FőoldalÜzletBezárják az Autovill utódját?
2012. július 17., kedd ::

Bezárják az Autovill utódját?

Ha teheti, bezárja Mezőkövesdi gyárát és várhatóan Mexikóba telepíti át termelését a Remy járműelektronikai beszállító. Ha így lesz, 400-500 ember veszítheti el a munkahelyét, és megszűnik egy 41 éves gyár, az egykori Autovill

A Delco Remy 1995-ben vásárolta fel a magyar Autóvillt, amely az 1970-ben alapított mezőkövesdi gyárat működtette. 2000-ben nyitotta meg a miskolci felújító üzemét és ugyanakkor bővítette a mezőkövesdit. 2004-ben Remy Automotive Hungary Kft.-re változtatta a nevét.

A Remy International a közelmúltban felülvizsgálta a teljes gyártási stratégiáját. Megállapították, hogy az európai értékesítés továbbra is alatta marad annak, amit a belátható jövőre vonatkozólag reméltek. Az alacsony értékesítés miatt a mezőkövesdi termelést jelentősebb beruházás nélkül átvehetik a cég más telephelyei Mexikóban, Kínában, Dél-Koreában és Miskolcon.

A Remy Automotive Kft. vegyes adatokat produkált az utóbbi években. Sajtóinformációk szerint bevétele fokozatosan nőtt, 2008-ban 12,7 milliárd forint volt, 2009-ben 15,2 milliárdra nőtt, 2010-ben pedig 20 milliárd forint fölé emelkedett. Ugyanakkor a cég eredménye csak 2008-ban volt pluszban, az azt követő két évben 164, illetve 341 millió forintos adózás utáni veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a társaság.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény