzők, így a szövegek, fényképek és videók egyedülállóan élesen jelennek meg. Az XPS Duo 12 átgondolt és vonzó kialakítása olyan prémium anyagoknak köszönhető, mint a megmunkált alumínium, a karbonszálak, vagy az ellenálló Gorilla Glass üveg.

XPS One 27: közel kétszer nagyobb pixelsűrűség
A fogyasztók igényeinek megfelelően a Dell továbbfejlesztette a nagy kijelzős és letisztult formájú All-In-One (AIO) számítógépek kínálatát is.
A díjnyertes XPS One 27 a kreatív szakemberek számára készült. Fejlett technológiával, az éles, nagy felbontású képek megjelenítésére alkalmas képernyővel, valamint nagy grafikus teljesítménnyel rendelkezik a multimédiás tartalmak létrehozásához és a szórakozáshoz. A lenyűgöző és helytakarékos kialakítású modell élénk, 27 hüvelykes Wide Quad HD kijelzője az All-In-One számítógépek piacának egyik legkiemelkedőbb felhasználói élményét nyújtja. Az XPS One 27 munkához és szórakozáshoz egyaránt kiváló eszköz: Infinity Premium hangszórói és Waves MaxxAudio 4 audiotechnológiája mély, gazdag hangzást és még szélesebb sztereomezőt biztosítanak.

A Dell XPS 10, az XPS Duo 12 és az XPS One 27 modellek a Windows 8 szoftver megjelenésével egy időben, 2012. október végétől lesznek elérhetők. A Dell az árakra vonatkozó részletes információkat a termékek megjelenésekor jelenti be.

A PowerConnect 8100 Switch termékcsaláddal bővül a Dell hálózati portfóliója

A Dell PowerConnect 8100 10 Gigabit Ethernet (GbE) nagy kapacitású switch termékcsalád a méretezhetőség mellett a költségek csökkentését biztosítja az ügyfelek számára. Az új, kiemelkedő teljesítményű PowerConnect termékcsalád segítségével gyors és zökkenőmentes telepítés valósítható meg a vállalati létesítmények és a közepes méretű vállalkozások kis helyen elhelyezkedő hálózati infrastruktúráiban.

A rich media tartalmak elterjedésével, valamint a kommunikációs igények és a vállalkozások munkaterhének gyors növekedésével fontos, hogy a nagyvállalatok és kisebb vállalkozások üzleti hálózatai egyaránt hatékonyabbak és egyszerűbben kezelhetőek legyenek. A Dell új PowerConnect 8100 termékcsaládja méretezhetőséget, kiváló teljesítményt, egyszerű üzemeltetést és költséghatékonyságot kínál, így tökéletesen megfelel a hálózati megoldásokkal szemben támasztott ügyféligényeknek.

Napjaink vállalkozásainak tervezve
Az ügyfelek a régebbi központi és aggregációs rétegeket méretezhető, nagy kapacitású megoldásokra cserélhetik, amelyek biztosítják a rugalmasságot a 10GbE és 40GbE infrastruktúrákra történő váltáshoz. Az új kapcsolók lehetővé teszik egy olyan, teljes körű 10GbE megoldás bevezetését is, amely a 10GbE szabványnak megfelelő 12. generációs Dell PowerEdge kiszolgálókból, Dell EqualLogic és Dell Compellent 10GbE tárolótömbökből áll, valamint része a 40GbE szabvány szerinti infrastruktúrákkal is használható, a Dell által tervezett hálózati platform.

A PowerConnect 8100 legfontosabb jellemzői:

  • Hálózati teljesítmény: A PowerConnect 8100 termékcsalád kiváló bitrátát, alacsony késleltetésű, a 10GbE szabvány szerinti teljesítményt és akár négy 40GbE-kompatibilis portot kínál. A kapcsolókat videokonferenciákhoz, VDI infrastruktúrákhoz, valamint egységes kommunikációs és együttműködési megoldásokhoz (UCC) optimalizálták, a közepes méretű vállalatok infrastruktúrájának egységesítése érdekében.
  • Méretezhető kapacitás: Akár hat switch is egybeépíthető és egyszerűen kezelhető, így a vállalkozások a megbízható infrastruktúra kialakításával gyorsan növelhetik kapacitásukat.
  • Hatékony működés: A PowerConnect 8100 termékcsalád az iSCSI adatforgalom optimalizálásával és a Dell EqualLogic tárolótömbök által biztosított automatizált konfigurációval megkönnyíti az integrációt a közepes méretű tárolóhálózatok számára, továbbá veszteség nélküli adatműveleteket biztosít az egyesített (DCB) hálózatok között.

Az üzemeltetési és fenntartási költségek csökkentése
A PowerConnect 8100 termékcsalád a Dell Virtuális hálózati architektúra (VNA) megoldására épül. Az adatközpontok, illetve nagyvállalati környezetek technológiájával, megoldásaival és termékeivel nyílt hálózatkezelési keretrendszert kínál a költségcsökkentés, a hatékony informatikai infrastruktúra és az intelligens munkaterhelés-elosztás érdekében.

  • Platformválasztás: Négy különböző modell a rugalmas telepítéshez; 24 és 48 portos változat, dedikált RJ-45 vagy száloptikás modellek, bővítési lehetőségek, többek között 40GbE-kompatibilis QSFP+ portokkal. A széles választéknak köszönhetően az ügyfelek az üzleti igények növekedésének megfelelően rugalmasan bővíthetik infrastruktúrájukat.
  • Könnyű telepítés: A Dell ReadyRails eszköz nélküli telepítés segítségével az eszközök azonnal, órák helyett mindössze percek alatt üzembe helyezhetők. Az USB Rapid Deployment portoknak köszönhetően pedig nem szükséges minden egyes kapcsolót manuálisan konfigurálni vagy frissíteni, így az ügyfelek időt és pénzt takaríthatnak meg.
  • Energiahatékonyság: A PowerConnect 8100 termékcsalád megfelel az EEE 802.3az követelményeinek, így lehetővé teszi az intelligens energiafelhasználást, ami csökkenti a tétlen vagy inaktív portok energiafogyasztását, és elősegíti az üzemeltetési költségek csökkentését.
  • Átfogó kezelés és támogatás: A Dell OpenManage Network Manager 5.2 segítségével az ügyfelek egyszerűsíthetik a kezelést, így gyorsan vezérelhetik és beállíthatják a kapcsolókat. Ezen kívül a Dell hálózatkezelési termékeinek megbízható jótállása, szervizszolgáltatásai és terméktámogatása által nyújtott előnyöket is élvezhetik.

"Hálózati portfóliónkat jelentős befektetésekkel kívánjuk fejleszteni, és célunk, hogy ügyfeleinknek teljes 10 és 40GbE teljesítményű hálózati megoldásokat kínáljunk a nagyvállalati létesítményektől az adatközpontokig. A Dell innovatív hálózati megoldásainak széles kínálata tökéletesen kiegészíti a Dell kiszolgálóit, tárolási és végfelhasználói eszközeit" - mondta Dario Zamarian, a Dell hálózatkezelésért felelős divíziójának alelnöke és vezérigazgatója.

"A Dell PowerConnect 8100 Ethernet switch a szabványalapú hálózati architektúra kialakításához szükséges valamennyi szolgáltatást biztosítja. Nagyon kedvező lehetőségnek tartom a halmozhatóságból adódó befektetésvédelmet, amely leegyszerűsíti a kezelést, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók a növekedés mértékével párhuzamosan fizessenek az új szolgáltatásokért" - mondta Brent Salisbury, a University of Kentucky vezető hálózatfejlesztési mérnöke.

A PowerConnect 8100 switch sorozat augusztus 29-től érhető el világszerte közvetlenül a Dell-től és a globális PartnerDirect értékesítési partnerektől. A termék bruttó kezdőára 10 975 euró.

A Dell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény