FőoldalÜzletTermékdömping az LG-től az IFA-n
2012. szeptember 04., kedd ::

Termékdömping az LG-től az IFA-n

A prémium kategóriás LG Optimus L9 az L sorozat tagjaitól megszokott stílusos külsőt és innovatív felhasználói élményt kínál. A világ első négymagos Snapdragon processzorral felszerelt LTE okostelefonja az LG Optimus G igazi csúcsragadozó. Az LG a Smart TV szolgáltatásaival, továbbfejlesztett térhatású technológiáival és innovatív kialakítású termékeivel komoly kihívás elé állíthatja a globális audiovizuális piacot, a még tökéletesebb játékélményért felhasználóbarát kezelőfelület biztosít a Magic Remote csatlakoztathatóság és a 3D funkciók révén

Az LG Optimus L9 bemutatásával tovább bővül az L sorozat
Az LG prémium L-Style formatervezési filozófiájába illeszkedő LG Optimus L9 keskeny, mindössze 9,1 mm-es készülékháza és modern, négyszögletes formája kényelmes fogást és egyedi megjelenést biztosít. A kategóriájában legnagyobb, 4,7 hüvelykes (11,9 cm) IPS kijelzővel rendelkező LG Optimus L9 tiszta, élethű és rendkívül részletgazdag vizuális élményt kínál. A nagy sűrűségű, 2150 mAh kapacitású SiO+ akkumulátornak köszönhetően a felhasználók egész nap használhatják az új funkciókat és szolgáltatásokat maximális teljesítmény mellett, miközben a készülék megőrizte kivételesen karcsú formáját is.
Az LG Optimus L9 kiemelkedik a mezőnyből az olyan egyedi felhasználói élményt nyújtó (összefoglalva UX) funkcióival, mint például a QTranslator fordító, a My Style Keypad, valamint a régóta népszerű QMemo jegyzetek.

A QTranslator funkció nem csak szavak, hanem teljes mondatok és kifejezések azonnali fordítására is képes közel 44 forrásnyelvről 64 célnyelvre. Az optikai karakterfelismerő (OCR) technológia révén a telefon felismeri a kamerájával beolvasott betűket, és egy elektronikus szótár vagy online szolgáltatás segítségével fordítja le a szavakat, mondatokat vagy kifejezéseket.
A My Style Keypad funkciónak köszönhetően a billentyűzet aszerint változtatja a megjelenését, hogy egy (jobb vagy bal), vagy két kézzel gépelünk. Az LG Optimus L9 QMemo funkciójával ujjbeggyel vagy kézírással rögzíthetünk és oszthatjuk meg ötleteinket másokkal.

"Az LG Optimus L9 egy nagyszerű okostelefon, amely várhatóan felkelti majd a vásárlók figyelmét. - nyilatkozta Dr. Jongseok Park, az LG Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. - Az LG az LG Optimus L9-cel továbbra is arra törekszik, hogy új értékeket kínáljon és tovább erősítse pozícióját az okostelefonok piacán."

Főbb termékjellemzők:

 • Operációs rendszer: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
 • Chipset: 1 GHz Dual-Core
 • Kijelző: 4,7 hüvelykes (11,9 cm) IPS
 • Memória: 1 GiB DDR2 (RAM) / 4 GiB e-MMC
 • Kamera: 5 megapixel (hátsó) / VGA (első)
 • Akkumulátor: 2150 mAh SiO+
 • Méret: 131,9×68,2×9,1 mm / 125 g
LG Optimus G - a csúcsragadozó
Az LG legújabb prémiumkategóriás okostelefonja, az elegáns és karcsú LG Optimus G kiváló teljesítményt és innovatív felhasználói élményt nyújt. Az LG Optimus G az LTE képes készülékek közül elsőként tartalmazza a Qualcomm Snapdragon S4 Pro elnevezésű négymagos processzort. A készülék magas mércét állít a jövőben megjelenő LG prémiumkategóriás okostelefonok elé.

Négymagos processzor LTE technológiával
Az LG Optimus G lesz az első olyan nemzetközi kereskedelmi forgalomban kapható okostelefon, amely négymagos Krait CPU-t, LTE kompatibilis szolgáltatásokat és a legújabb generációs Adreno 320 (GPU) grafikus vezérlőt tartalmazó Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzorra épül. A Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz-es és Asynchronous Symmetric Multiprocessing (aSMP) technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében a magok egymástól függetlenül lépjenek működésbe vagy kapcsoljanak ki. Az Adreno 320 emellett több mint háromszor olyan gyors, mint a korábbi Snapdragon processzorokban található Adreno 225, így a gyorsabb képfrissítés, a könnyebb kezelhetőség és a nagyobb HD felbontású képek támogatása révén sokkal élvezetesebb játékélményt nyújt.

Élvonalbeli kijelző és kiemelkedő akkumulátor-hatékonyság
Az LG Display közreműködésének köszönhetően az LG Optimus G gyönyörű 4,7 hüvelykes (~11,9 cm) WXGA True HD IPS+ kijelzőt kapott, amely 320 ppi pixelsűrűséggel (1280×768 képpont) és 15:9 képarányú Stripe RGB IPS panellel rendelkezik. Az LG Display technológiai határait túllépve kifejlesztette a True HD IPS+ kijelzőt, amely éles, kontrasztos képének és az sRGB színtér 100%-ának visszaadásával természetes és élethű látványt nyújt.

Az LG Optimus G lesz az első olyan okostelefon, amely az LG Innotek és az LG Display által érintőképernyős panelekhez (TSP) újonnan kifejlesztett G2 Touch Hybrid Display kijelzőt kapja meg. A minden jelenlegi érintőképernyős panelnél keskenyebb G2 Touch Hybrid Display kijelző még a szabadban is teljesen tükröződésmentes, így élesebb és kontrasztosabb képet ad. Az új technológiának köszönhetően a képernyőpanel vékonyabb lett, ennek ellenére maga a képernyő sokkal jobban ellenáll a külső behatásoknak.

Az LG Chem egy nagy sűrűségű 2100 mAh akkumulátort fejlesztett ki, amelyet nagyobb kapacitás és hosszabb töltési ciklus jellemez. Az új technológia eredményeképpen az akkumulátor élettartama 800 ciklusra nőtt 80%-os akkumulátorkapacitás mellett, amely jóval kedvezőbb, mint a hagyományos telefonakkumulátorok 500 ciklusig terjedő élettartama.

Továbbfejlesztett felhasználói élmény (UX) a hatékonyság és a szórakozás szolgálatában
Az LG Optimus G minden elvárásnak megfelel, legyen szó akár funkcionalitásról, akár szórakozásról; nagy felbontású 13 MP-es kamerával és egyedi beépített alkalmazásokkal, funkciókkal rendelkezik, melyek, különleges felhasználói élményt (UX) nyújtanak.

 • A Live Zooming (Valós idejű zoom) segítségével a videofelvételek lejátszásakor a kép tetszőlegesen kicsinyíthető és nagyítható.
 • A két képernyős Dual Play technológia nem csupán az okostelefon és a TV közötti tükrözést, hanem eltérő tartalmak megjelenítését is lehetővé teszi a két képernyőn. A felhasználó például a televízión lejátszhatja a prezentációjához tartozó diákat, míg az azokhoz tartozó jegyzeteket az LG Optimus G-n olvashatja.
 • Az elsőként az LG Optimus Vu:-ban megjelenő QMemo segítségével a felhasználók közvetlenül, ujjbeggyel írhatnak, rajzolhatnak vagy jegyzetelhetnek a rögzített képernyőfelvételre, és ezt azonnal meg is oszthatják azokat mellékletként vagy URL-ként.
 • A Time Catch Shot (legjobban elkapott pillanat) funkcióval a felhasználók több kép közül választhatják ki a legjobban sikerült felvételt, akár már rögtön az exponáló gomb felengedése előtti pillanatban készült képet is.
 • A Cheese Shutter funkció használatakor hangutasításra exponál a készülék.

"Biztosak vagyunk benne, hogy a felhasználók minden funkciót élvezni fognak, amit az LG Optimus G-vel kínálunk." - nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. - "Az LG Optimus G jóval több egy nagyteljesítményű, a legújabb extrákkal felszerelt telefonnál. A készülék megszületése érdekében a világ legjobb alkatrészgyártói fogtak össze, az eredmény pedig egy olyan okostelefon, amely kiemelkedik a hétköznapi készülékek tengeréből."

Az LG Optimus G japán változata elsőként az NTT DOCOMO kínálatában szerepel majd. A telefon nemzetközi változata szeptemberben jelenik meg Koreában, majd ezt követően világszerte megvásárolható lesz.

Főbb termékjellemzők:

 • Chipset: Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor 1,5 GHz-es Quad-Core CPU, Adreno 320 GPU, és 4G LTE technológia
 • Operációs rendszer: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
 • Hálózat: 2G / 3G / 4G LTE
 • Kijelző: 4,7 hüvelykes (~11,9 cm) WXGA True HD IPS+ (1280×768 képpont) / 15:9 képarány
 • Memória: 32 GiB
 • RAM: 2 GiB DDR
 • Kamera: 13 MP (hátsó) / 1,3 MP (elülső)
 • Akkumulátor: 2100 mAh
 • Méret: 131,9×68,9×8,45 mm
 • Tömeg: 145 g
 • Egyéb: Bluetooth 4.0, WiFi, USB 2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC


Újgenerációs LG audio- és video termékek még több csatlakoztatási lehetőséggel
A 3D-televíziók piacán szerzett vezető szerepét követően az LG a globális audiovizuális piacon is hasonló sikerekre tör, amelynek keretében nem csak a CINEMA 3D és Smart TV-kre, hanem az intelligens eszközökkel történő egyszerűbb csatlakoztathatóságra és az innovatív formatervezés terén szerzett tapasztalataira is épít.

"Az LG számos audio- és video termékében hasznosítja a térhatású technológiák terén felhalmozott tapasztalatait, amely hozzásegíti ahhoz, hogy a teljes 3D iparágban vezető szerephez jusson." - nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. "Az LG nem másokat követ, hanem utat mutat azáltal, hogy felismeri a legújabb iparági trendeket, és kiegészítő eszközök teljesen új generációjával válaszol a vásárlók igényeire."

A legátfogóbb 3D hangzású házimozi rendszer
A BH9520TW 9.1 csatornás 3D házimozi rendszer 3D-s hangszórója magával ragadó, a teret minden irányban kitöltő 3D hangzást hoz létre, amely az IMAX mozikhoz vagy a nagyobb koncerttermekhez hasonló akusztikai élményt nyújt. A rendszer oldalról és felülről is sugározza a hangot és számos más, beépített 3D hangtechnológiát is kínál. Az LG 3D Sound Zooming például összehangolja az hangzást a 3D tévén megjelenő tárgyak helyzetével és mozgásával. A BH9520TW beépített Smart TV funkciókat biztosít, így a nézők azonnal hozzáférhetnek az LG gazdag kínálattal bíró Smart TV alkalmazásaihoz. A tartalmakhoz számos csatlakoztatási lehetőséggel hozzáférhetünk, például Bluetooth-on, USB-n és Wi-Fi-n keresztül. A SIMPLINK a felhasználók kényelmét fokozza azáltal, hogy a házimozi rendszer a televízió távirányítójával, illetve Android vagy iOS rendszerű okostelefonra letölthető alkalmazással is vezérelhető.

Sokoldalú hangprojektor
Az NB3520A kompakt hangprojektor vezeték nélküli mélysugárzójával telt, gazdag hangzást biztosít, Surround Processor technológiájának köszönhetően pedig térhatású hangot sugároz. Letisztult és keskeny formájával, vonzó külsejével a készülék remekül illeszkedik a modern otthonokba, a fali tartóval pedig rendkívül egyszerűvé válik a felszerelése. Az audiorendszer aktív mélysugárzója vezeték nélkül, Wi-Fi hálózaton csatlakozik, így nincs szükség kábelekre. A Bluetooth kapcsolaton keresztül intelligens eszközökről, például okostelefonokról vagy táblagépekről is egyszerűen továbbítható a zene a hangprojektorra, de USB port is rendelkezésre áll hordozható zenelejátszók csatlakoztatásához.

Hagyományos tévékből okostévék
Az SP820 Smart TV Upgrader képes a hagyományos televíziókból is Smart TV-t varázsolni. Az eszköz azonnali hozzáférést biztosít a tartalmak és alkalmazások széles kínálatához, ezáltal jóval magasabb szintű élményt nyújt az otthoni szórakozás terén. Az SP820 készülékhez az LG mozgásérzékelős Magic Remote távirányítója tartozik, amely a számtalan intelligens funkció, tartalom és alkalmazás közötti navigálást és azok kezelését könnyíti meg. Az SP820-at számos lehetőség közül például vezeték nélkül is csatlakoztathatjuk külső eszközökhöz a Wi-Fi Direct-tel. A fejlett multimédiás és technikai jellemzők egy elegáns, prémiumkategóriás formatervezésű házban kaptak helyet. Az SP820 burkolata kiváló minőségű műgyantából készült, kifinomult és egyedi megjelenése bármilyen szobabelsőbe jól illeszkedik.

Blu-ray lejátszók hibrid felhasználhatósággal
A HR929S és HR929D Blu-ray lejátszók HD műsor vételt- és rögzítést, valamint Smart TV szolgáltatásokat nyújtanak. A HD tunerrel ellátott két Blu-ray lejátszó a kiváló minőségű digitális adás megjelenítése mellett külső- és belső tárolóeszközökre is képes tartalmat rögzíteni. A Wi-Fi Direct és a DLNA kapcsolat révén elérhetővé válnak például a hordozható és személyi számítógépeken vagy okostelefonokon tárolt multimédiás tartalmak. A lejátszókkal kényelmesen hozzáférhetünk prémium Video on Demand szolgáltatásokhoz, valamint az LG App Store-ban is.

Multimédiás szórakoztatóközpont
A BP620 Smart Blu-ray lejátszó joggal kapott elismerő kritikákat az iparág szaksajtójában. A beépített Smart TV funkcióknak, valamint a külső eszközökhöz való vezeték nélküli csatlakozásnak köszönhetően új szintre emeli a multimédiás szórakoztatást. A készülékkel kényelmesen elérhetők a prémium Video on Demand szolgáltatások, valamint az LG App Store-ban elérhető alkalmazások is.

Dokkoló hangfal AirPlay technológiával és intuitív kezelőfelülettel
Az Apple mobileszközeire optimalizált ND8520 AirPlay technológiája lehetővé teszi az iTunes zenegyűjtemények megosztását az otthoni kompatibilis eszközökkel Wi-Fi hálózaton keresztül. Az egyszerű érintőfelületen nem csak a hangszórók vezérelhetők, hanem a külső eszközökön tárolt könyvtárak között is navigálhatunk. Az ND8520-szal USB porton keresztül MP3 és WMA formátumú fájlok is lejátszhatók. Mindezek a funkciók a hangszóró saját távirányítójával, illetve az LG okostelefonokra letölthető Bluetooth alkalmazásával is vezérelhetők. A szemet gyönyörködtető ND8520 kompakt, 2.1 csatornás, 80 W teljesítményű hangszórója figyelemre méltó hangélményt, beépített mélysugárzója pedig telt mély hangzást biztosít.

Az LG az ND8520 mellett az ND5520 modellt is bemutatja, amely az Apple és androidos eszközökön tárolt zenéket képes lejátszani vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Az LG dokkolócsaládját az ND4520 és az ND3520 modellek teszik teljessé, amelyek szintén kiváló minőségű, innovatív szolgáltatásokat nyújtanak. Intelligens eszközökkel kombinálva ezek a készülékek kiváló hangrendszereket alkotnak.

Game World játékportált indít az LG
Az LG a kényelmes szórakozást nyújtó 3D játékok új korszakára felkészülve olyan játékportált fejlesztett ki CINEMA 3D Smart TV termékcsaládjához, amelynek kezelőfelülete felhasználóbarát keresést és vásárlást tesz lehetővé, a játékok pedig kétilletve háromdimenziós formátumban egyaránt élvezhetők. Többségük az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval, illetve bármely más gyártó játékvezérlőjével is használható.

"A Game World kínálatában több korosztály számára elérhetők játékok, amelyek nagy többsége háromdimenziós." - nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. "A portál kínálatában az LG CINEMA 3D Smart TV-kre fejlesztett és számos már jól ismert játék is szerepel majd. Az LG 3D tévék által kínált lehetőségek kiaknázásával a Game World új távlatokat nyit majd a 3D játékok világában."

Az egyszerű kezelhetőség már a főmenüben is megmutatkozik, ahol négy kategória segíti a gyors eligazodást: Ajánlott (Featured), Legnépszerűbb (Top Chart), Új (New) és Műfaj (Genre). Az Ajánlott kategória a legizgalmasabb játékok közül válogat: itt szerepelnek többek között az LG által ajánlott játékok is. A Legnépszerűbb kategória a legkeresettebb fizetős és ingyenes játékokhoz nyújt hozzáférést. Az Új menüpontban a Game World legújabb játékai érhetők el, míg a Műfajban a következő rendszerezés segít a választásban: akció, kaland, ügyességi, logikai, szerepjáték (RPG), lövöldözős, szimuláció, sport és stratégia.

A Game World főmenüjében egy oktatóanyag is rendelkezésre áll, amely útmutatókat és tanácsokat nyújt a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító, illetve a különböző játékvezérlők kezeléséhez. A Játékaim (My Games) menüpontból az összes már megvásárolt játék elérhető, és a leggyakrabban használtak listája is megtekinthető, így könnyen megtalálható a következő nagy kedvenc. A Game World nagy többségében családbarát kínálata, az LG Magic Remote távirányító kézmozdulat- és mozgásérzékelő funkcióival vezérelhető, a játékok többsége pedig 3D-ben is játszható.

A Game World az év második felében lesz elérhető világszerte.

Az LG honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény